Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Προς το παρόν αντέχουν τα Νοσοκομεία της ΑΜ-Θ

Σε δηλώσεις στο enanews.gr σχετικά με την κατάσταση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων Καβάλας-Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής προχώρησαν εκπρόσωποι των ιδρυμάτων.

Ντίνος Κλειτσιώτης (Διοικητής Νοσοκομείου Καβάλας) : Τα δύσκολα ξεκίνησαν και στο Νοσοκομείο Καβάλας. Ειναι ενδεικτικό το γεγονός πως το μεσημέρι της Τρίτης δεν υπήρχε ελέυθερο κρεβάτι στην κλινική covid. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει ανοίξει και η δεύτερη κλινική έτσι ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε ευκολότερα τα περιστατικά. Προς το παρόν αντέχει το Νοσοκομείο Καβάλας ενώ είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι αυξήθηκαν οι εμβολιασμοί.

Ευάγγελος Ρούφος (Διοικητής Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης) : Δυστυχώς δεν πάνε καλά τα πράγματα. Η λύση είναι μόνο οι εμβολιασμοί. Είναι θετικό ότι έχουν αυξηθεί οι εμβολιασμοί και γίνονται αρκετές πρώτες δόσεις αλλά και τρίτες δόσεις. Αυτή την στιγμή νοσηλεύουμε 52 ασθενείς στις απλές κλίνες covid και 10 στην ΜΕΘ. Δυστυχώς το προηγούμενο διάστημα είχαμε το αρνητικό ρεκόρ των 5 θανάτων μέσα σε 48 ώρες! Δυστυχώς πολλοί από αυτούς ήταν 55-60 ετών στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανεμβολίαστοι.

Γιώργος Πατλάκας (Διευθυντής Πνευμονολογικής Νοσοκομείου Κομοτηνής) : Εδώ και κάποιες ημέρες έχει γεμίσει η κλινική covid του Νοσοκομείου Κομοτηνής και όσα περιστατικά δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα στέλνουμε στην Αλεξανδρούπολη. Είναι γεγονός ότι έχουν αυξηθεί οι εμβολιασμοί, έχουν αυξηθεί όμως σημαντικά και οι θάνατοι και αυτό είναι μας ανησυχεί ακόμα περισσότερο.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Ν.Δ για τις Ευρωεκλογές, υπό την προεδρία του Νικολάου Παναγιωτόπουλου

Όπως ανάρτησε ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ :

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας για τις προσεχείς Ευρωεκλογές, υπό την προεδρία του Βουλευτή Καβάλας κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης ήταν ο σχεδιασμός των δράσεων και οι κατευθύνσεις στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα, με κύριο γνώμονα την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου και την πολιτική σταθερότητα της χώρας.
Το στοίχημα των προσεχών εκλογών είναι η αυξημένη προσέλευση και συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία, και σε αυτό το πλαίσιο μέγιστη είναι η σημασία της εφαρμογής της επιστολικής ψήφου, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά και δυναμώνει την φωνή της κοινωνίας. Η μεταρρύθμιση αυτή καθιερώθηκε και ισχύει για όποιον πολίτη το επιθυμεί, εντός και εκτός Ελλάδας.
Για την εφαρμογή εγγραφής στην επιστολική ψήφο ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://epistoliki.ypes.gov.gr

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πιερρακάκης από Αλεξανδρούπολη | Πιστεύουμε στα περιφερειακά πανεπιστήμια

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της 105ης Συνόδου των Πρυτάνεων, στην οποία παρέστη ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Η δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη του ΔΠΘ και για λόγους εθνικούς και για λόγους ακαδημαϊκούς μετουσιώθηκε με τον τελευταίο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση, τον οποίο φέραμε στην ελληνική Βουλή. Πιστεύουμε βαθιά στο Δημοκρίτειο, πιστεύουμε βαθιά στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, στα ελληνικά περιφερειακά πανεπιστήμια», δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο υπουργός.

Αναφορικά με την ατζέντα της πολύωρης συζήτησης, που είχε με τους πρυτάνεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε πως εξετάστηκε μία σειρά από πρόσθετες ρυθμίσεις και ενέργειες για την περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας, ώστε να δοθεί στα πανεπιστήμια η δυνατότητα να αναπτυχθούν γρηγορότερα και καλύτερα διεθνώς. «Σ’ αυτό το πλαίσιο της διαρκούς συζήτησης και της διαρκούς ώσμωσης με τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια θα περιμένουμε περαιτέρω προτάσεις από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων για πρόσθετες ενέργειες, που τα πανεπιστήμιά μας θα κληθούν να κάνουν κι εμείς θα κληθούμε να νομοθετήσουμε στο επόμενο διάστημα», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ικανοποιητική η κίνηση στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα για τα ευρωψηφοδέλτια

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι δηλώνουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με την μεγάλη συμμετοχή που υπήρξε στις προκριματικές εκλογές για τα ευρωψηφοδέλτια του κόμματος.

Στόχος του κόμματος αλλά και των μελών της Καβάλας, είναι η ένταξη όσο περισσότερων γίνεται ευρωβουλευτών στο Κοινοβούλιο με πρώτο και κύριο σχέδιο την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στην χώρα μας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en