ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πρωτοποριακός και φιλόδοξος ο στόχος «μηδενικά απόβλητα» στη Θάσο

Τον δήμαρχο Θάσου, Κώστα Χατζηεμμανουήλ, συνάντησε την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015 ο υποψήφιος βουλευτής Νομού Καβάλας με το «Ποτάμι», Γιώργος Γκαϊντατζής.

Ο υποψήφιος βουλευτής ενημερώθηκε για τα τρέχοντα θέματα του νησιού και πιο συγκεκριμένα, για την ολοκλήρωση των σύγχρονων λιμενικών εγκαταστάσεων, ώστε να διευκολύνεται η προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων και άλλων σκαφών, με στόχο την αύξηση διαφορετικού προφίλ τουρισμού, για τα βελτιωτικά έργα στο λιμάνι Βαθύ, για την μεταφορά των εξορυκτικών προϊόντων μαρμάρου, για την ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, με την ολοκλήρωση των σχετικών έργων στο νότιο τμήμα του νησιού και για τις δραστηριότητες στον πρωτογενή τομέα (ελαιοπαραγωγή).

Πρωτοποριακός, φιλόδοξος και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ο στόχος «μηδενικά απόβλητα» (zero waste) που έχει τεθεί από τη δημοτική αρχή για το νησί και περιγράφηκε αναλυτικά. Σημειώνεται ότι, η στόχευση αυτή συμφωνεί με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης για τις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές, που έχει διατυπώσει και δημοσιεύσει ο Τομέας Περιβάλλοντος του «Ποταμιού», στον οποίο συμμετέχει και ο Γ. Γκαϊντατζής.

k-tipos.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version