Quantcast
Connect with us

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Δράμα την Τρίτη λόγω εργασιών του ΟΤΕ

image_print

Η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας αποφάσισε να απαγορεύσει την κυκλοφορία, την στάση και την στάθμευση των οχημάτων όλων των κατηγοριών μερικώς και συγκεκριμένα στην οδό 1ης Ιουλίου, στο ύψος της δ/σης με και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας (εναλλάξ), καθώς και στην οδό Αγ. Όρους στο δεξιό τμήμα της οδού από την 08:00΄ έως 16:00΄ ώρα της Τρίτης 03/10/2017, προκειμένου εκτελεστούν εργασίες ασφαλτικής αποκατάστασης μικροτάφρου από τον Ο.Τ.Ε.

Η ανάδοχος εταιρεία του έργου «EDIL HELLAS, ΒΙ.ΠΕ Σίνδου» δια του υπευθύνου μηχανικού, είναι υπεύθυνη για την τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης και τη διάθεση επαρκούς αριθμού σημαιοφόρων ατόμων, ώστε να εφαρμοστούν επαρκώς τα μέτρα ρύθμισης- περιορισμού – εκτροπής της κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται σύμφωνα με τη σήμανση που θα τοποθετηθεί για το σκοπό αυτό, με την συνδρομή του Τμήματος Τροχαίας Δράμας για την διασφάλιση της ομαλής – ασφαλούς κυκλοφορίας οχημάτων.

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Καβάλα: Αυτοκίνητο βγήκε εκτός δρόμου στην παραλιακή Εγνατία

Καβάλα - Τροχαίο στην παραλιακή Εγνατία - 2026μεταναστών από την ΕΛ.ΑΣ. - 2026
image_print

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Καβάλα, στην παραλιακή Εγνατία και συγκεκριμένα στο ύψος των κατασκηνώσεων. Ένα ΙΧ αυτοκίνητο, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί, εξετράπη της πορείας του και κατέληξε σε παράδρομο, προκαλώντας κινητοποίηση των διερχόμενων οδηγών και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο οδηγός εγκλωβίστηκε προσωρινά μέσα στο όχημα, χωρίς ωστόσο η κατάστασή του να κριθεί σοβαρή.

Διερχόμενοι βοήθησαν στον απεγκλωβισμό

Αμέσως μετά το τροχαίο, πολίτες που κινούνταν στην περιοχή σταμάτησαν για να προσφέρουν βοήθεια.

Οι διερχόμενοι κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον οδηγό από το αυτοκίνητο πριν από την άφιξη των αρμόδιων δυνάμεων, ενώ στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο τραυματίας παρελήφθη από τους διασώστες και μεταφέρθηκε για προληπτικές εξετάσεις, χωρίς να φέρει, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, σοβαρά τραύματα.

Έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το όχημα ξέφυγε από την πορεία του παραμένουν υπό διερεύνηση.

Οι αρμόδιες αρχές αναμένεται να εξετάσουν αν στην εκτροπή συνέβαλαν η ταχύτητα, η κατάσταση του οδοστρώματος, κάποιος λανθασμένος χειρισμός ή άλλος παράγοντας.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αξιολογηθούν τα στοιχεία από το σημείο του ατυχήματος, καθώς και τυχόν μαρτυρίες διερχόμενων οδηγών.

Αυξημένη προσοχή στην παραλιακή Εγνατία

Η παραλιακή Εγνατία αποτελεί δρόμο με αυξημένη κίνηση, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, καθώς εξυπηρετεί κατοίκους, επισκέπτες και όσους κατευθύνονται προς τις παραλιακές περιοχές της Καβάλας.

Το νέο τροχαίο αναδεικνύει για ακόμη μία φορά την ανάγκη αυξημένης προσοχής, τήρησης των ορίων ταχύτητας και αποφυγής επικίνδυνων ελιγμών.

Οι οδηγοί καλούνται να προσαρμόζουν την ταχύτητά τους στις συνθήκες του δρόμου και να διατηρούν ασφαλείς αποστάσεις, ώστε να περιορίζεται ο κίνδυνος ανάλογων περιστατικών.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Καβάλα – Έβρος: Δύο συλλήψεις διακινητών μεταναστών

Καβάλα - Τροχαίο στην παραλιακή Εγνατία - 2026μεταναστών από την ΕΛ.ΑΣ. - 2026
image_print

Δύο υποθέσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών εξιχνιάστηκαν το βράδυ της Τρίτης 14 Ιουλίου 2026 σε περιοχές της Καβάλας και του Έβρου. Αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Αλεξανδρούπολης προχώρησαν στη σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών, οι οποίοι μετέφεραν συνολικά εννέα μη νόμιμους μετανάστες προς το εσωτερικό της χώρας.

Η πρώτη σύλληψη πραγματοποιήθηκε σε οικισμό της Καβάλας από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης. Οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν αλλοδαπό να οδηγεί επιβατικό αυτοκίνητο, με το οποίο μετέφερε παράνομα έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Σε δεύτερη επιχείρηση, κοντά σε οικισμό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν ακόμη έναν αλλοδαπό διακινητή. Ο συλληφθείς οδηγούσε επίσης επιβατικό όχημα, μεταφέροντας τρεις μη νόμιμους μετανάστες προς την ενδοχώρα.

Κατασχέθηκαν οχήματα και κινητά τηλέφωνα

Στο πλαίσιο των δύο επιχειρήσεων, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση των οχημάτων που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των μεταναστών, καθώς και κινητών τηλεφώνων που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων και εξετάζονται ως πιθανά αποδεικτικά στοιχεία.

Οι δύο διακινητές οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ενώ την προανάκριση για τις υποθέσεις έχουν αναλάβει το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, τα οποία συνεχίζουν τις έρευνες για την πλήρη διερεύνηση των περιστατικών.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Χαλκιδική: Τροχαίο ξεκλήρισε οικογένεια – Νεκροί γονείς και βρέφος

Χαλκιδική - Θανατηφόρο τροχαίο στη Μεταμόρφωση - 2026
image_print

Μία ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 15 Ιουλίου στη Χαλκιδική, όταν ένα σοβαρό τροχαίο δυστύχημα στην επαρχιακή οδό Νέων Μουδανιών – Σιθωνίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης κόστισε τη ζωή σε τρία μέλη της ίδιας οικογένειας. Θύματα είναι ένας 35χρονος πατέρας, η 28χρονη σύζυγός του και το μόλις έξι μηνών βρέφος τους, ενώ η 7χρονη κόρη τους νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 18:00, όταν το επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η τετραμελής οικογένεια, με καταγωγή από τη Μολδαβία, συγκρούστηκε μετωπικά με βυτιοφόρο όχημα, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από τις αρμόδιες Αρχές.

Σφοδρή σύγκρουση με τραγικό απολογισμό

Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, με αποτέλεσμα η 28χρονη μητέρα και το βρέφος να ανασυρθούν χωρίς τις αισθήσεις τους από το όχημα.

Οι διασώστες κατέβαλαν προσπάθειες για την ανάνηψη του έξι μηνών παιδιού στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, εφαρμόζοντας καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), όμως το βρέφος δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ο 35χρονος οδηγός του αυτοκινήτου απεγκλωβίστηκε από δυνάμεις της Πυροσβεστικής με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου, όπου λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Μάχη για τη ζωή της δίνει η 7χρονη

Η μοναδική επιζήσασα της οικογένειας είναι η 7χρονη κόρη του ζευγαριού, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στο δυστύχημα.

Αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πολυγύρου και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, δίνοντας μάχη για τη ζωή της.

Αντίθετα, ο 44χρονος οδηγός του βυτιοφόρου δεν τραυματίστηκε.

Σε εξέλιξη η έρευνα της Τροχαίας

Οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η μετωπική σύγκρουση παραμένουν υπό διερεύνηση.

Την προανάκριση έχει αναλάβει το Τμήμα Τροχαίας Πολυγύρου, το οποίο εξετάζει όλα τα στοιχεία προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του δυστυχήματος και οι συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία.

Η νέα αυτή τραγωδία στους ελληνικούς δρόμους προκαλεί βαθιά θλίψη, καθώς μέσα σε λίγα λεπτά χάθηκαν τρεις ανθρώπινες ζωές, ενώ ένα μικρό παιδί εξακολουθεί να δίνει τη δυσκολότερη μάχη για την επιβίωσή του.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΒΡΟΣ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Καβάλα και Ορεστιάδα λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων

image_print

Καβάλα

Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας αποφάσισε από την 20.00΄ ώρα σήμερα Τρίτη (10-01-2017) και μέχρι νεοτέρας, την προσωρινή και πλήρη διακοπή κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων και λεωφορείων μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων:

(α) Στην Εθνική Οδό Αμφίπολης – Καβάλας

(β) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας και

(γ) Στην Εθνική Οδό Καβάλας – Δράμας

(δ) Στην Εθνική Οδό Καβάλας – Ξάνθης

(ε) Στην Επαρχιακή οδό Καβάλας – Νέας Περάμου

-Η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων και των λεωφορείων άνω των 3,5 τόνων θα πραγματοποιείται μέσω της Εγνατίας Οδού.

-Από τις ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Επίσης αποφασίστηκε η υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για παντός είδους και κατηγορίας οχήματα που κινούνται στο σύνολο του οδικού δικτύου του Νομού Καβάλας.

Τα Τ.Τ. Καβάλας – Α.Τ. Ελευθερούπολης – Α.Τ. Χρυσούπολης – Α.Τ. Θάσου, κατά λόγο αρμοδιότητας, σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους και την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, προβούν σε απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της παρούσας (λήψη πρόσθετων μέτρων τροχαίας, ενημέρωση οδηγών – υπηρεσιών κ.λπ.).

Ορεστιάδα

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας αποφάσισε να απαγορεύσει, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων (συνεχείς και έντονες χιονοπτώσεις – χιονοθύελλα) και ολισθηρότητας του οδοστρώματος:

Α) Την κίνηση όλων των οχημάτων στο Επαρχιακό Οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας καθώς και η έξοδος όλων των οχημάτων, από το Συνοριακό Σημείο Κυπρίνου,

Β) Την κίνηση των βαρέων οχημάτων στο Εθνικό Οδικό δίκτυο Ορμενίου – Αλεξανδρούπολης, από την έκδοση της παρούσας (10-1-2017 και ώρα 20:00) και για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι παραπάνω δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθόσον υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

 

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έβρο: Νέο γήπεδο 8×8 ανακοινώθηκε για το Τυχερό

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Χρήστος Δερμεντζόπουλος κατά την επίσκεψή τους στο Τυχερό Έβρου.
image_print

Την κατασκευή νέου γηπέδου ποδοσφαίρου 8×8 στο Τυχερό Έβρου ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή μαζί με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτή Έβρου Χρήστο Δερμεντζόπουλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το έργο αποσκοπεί στη δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς χώρου άθλησης για τα παιδιά και τους νέους της περιοχής, καλύπτοντας μια ανάγκη της τοπικής κοινωνίας.

Όπως αναφέρεται, η κατασκευή του γηπέδου προχωρά έπειτα από πρόταση του κ. Δερμεντζόπουλου προς τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, η οποία παρουσιάστηκε κατά την προηγούμενη επίσκεψη του κ. Βρούτση στο Τυχερό και στη συνέχεια ωρίμασε, οδηγώντας στη σημερινή ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο της περιοδείας τους στον Έβρο, ο κ. Βρούτσης και ο κ. Δερμεντζόπουλος επισκέφθηκαν επίσης αθλητικές εγκαταστάσεις στην Αλεξανδρούπολη, την Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο, όπου ενημερώθηκαν για τις ανάγκες των υποδομών και συζήτησαν με εκπροσώπους αθλητικών σωματείων και της ΕΠΣ Έβρου.

Σε δήλωσή του, ο κ. Δερμεντζόπουλος χαρακτήρισε την ανακοίνωση για το νέο γήπεδο ιδιαίτερα σημαντική για το Τυχερό, ευχαρίστησε τον κ. Βρούτση για τη συνεργασία και υποστήριξε ότι το έργο θα συμβάλει στη βελτίωση των αθλητικών υποδομών και στη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για τη νέα γενιά του Έβρου.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη: Απινιδωτές σε beach bars από τον ΕΟΤ έως τα Δίκελλα

Αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής σε beach bar της παραλιακής ζώνης Αλεξανδρούπολης
image_print

Σε beach bars της παραλιακής ζώνης μεταφέρονται και φέτος αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές, μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών για τη θερινή περίοδο.

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ενίσχυση της ασφάλειας κατοίκων και επισκεπτών στις πολυσύχναστες παραλίες, όπου τους καλοκαιρινούς μήνες καταγράφεται αυξημένη προσέλευση.

Από την πλαζ του ΕΟΤ έως την παραλία των Δικέλλων

Οι απινιδωτές έχουν τοποθετηθεί σε επιχειρήσεις κατά μήκος της παραλιακής διαδρομής, από τη δημοτική πλαζ του ΕΟΤ έως και την παραλία των Δικέλλων.

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση σε κρίσιμο εξοπλισμό σε περίπτωση καρδιακού επεισοδίου ή άλλου επείγοντος περιστατικού.

Προσωρινή μεταφορά από δημοτικές εγκαταστάσεις

Ο εξοπλισμός μεταφέρεται προσωρινά από σχολεία, το Δημοτικό Ωδείο και άλλες δημοτικές εκπαιδευτικές δομές, οι οποίες παραμένουν κλειστές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι απινιδωτές θα επιστρέψουν στις μόνιμες θέσεις τους, ώστε να συνεχίσουν να καλύπτουν τις ανάγκες των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων.

Ενίσχυση της ετοιμότητας στις παραλίες

Η παρουσία απινιδωτών σε σημεία με μεγάλη συγκέντρωση κόσμου ενισχύει σημαντικά την ετοιμότητα για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Η άμεση χρήση ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, σε συνδυασμό με την έγκαιρη ειδοποίηση του ΕΚΑΒ, μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στις πρωτοβουλίες πρόληψης και ασφάλειας κατά τη θερινή περίοδο, με βασική προτεραιότητα την προστασία κατοίκων και επισκεπτών.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

ΑΜΘ: 22 συλλήψεις σε μία εβδομάδα για υποθέσεις ναρκωτικών

Αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. με κατασχεμένες ποσότητες ναρκωτικών στο πλαίσιο επιχειρήσεων σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
image_print

Συνολικά 22 άτομα συνελήφθησαν σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 7 έως 14 Ιουλίου 2026 από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας. Πρόκειται για 17 Έλληνες και 5 αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν 15 ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Μεταξύ των σημαντικότερων υποθέσεων:

  • Στην Ξάνθη, δύο Έλληνες συνελήφθησαν αφού παρέλαβαν από εταιρεία ταχυμεταφορών δέμα που περιείχε 185,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν.
  • Στην Κομοτηνή, ένας Έλληνας συνελήφθη κατά την παραλαβή δέματος με ποσότητες ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, σύριγγες με έλαιο κάνναβης, συσκευές ατμίσματος και τσιγάρο κάνναβης. Από την έρευνα προέκυψε ότι το δέμα είχε αποσταλεί από άλλο ημεδαπό, ο οποίος περιλαμβάνεται στη σχετική δικογραφία.
  • Στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν έναν Έλληνα και δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν προμηθευτεί ποσότητα κάνναβης από τον πρώτο. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου «Laika», εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 36 εμπορικές συσκευασίες κάνναβης, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, δύο τρίφτες, χρηματικό ποσό και κινητό τηλέφωνο.
  • Στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Ξάνθης, συνελήφθη αλλοδαπός, καθώς σε δέμα με παραλήπτη τον ίδιο βρέθηκαν 5,6 γραμμάρια συνθετικής κάνναβης.

Παράλληλα, σε ακόμη έντεκα υποθέσεις που καταγράφηκαν σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Κομοτηνή, Θάσο, Καβάλα και Δράμα, συνελήφθησαν επιπλέον άτομα μετά από αστυνομικούς ελέγχους, κατά τους οποίους κατασχέθηκαν μικροποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, 17 ναρκωτικά δισκία και τέσσερις θρυμματιστές.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ανέλαβαν οι αρμόδιες υπηρεσίες Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en