ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόγραμμα «Σπίτι μου» | Τον Μάρτιο τα πρώτα χαμηλότοκα δάνεια και τα πρώτα σπίτια

Στο στάδιο της υλοποίησης πέρασαν ήδη τα πρώτα δύο προγράμματα στεγαστικής πολιτικής του υπουργείου Εργασίας, ύστερα από την ψήφιση του νόμου 5006/2022 «Σπίτι μου-στεγαστική πολιτική για τους νέους, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για κοινωνική κατοικία».

Συγκεκριμένα, προχωρούν αμέσως η χορήγηση χαμηλότοκων ή άτοκων δανείων για την απόκτηση πρώτης κατοικίας και το πρόγραμμα «Κάλυψη» για τη μίσθωση ιδιωτικών κατοικιών και τη διάθεσή τους σε ωφελούμενους νέους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

«Σπίτι μου»: Επανεκκίνηση της στεγαστικής πολιτικής, με έμφαση στους νέους

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τα προγράμματα αυτά σηματοδοτούν την επανεκκίνηση της στεγαστικής πολιτικής του κράτους, με έμφαση στους νέους, τα νέα ζευγάρια και τις ευάλωτες ομάδες πολιτών.

Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» αφορά δράσεις, συνολικού ύψους 1,75 δισ. ευρώ, από τις οποίες εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν περί τους 137.000 δικαιούχους, που θα εξασφαλίσουν προσιτή κατοικία υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών.

Παράλληλα, με τις δράσεις στεγαστικής πολιτικής αυξάνεται η απασχόληση και η οικονομική δραστηριότητα, ενώ αξιοποιείται δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version