ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Προφυλακιστέοι οι γονείς των κακοποιημένων παιδιών | Τι είπαν στις απολογίες τους

Στις φυλακές της Θήβας θα οδηγηθεί η μητέρα των ανήλικων παιδιών που ξυλοκοπήθηκαν άγρια στην υπόθεση του Έβρου που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Παράλληλα ο πατριός θα οδηγηθεί στις φυλακές της Κομοτηνής τις επόμενες μέρες. Εντωμεταξύ πέπλο μυστηρίου καλύπτει την περίπτωση του 9χρονου κοριτσιού για το οποίο αναζητείται η πατρότητα του και θα διενεργηθεί έλεγχος DNA σε όλα τα μέλη της οικογένειας ενώ την υπόθεση περιπλέκει ο θάνατος ακόμη ενός κοριτσιού όταν ήταν 3 μηνών για το οποίο δεν υπάρχουν σχετικά έγγραφα.

“Τα παιδιά τα χτυπούσε η Ελένη, εγώ της έλεγα να μη τα χτυπάει όμως αυτή συνέχιζε. Δε ζήτησα βοήθεια από κάπου γιατί μου έλεγε πως εγώ δεν έχω καμία δουλειά ν’ ασχολούμαι με τα παιδιά της γιατί είναι μόνο δικά της”.

“Κρύφτηκα γιατί δεν ήθελα να κατηγορηθώ για κάτι που δεν έκανα, στο παρελθόν έδωσα 1-2 χαστούκια στα παιδιά αλλά ποτέ δε τα χτύπησα άσχημα. Δέχομαι πως έβρισα την Ελένη γιατί χτυπούσε τα παιδιά”.

Τα παραπάνω είπε στην απολογία του ο 34χρονος κατηγορούμενος, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική διάθεση, ενδοοικογενειακή πρόκληση σωματικού πόνου επικίνδυνου για την υγεία σε βάρος ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή αλλά και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας με ιδιαίτερα ταπεινωτικό λόγο που ανάγεται στη γενετήσια ζωή. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος δηλώνει“άγνοια” για το πως περιήλθαν τα δύο παιδιά σε αυτή τη κατάσταση, πρόκειται να μεταφερθεί στις Φυλακές της Κομοτηνής.

Για πράξη έκθεσης από κοινού κατ’ εξακολούθηση, κατά συρροή με αποτέλεσμα τη βαριά βλάβη στην υγεία παθόντος προφυλακίστηκε και η “Ελένη”, η μητέρα των ανηλίκων, ως υπαίτια του ότι άφησε αβοήθητο ένα πρόσωπο που είχε την υποχρέωση να διατρέφει και να περιθάλπει, γεγονός που αποδίδεται στην αμέλειά της και μάλιστα κατά συρροή.

Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες. “Με το σύντροφό μου, συζώ τους τρεις τελευταίους μήνες και δεν έχουμε προβλήματα μεταξύ μας”, φαίνεται ν’ αναφέρει στην πρώτη της απολογία.

“Ο 5χρονος Γιώργος, έπαιζε στο μπαλκόνι και κάποια στιγμή έπεσε και χτύπησε, είναι άτακτα παιδιά, τα μαλώνουμε αλλά ποτέ δε τα χτυπήσαμε τόσο άσχημα”συνεχίζει η κατηγορούμενη ενώ τονίζει πως έφτασε μέχρι και στο “πεζοδρόμιο” για να τα μεγαλώσει.

Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζουν και τα όσα ειπώθηκαν από την “Ελένη” πριν ανασκευάσει την πρώτη της κατάθεση.

“Κάποια στιγμή το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, ο σύντροφός μου νευρίασε. Πήρε ένα σκουπόξυλο και άρχισε να χτυπάει τον Γιώργο σε όλο του το σώμα. Κάποια στιγμή το πήρε στα χέρια και το πέταξε στο πάτωμα με δύναμη. Προσπάθησα να τον σταματήσω όμως χτύπησε και εμένα στην πλάτη ενώ με έβρισε λέγοντας: να πως η π_ _ _ _ _ α υπερασπίζεται το παιδί της”.

“Ο Γιώργος έπεσε αναίσθητος από τα χτυπήματα και ζήτησα τη βοήθεια ενός γείτονα για να με πάει στο νοσοκομείο”.

“Τις τελευταίες 5 μέρες χτυπάει συνέχεια τα παιδιά μου, τον 3 ετών γιο μου τον δάγκωνε συνέχεια και του ρουφούσε τη γλώσσα, μετά του έβαζε φάρμακο για να φύγουν τα σημάδια”.

Ωστόσο εντύπωση προκαλούν και όλα όσα συμβαίνουν με το 3ο παιδί ,9 ετών, που βρήκαν οι Αστυνομικοί, το οποίο μεταφέρθηκε στο Π.Γ.Ν.Ε. της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να εξεταστεί προληπτικά αφού δεν έφερε χτυπήματα.

Η “Ελένη” αρχικά ισχυρίστηκε πως το κοριτσάκι είναι δικό της με τον κατηγορούμενο. Οι γονείς του όμως είπαν πως το κοριτσάκι είναι δικό τους. Έτσι αποφασίστηκε να γίνει στο παιδί εξέταση D.N.A. προκειμένου να διαπιστωθεί από τις Αρχές ποιοί είναι οι γονείς του.

Στη συνάντηση ωστόσο που είχαμε με τους γονείς του 34χρονου, μας εξήγησαν πως το ζευγάρι, ήταν από παλιά μαζί, μάλιστα είχαν κάνει ένα παιδί στο παρελθόν το οποίο όμως δεν έζησε πολύ παρά λίγους μόνο μήνες και απεβίωσε το 2009 στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Στη συνέχεια έκαναν ένα δεύτερο παιδί αυτό το 9χρονο σήμερα κοριτσάκι, το οποίο όμως όπως λέει χαρακτηριστικά ο πατέρας του δράστη στο e-evros.gr, δεν άφησε να μεγαλώσει στα χέρια του ζευγαριού αφού δεν ήθελε να έχει την ίδια κατάληξη με το πρώτο. Έτσι αποφάσισε να το αναγνωρίσει ο ίδιος και να το μεγαλώσει με τη σύζυγό του.

Η ιστορία εξελίσσεται σε θρίλερ, με πολλά αναπάντητα ερωτηματικά αλλά και πολλές αντιφάσεις τόσο από τους κατηγορούμενους όσο και από τους γονείς του δράστη.

Η προσωρινή επιμέλεια και των τριών παιδιών δόθηκε στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης. Την ίδια ώρα, ο μικρός Γιώργος εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, εξακολουθεί να είναι διασωληνομένος στη Μ.Ε.Θ. Παίδων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version