Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προς εφαρμογή η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ μες στον Οκτώβριο

image_print

Μες στον Οκτώβριο αναμένεται να τροποποιηθούν οι κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (οι λεγόμενοι κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ που αντικατέστησαν τον αγορανομικό κώδικα) προκειμένου να τεθούν σε εφαρμογή οι επιταγές του Μνημονίου σχετικά με την αγορά γάλακτος και άρτου, καθώς και οι αλλαγές στο καθεστώς των εκπτώσεων. Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές η κυβέρνηση θα αναμένει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, ακόμη δηλαδή και αν το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο ταχθεί επί της ουσίας κατά της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, η κυβέρνηση φαίνεται να εγκαταλείπει τη ρητορική των προηγούμενων μηνών περί αλλαγής του νόμου Χατζηδάκη και προτίθεται να εκσυγχρονίσει το θεσμικό πλαίσιο για το χαρακτηρισμό των τουριστικών περιοχών.

Σε ό,τι αφορά το ψωμί τα μέτρα με τα οποία το υπουργείο Οικονομίας θα επιχειρήσει να «χρυσώσει το χάπι» στους αρτοποιούς είναι τα ακόλουθα:

-Ο χαρακτηρισμός «φρέσκο ψωμί» να μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο στους παραδοσιακούς φούρνους, στη βιοτεχνική αρτοποιεία με άλλα λόγια

-Να υπάρχει σαφής πληροφόρηση των καταναλωτών -μέσω για παράδειγμα υποχρεωτικής χρήσης ενημερωτικών πινακίδων- όταν ένα προϊόν άρτου έχει παραχθεί από προψημένη ζύμη.

Οι προτάσεις αυτές αναμένεται να συζητηθούν την ερχόμενη εβδομάδα σε συνάντηση που θα έχει ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Αντώνης Παπαδεράκης με τους εκπροσώπους των αρτοποιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος 4336/2015 με τις απαιτήσεις για το νέο Μνημόνιο επιφέρει αλλαγές οι οποίες εκτιμάται ότι πλήττουν τα συμφέροντα των παραδοσιακών αρτοποιών, αφού πλέον αρτοποιοί και αρτοποιεία θα επιτρέπεται να χαρακτηρίζονται ακόμη και εκείνα τα σημεία πώλησης στα οποία απλώς ολοκληρώνεται το ψήσιμο προψημένης ζύμης (οι λεγόμενες «θερμές γωνιές» με τη διαδικασία bake off). Ο νόμος προβλέπει, επίσης, ότι θα επιτρέπεται πλέον η ίδρυση πρατηρίων άρτου εντός όλων των καταστημάτων τροφίμων και ποτών, υπό την προϋπόθεση της τήρησης της σχετικής υγειονομικής νομοθεσίας.

Οι απαιτούμενες προσαρμογές θα γίνουν στους κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ και σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στο γάλα, χωρίς ωστόσο να προτείνονται -για την ώρα τουλάχιστον- κάποια «ισοδύναμα» μέτρα που θα αμβλύνουν τις επιπτώσεις στην εγχώρια κτηνοτροφία. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η εγχώρια γαλακτοβιομηχανία μπορεί να δημιουργήσει ένα λέγμα προστασίας της εγχώριας παραγωγής. Οι αρμόδιοι παράγοντες δεν παραλείπουν, άλλωστε, να επισημαίνουν ότι η προηγούμενη «μεσοβέζικη» ρύθμιση του 2014 (η αύξηση της μέγιστης διάρκειας ζωής του παστεριωμένου γάλακτος από τις 5 στις 7 ημέρες) ούτε τους παραγωγούς προστάτευσε ούτε τους καταναλωτές ευνόησε, καθώς η τιμή λιανικής υποχώρησε ελαφρώς ως αποτέλεσμα κυρίως της μείωσης τιμής παραγωγού και της «συμφωνίας κυρίων» το φθινόπωρο του 2014.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος 4336/2015 προβλέπει ότι η διάρκεια ζωής του παστεριωμένου («φρέσκου») γάλακτος καθορίζεται πλέον με ευθύνη του παρασκευαστή και όχι κεντρικά από την πολιτεία.

Μέσα από την αλλαγή του Κώδικα Δεοντολογίας για την Προστασία του Καταναλωτή κατά τις Προσφορές, Εκπτώσεις και Προωθητικές Ενέργειεςθα επιδιώξει η κυβέρνηση να αποτρέψει την απορρύθμιση που ενέχεται να προκύψει στο λιανεμπόριο από την πλήρη απελευθέρωση των εκπτώσεων και να προστατέψει κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι αλλαγές θα είναι προς την κατεύθυνση όσων είχε προτείνει η πλειονότητα των εμπορικών συλλόγων και καταναλωτικών οργανώσεων το 2014 . 

 Προτάσεις οι οποίες είχαν γίνει και από την αρμόδια επιτροπή που είχε συστήσει ο τέως γενικός γραμματέας Εμπορίου κ. Στ. Κομνηνός, αλλά που δεν ελήφθησαν υπόψη στην τελική απόφαση που υπέγραψε ο τότε αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γερ. Γιακουμάτος. Στόχος των αλλαγών θα είναι η αποφυγή των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών, ο περιορισμός των αθρόων προσφορών, αλλά και η ρύθμιση ζητημάτων που σχετίζονται με τη ρευστοποίηση αποθεμάτων.

Εντύπωση προκαλούν οι προθέσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Στον νόμο 4336/2015 υπάρχει η πρόβλεψη περί μη νομοθέτησης πριν την έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας επί της προσφυγής που είχε γίνει πέρυσι από εμπορικούς συλλόγους και ομοσπονδίες με αίτημα την ακύρωση της απόφασης του Γ. Γιακουμάτου για λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές σε δέκα περιοχές της χώρας πιλοτικά για ένα έτος. Η κυβέρνηση, ακόμη και αν γίνει δεκτή η προσφυγή και ακυρωθεί η απόφαση οριστικά, εμφανίζεται διατεθειμένη να διατηρήσει τα όσα προβλέπει ο νόμος 4177/2013 για λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων οχτώ Κυριακές το χρόνο και επιπλέον να αναθεωρήσει τα κριτήρια με τα οποία κάποιες περιοχές χαρακτηρίζονται τουριστικές. Με βάση τα νέα κριτήρια αυτοδιοίκηση και τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι θα συναποφασίζουν για το πόσες και ποιες Κυριακές θα λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα στην περιοχή ευθύνης τους.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΠΘ: Νέα συστήματα πρόγνωσης πλημμυρών και φυσικών καταστροφών

ΔΠΘ-παρουσίαση συστημάτων INACHOS και Hydra για πρόγνωση πλημμυρών-2026
image_print

Δύο καινοτόμα ερευνητικά συστήματα για την πρόγνωση πλημμυρών και την εκτίμηση φυσικών κινδύνων παρουσίασε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ανοιχτής τεχνικής συνάντησης, την οποία διοργάνωσε η Expertise France, ως Τεχνικός Σύμβουλος του Υπουργείου. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επίδειξη των συστημάτων INACHOS και Hydra, τα οποία αποτελούν τα πρώτα ολοκληρωμένα συστήματα πρόγνωσης και εκτίμησης φυσικών κινδύνων που αναπτύσσονται σε εθνικό επίπεδο.

Το σύστημα INACHOS έχει πανελλαδική εμβέλεια και αποτελεί ένα εξελιγμένο εργαλείο πρόγνωσης πλημμυρικού κινδύνου, καθώς και ποσοτικής εκτίμησης της έντασης των φαινομένων σε όλη τη χώρα. Αναπτύχθηκε από την επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου ASSIST του ΔΠΘ, υπό τον συντονισμό και την επιστημονική καθοδήγηση του Καθηγητή Δ. Εμμανουλούδη. Η χρηματοδότηση του έργου προήλθε αποκλειστικά από ίδιους πόρους του Εργαστηρίου.

Το σύστημα Hydra εστιάζει σε τοπική και περιφερειακή κλίμακα, παρέχοντας ολοκληρωμένη εκτίμηση κινδύνου για πλημμυρικά φαινόμενα, κατολισθήσεις και φαινόμενα διάβρωσης. Αναπτύχθηκε από ομάδα καθηγητών του ΔΠΘ, υπό τον συντονισμό του Αναπληρωτή Καθηγητή Γ. Παπαϊωάννου, σε συνεργασία με τις εταιρείες Profile και Ευρωεργασιακή.

Η ανάπτυξη του Hydra χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Συμπράξεις Ερευνητικής Αριστείας».

Σύμφωνα με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, η ανάπτυξη των δύο συστημάτων αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την Ελλάδα, καθώς εισάγει εγχώρια ερευνητικά εργαλεία υψηλής πιστότητας στην επιχειρησιακή φαρέτρα της Πολιτικής Προστασίας.

Το ΔΠΘ, μέσα από τις ερευνητικές του δομές, επιβεβαιώνει τον ρόλο του στην παραγωγή καινοτόμου γνώσης και στην παροχή επιστημονικών λύσεων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής κρίσης.

Παράλληλα, με την ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής, το Πανεπιστήμιο συμβάλλει στη θωράκιση της χώρας απέναντι σε φυσικές καταστροφές και έντονα καιρικά φαινόμενα.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Καβάλα: Ενημέρωση Πασχαλίδη για αγροτικές ενισχύσεις 617,5 εκατ. ευρώ

Καβάλα-Γιάννης Πασχαλίδης ενημέρωση για αγροτικές ενισχύσεις 2025
image_print

Ενημέρωση Γ.Πασχαλίδη – Ολοκληρώθηκε η  διαδικασία αποστολής προς πληρωμή ενισχύσεων 2025 για τον Πυλώνα Ι, συνολικού ποσού  617,5 εκατ. ευρώ».

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τον αγροτικό κόσμο πως, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της ΑΑΔΕ ανακοινώθηκε η αποστολή προς πληρωμή των ενισχύσεων Ιουνίου 2026, συνολικού ποσού 617.468.049,80 ευρώ σε 1.142.948 δικαιούχους (529.494 μοναδικοί ΑΦΜ).

Αναλυτικά η πληρωμή στο Παράρτημα που ακολουθεί.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Η πληρωμή αφορά τις κάτωθι παρεμβάσεις:

ΒΑΣΙΚΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ 112.032.597,73 €
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ 6.186.459,67 €
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΓΕΩΡΓΟΥΣ ΝΕΑΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 577.782,10 €
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 22.475.002,01€
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΖΩΪΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 16.674.597,29€
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (ECO) 440.112.266,57€
ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ 14.510.507,40€
ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ 4.566.801,87€
ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΒΑΜΒΑΚΟΣ 332.035,16 €
ΣΥΝΟΛΑ 617.468.049,80 €

Στις πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν περιλαμβάνονται, μετά την πραγματοποίηση των σχετικών ελέγχων:

  • Καλλιεργούμενες εκτάσεις που εμφανίζονται ως δημόσιες στο Κτηματολόγιο
  • Αγροτεμάχια για τα οποία υπήρχε αμφισβήτηση ως προς την ιδιοκτησία, την έκταση ή τους νόμιμους κατόχους καλλιεργητές
  • Αγροτεμάχια που είχαν δεσμευθεί κατόπιν ελέγχου μέσω του Συστήματος Παρακολούθησης Εκτάσεων (AMS, monitoring)

Αντίστοιχα, αποδεσμεύθηκαν για καταβολή συνδεδεμένων ενισχύσεων 37.682 αγροτεμάχια, μειώνοντας το συνολικό αριθμό των δεσμευμένων αγροτεμαχίων σε 71.015 αγροτεμάχια, έναντι 108.697 αγροτεμάχια το Μάιο 2026.

Επιπλέον, ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές του Προγράμματος Στήριξης των Μικρών Νησιών του Αιγαίου Πελάγους για το έτος ενίσχυσης 2025. Οι ενισχύσεις αφορούν δικαιούχους γεωργούς για τη στήριξη της τοπικής, παραδοσιακής παραγωγής, καλύπτοντας δράσεις που αφορούν τη διατήρηση παραδοσιακών ελαιώνων, αμπελώνων,  το αγελαδινό, αίγειο και πρόβειο γάλα για την παραγωγή παραδοσιακών τυριών, την καλλιέργεια φασολιού, φάβας και λαθουριού, πατάτας και εσπεριδοειδών, καθώς και τη στήριξη της μελισσοκομίας στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους. Οι συμπληρωματικές εθνικές ενισχύσεις για την παραγωγή αγελαδινού, αίγειου και πρόβειου γάλακτος με προορισμό την παραγωγή τυριού, καθώς και για τη μελισσοκομία, θα καταβληθούν αμέσως μετά τη διάθεση των σχετικών πιστώσεων.

Αναλυτικός πίνακας πληρωμών ενισχύσεων έτους 2025 Ιουνίου 2026 για τον Πυλώνα Ι

Καθεστώς Πλήθος δικαιούχων Ποσό προ Συμψηφισμών Ποσό Συμψηφισμών Ποσό Τράπεζας
ΒΑΣΙΚΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ 507,091 112,032,597.73 -3,233,345.63 108,799,252.10
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ 41,786 6,186,459.67 -62,257.18 6,124,202.49
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΓΕΩΡΓΟΥΣ ΝΕΑΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 6,191 577,782.10 -2,170.07 575,612.03
ΣΥΝΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΚΛΗΡΟΥ ΣΙΤΟΥ 32,145 4,760,415.05 -46,483.45 4,713,931.60
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΑΛΑΚΟΥ ΣΙΤΟΥ 1,238 108,365.65 -898.87 107,466.78
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΡΙΘΑΡΙΟΥ 1,408 163,375.90 -1,248.69 162,127.21
ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ 5,347 4,566,801.87 -8,664.62 4,558,137.25
ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΒΑΜΒΑΚΟΣ 27,030 332,035.16 -4,354.62 327,680.54
ΣΥΝΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΡΩΤΕΙΝΟΥΧΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΨΥΧΑΝΘΩΝ 8,318 1,553,325.66 -4,360.72 1,548,964.94
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΙΓΕΙΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ 33,409 9,300,058.67 -73,839.78 9,226,218.89
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΒΟΕΙΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ – ΜΕΤΡΟ Α (ΘΗΛΑΖΟΥΣΕΣ) 6,931 2,544,929.31 -17,075.45 2,527,853.86
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΒΟΕΙΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ – ΜΕΤΡΟ Β (ΣΦΑΓΗ 11-12 ΜΗΝΩΝ) 417 200,539.72 0.00 200,539.72
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΒΟΕΙΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ – ΜΕΤΡΟ Γ (ΣΦΑΓΗ 13-24 ΜΗΝΩΝ) 3,632 4,521,441.09 -13,851.89 4,507,589.20
ΣΥΝΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΡΥΖΙΟΥ 3,804 1,609,324.35 -1,899.70 1,607,424.65
ΣΥΝΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΤΟΜΑΤΑΣ 960 442,579.70 0.00 442,579.70
ΣΥΝΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ ΠΡΟΣ ΧΥΜΟΠΟΙΗΣΗ 3,877 426,228.60 -1,093.30 425,135.30
ΣΥΝΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΟΣΠΡΙΩΝ 2,366 600,199.55 -236.73 599,962.82
ΣΥΝΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΠΟΡΩΝ ΠΡΟΣ ΣΠΟΡΑ 2,131 2,321,353.28 -1,215.06 2,320,138.22
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ 14,914 6,623,806.20 -5,589.50 6,618,216.70
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ 2,719 222,729.84 -6,965.66 215,764.18
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΗΛΩΝ 812 77,650.00 -55.22 77,594.78
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΡΩΤΕΙΝΟΥΧΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΑΝΟΔΟΤΙΚΩΝ ΨΥΧΑΝΘΩΝ 7,642 3,436,597.45 -18,656.21 3,417,941.24
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΟΓΙΑΣ 333 129,050.78 0.00 129,050.78
ΣΥΝΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΜΕΤΑΞΩΣΚΟΛΗΚΩΝ 28 107,628.50 0.00 107,628.50
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΕΛΑΙΩΝΩΝ 32,192 7,705,243.45 -60,548.27 7,644,695.18
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΑΜΠΕΛΩΝ 2,267 1,264,963.14 -27,649.64 1,237,313.50
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ 1,316 1,070,035.02 -1,220.33 1,068,814.69
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΡΙΘΑΡΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ 929 173,686.93 -3,122.31 170,564.62
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 49 8,322.47 -1.34 8,321.13
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ ΤΗΝΟΥ 19 3,555.00 0.00 3,555.00
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΦΑΣΟΛΙΟΥ, ΒΡΩΣΙΜΟΥ ΛΑΘΟΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΑΒΑΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ  435 94,481.77 -852.18 93,629.59
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΓΕΩΜΗΛΩΝ 683 249,774.00 -1,918.39 247,855.61
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΧΙΟΣ, ΣΑΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕ ΚΑΛΥΜΝΟΥ, ΚΑΡΠΑΘΟΥ, ΚΩ ΚΑΙ ΡΟΔΟΥ 1,427 223,565.42 -1,737.19 221,828.23
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΥΡΙΟΥ 213 759,398.64 -1,852.80 757,545.84
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΙΓΕΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΥΡΙΟΥ 515 145,412.17 -4,720.31 140,691.86
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΒΕΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΥΡΙΟΥ 1,807 1,662,237.98 -5,939.36 1,656,298.62
ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΕΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ 1,107 598,957.77 -3,614.79 595,342.98
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΦΥΤΟΚΑΛΥΨΗΣ, ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ 744 293,632.00 -2,546.02 291,085.98
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ 13,165 18,875,258.08 -50,789.54 18,824,468.54
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΔΑΣΙΚΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΟΥ 41,899 31,340,288.20 -519,857.76 30,820,430.44
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΦΙΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙΣΡΟΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ 273,124 195,750,649.78 -1,005,655.54 194,744,994.24
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ 89 22,498.65 0.00 22,498.65
ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΕ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΔΕΣ 20,913 8,867,911.25 -11,222.62 8,856,688.63
ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΜΕΘΟΔΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ 31,497 183,812,369.84 -908,649.19 182,903,720.65
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ 2,999 550,701.00 -3,199.58 547,501.42
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ 1,030 1,149,831.41 -1,856.73 1,147,974.68
Γενικό Άθροισμα 617,468,049.80 -6,121,216.24 611,346,833.56

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξάνθη: Σφοδρή κριτική Ζεϊμπέκ για τα διόδια της Εγνατίας

Ξάνθη-Χουσεΐν Ζεϊμπέκ για τα διόδια της Εγνατίας Οδού-2026
image_print

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Ξάνθης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, με αφορμή την κατάργηση της ατελούς διέλευσης από τα διόδια της Εγνατίας Οδού για επαγγελματικά οχήματα και, όπως υποστηρίζει, σε επόμενο χρόνο και για τους μόνιμους κατοίκους της Θράκης.

Ο κ. Ζεϊμπέκ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αδυνατεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των κατοίκων της Θράκης, συνδέοντας το θέμα των διοδίων με μια σειρά ζητημάτων που, όπως αναφέρει, πλήττουν την περιοχή, όπως η κλειστή ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, η απένταξη του έργου μεταφοράς νερού από τον Νέστο, η έλλειψη αναπτυξιακών έργων, ο σιδηροδρομικός αποκλεισμός και η ακρίβεια.

Στην ανακοίνωσή του, ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Ξάνθης υποστηρίζει ότι η τοποθέτηση του Υφυπουργού Υποδομών, Νίκου Ταχιάου, στη Βουλή επιβεβαιώνει την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση των δωρεάν διελεύσεων στα διόδια της Εγνατίας Οδού.

Ο ίδιος ζητά την άμεση ανάκληση των αποφάσεων που, όπως αναφέρει, καταργούν τις δωρεάν διελεύσεις για τα επαγγελματικά οχήματα, αλλά και τη διατήρηση του καθεστώτος απαλλαγών για τους μόνιμους κατοίκους της Θράκης.

Όπως σημειώνει, η επιβάρυνση των επαγγελματιών και των κατοίκων της περιοχής έρχεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, με αυξημένα κόστη στις μεταφορές και στα καύσιμα.

Ο κ. Ζεϊμπέκ καλεί την κυβέρνηση να επαναφέρει τις απαλλαγές και τις δωρεάν διελεύσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού, όπως ίσχυαν μέχρι πρόσφατα για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής.

Παράλληλα, καταγγέλλει ως «ανιστόρητα και επικίνδυνα» τα όσα ανέφερε ο Υφυπουργός Υποδομών στη Βουλή για τη Θράκη.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en