ΚΑΒΑΛΑ

Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων | Αναστολή επιβολής αιτήσεων

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η ζήτηση των επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω του Προγράμματος Απασχόλησης Ανέργων 18-29 ετών του ΟΑΕΔ. Για τον λόγο αυτό η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας αποφάσισε την αναστολή της υποβολής νέων αιτήσεων από την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν υποβληθεί περισσότερες από 14.500 αιτήσεις για τις 8.000 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας. Το πρόγραμμα επιχορηγεί επιχειρήσεις με το 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών (έως τα 750 € μηνιαία) για την πρόσληψη ανέργων 18-29 ετών, οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας, με διάρκεια 12 μήνες ή 15 μήνες για μακροχρόνια ανέργους και δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν απλουστευτεί οι προϋποθέσεις συμμετοχής, έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες ένταξης, πρόσληψης και πληρωμής και δεν υπάρχουν δεσμεύσεις μετά το τέλος της επιχορήγησης. Στην επιδότηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα.

Αυτή τη στιγμή τρέχει και πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας τονίζει ότι είναι σημαντικό να επιδοτούνται προγράμματα που ενισχύουν την εργασία και όχι την ανεργία.

 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version