ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Προσοχή…κυκλοφορεί ρύζι ως «Καρολίνα Σερρών» που ούτε «Καρολίνα» είναι, ούτε Σερρών

Η εταιρεία «ΟΡΥΖΟΜΥΛΟΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Α.Ε.» μια πρότυπη βιομηχανία επεξεργασίας ρυζιού, με έδρα της το χωριό Αναγέννηση του Νομού Σερρών, που διακινεί μεταξύ άλλων τη σειρά πιστοποιημένων προϊόντων ρυζιού ολοκληρωμένης διαχείρισης με την ονομασία AGROTOPOS ενημερώνει τους καταναλωτές για διακίνηση νοθευμένης καρολίνας.

Όπως αναφέρει «Καθημερινά γινόμαστε δέκτες καταγγελιών από καταναλωτές για την κυκλοφορία στην αγορά νοθευμένης Καρολίνας Σερρών. Σε πολλά μεγάλα ή μικρότερα σούπερ μάρκετ υπάρχουν συσκευασίες που αναγράφουν Ρύζι Καρολίνα Σερρών, χωρίς στην πραγματικότητα να περιέχουν ούτε Καρολίνα… αλλά ούτε και Σερρών. Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή στους καταναλωτές και να ενημερώσουμε ότι ο η Καρολίνα Agrotopos, περιέχει ρύζι Καρολίνα που παράγεται αποκλειστικά και μόνο στο νομό Σερρών».

Σημειωτέον αναδημοσιεύεται μια παλαιότερη ανάρτηση της εταιρείας σχετικά με το θέμα:

«Η Καρολίνα Σερρών είναι γνωστή στην Ελλάδα για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της, τα οποία την καθιστούν ιδιαίτερη και ξεχωριστή. Το μεγάλο μέγεθος και ο εσωτερικός άσπρος χρωματισμός, είναι χαρακτηριστικά που θα πρέπει να γνωρίζει ο καταναλωτής πριν αγοράσει ρύζι που ονομάζεται σαν Καρολίνα αλλά δυστυχώς δεν είναι…

Στο βωμό του κέρδους και ελλείψει ελεγκτικών μηχανισμών, ιδιαίτερα την φετινή χρονιά, σε ράφια γνωστών σούπερ μάρκετ αλλά και εκτός αυτών , παρατηρούνται φαινόμενα νοθείας του προϊόντος και παραπλάνησης των καταναλωτών …

Πολύ απλά βαφτίζουν άλλες ποικιλίες ρυζιού (φθηνότερες και υποδεέστερες) σαν Καρολίνα Σερρών δυσφημίζοντας το… Γεγονός που εκτός των άλλων δημιουργεί πρόβλημα στις βιομηχανίες ειδικά των Σερρών και κατ’ επέκταση στους ντόπιους παραγωγούς ρυζιού, που έχουν αδιάθετα τα προϊόντα τους .. Απαιτείται κινητοποίηση όλων μας».

Πηγή: Agronews.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version