Quantcast
Connect with us

VIDEOS

Πρωτογενές πλεόνασμα 1,6 Δις Ευρώ το πρώτο τρίμητο του 2014

Σε 1,566 δισ. ευρώ ανήλθε το πρωτογενές πλεόνασμα που παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.
Σημειώνεται ότι το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013 το πρωτογενές πλεόνασμα είχε ανέλθει σε 520 εκατ. ευρώ, ενώ σημαντικά υπερκαλύφθηκε ο στόχος του φετινού πρώτου τριμήνου που ήταν 878 εκατ. ευρώ.
Όπως ανακοινώθηκε επίσης, το πρώτο τρίμηνο του 2014, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 423 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 1.354 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013 και στόχου για έλλειμμα 1.089 εκατ. ευρώ.
Τείχος προστασίας απέναντι στα τεκμήρια που καραδοκούν για ανέργους, φοιτητές και μικροκαταθέτες εξαιτίας των αλλαγών στις κλίμακες φορολογίας εισοδήματος, προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Η τσιμπίδα των τεκμηρίων καραδοκεί φέτος για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους, κυρίως ανέργους και φοιτητές, οι οποίοι έχουν για παράδειγμα ελάχιστα εισοδήματα από ενοίκια ή τόκους καταθέσεων.
Φέτος για πρώτη φορά καταγράφονται στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος τόκοι από το πρώτο ευρώ, χωρίς να υπάρχει η απαλλαγή για τα πρώτα 250 ευρώ.
Η ηγεσία του υπουργείου ήθελε να καταθέσει διάταξη στη Βουλή με την οποία θα εξαιρούνταν και φέτος από την υποχρέωση καταγραφής στη δήλωση τόκων καταθέσεων έως 250 ευρώ -όπως ίσχυσε πέρυσι- όμως η βούληση αυτή προσέκρουσε στις ενστάσεις της τρόικας.
Η περιοδική δήλωση ΦΠΑ θα υποβάλλεται πλέον μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επομένου μήνα από τη λήξη της φορολογικής περιόδου στην οποία αφορά η δήλωση, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη.
Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ όχι μέχρι τις 20 του μήνα, αλλά έως το τέλος του εκάστοτε μήνα της δήλωσης.
Η πληρωμή του ποσού μπορεί να γίνει σε δύο δόσεις, η πρώτη τον μήνα της υποβολής της δήλωσης και η δεύτερη τον επόμενο μήνα.

Click to comment

Απάντηση

VIDEOS

Μποτιλιάρισμα στον Ειρηνικό: Δεκάδες πετρελαιοφόρα ακινητοποιημένα (video)

Εικόνες που εντυπωσιάζουν και θυμίζουν ταινία, αν και τα πλάνα επισημαίνουν την εν εξελίξει οικονομική κρίση.

Ένας στόλος περίπου 24 πετρελαιοφόρων περιμένει να εκφορτώσει αργό πετρέλαιο στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας στις ΗΠΑ, καθώς οι εταιρείες πετρελαίου έχουν εξαντλήσει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης τόσο στην Αμερική, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα δεκάδες δεξαμενόπλοια στον Ειρηνικό Ωκεανό θυμίζουν κάτι από “μποτιλιάρισμα” περιμένοντας να ξεφορτώσουν το πετρέλαιο στο λιμάνι.

Τη Δευτέρα, οι τιμές του αργού πετρελαίου κατρακύλησαν σε πρωτοφανή επίπεδα, εν μέσω της κάθετης πτώσης της ζήτησης και της μεγάλης προσφοράς που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.

 

Continue Reading

VIDEOS

Μία μεγάλη αποκάλυψη κρύβει το νέο trailer του Resident Evil 3

Στο επίκεντρο η Jill Valentine

Ένα νέο trailer για το νέο Resident Evil δημοσιοποίησε η Capcom, με την πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού, Jill Valentine, να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Στο trailer εμφανίζονται κι άλλοι χαρακτήρες της δημοφιλούς σειράς στον χώρο των video games.

Όπως γνωρίζουμε ήδη, το timeline του Resident Evil 3 τοποθετείται 24 ώρες πριν και 24 ώρες μετά τα γεγονότα του Resident Evil 2, με την Capcom να μην αποκλείεται να κρύβει κι άλλες εκπλήξεις, εκτός από τη μεγάλη αλλαγή του Nemesis, όπως φαίνεται στο τελευταίο καρέ του trailer.

Ένα επίσης νέο στοιχείο που αποκάλυψε η Capcom είναι πως η Jill θα είναι playable χαρακτήρας στο multiplayer mode του παιχνιδιού, Resident Evil Resistance.

Το Resident Evil 3: Nemesis θα κυκλοφορήσει στις 3 Απριλίου για PS4, Xbox One και PC.

Continue Reading

MEDIA

ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ Ευλαλο – Εκπομπή (TEASER) FHD

To IMAM ΜΠΑΙΛΝΤΙ βρέθηκε στο χωρίο ευλαλο και στο παζάρι όπου γίνετε στην περιοχή , μίλησε με τον κόσμο τους παραγωγούς άλλα και τους επαγγελματίες

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en