ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή συνιστούν γιατροί και ιδιοκτήτες καταστημάτων στην επιλογή σχολικών τσαντών για τους μαθητές (video)

Η νέα σχολική χρονιά είναι κοντά. Μαθητές και γονείς ετοιμάζονται πυρετωδώς τις τελευταίες ημέρες για την έναρξη, με το βασικό μέλημα να είναι πώς θα γεμίσουν οι τσάντες. Όμως, στις περισσότερες περιπτώσεις πηγαίνει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα το κατά πόσο οι μαθητές μπορούν να κουβαλήσουν αυτές τις τσάντες, καθώς τα τελευταία χρόνια το βάρος τους έχει αυξηθεί σημαντικά, σε σχέση με ό,τι συνέβαινε στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν.

Οι ειδικοί προειδοποιούν εδώ και χρόνια ότι οι σχολικές τσάντες μπορεί να κρύβουν κινδύνους ή να προκαλέσουν προβλήματα υγείας στους μαθητές. Μάλιστα, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους γονείς και τους επισημαίνουν ότι πρέπει να γνωρίζουν ποιο είναι το σωστό είδος της τσάντας που πρέπει να αγοράζουν, πώς να τη γεμίζουν και πώς να την μεταφέρουν τα παιδιά τους.

Πολλά είναι τα πιτσιρίκια που αποκτούν προβλήματα με τη μέση τους ή άλλα μυοσκελετικά εξαιτίας των υπέρβαρων σχολικών τσαντών που ζυγίζουν σχεδόν διπλάσια από ότι ζύγιζαν πριν από 20 χρόνια. Εξαιτίας των προειδοποιήσεων, τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην αγορά, τροχήλατες σχολικές τσάντες, οι οποίες -σύμφωνα με τους ειδικούς- είναι οι πιο ενδεδειγμένες, καθώς δεν βαραίνουν την πλάτη και τους ώμους.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version