ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προβάδισμα τίτλου για τον Ολυμπιακό, 74-61 τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 74-61 του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών της Basket League. Οι «αιώνιοι» αντίπαλοι θα συναντηθούν για δεύτερη φορά την ερχόμενη Τρίτη (14/06, 21:00) στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Το ντέρμπι ξεκίνησε με καθυστέρηση 23 λεπτών, καθώς έξω από το ΣΕΦ έπεσαν δακρυγόνα και με τον αέρα τα χημικά μπήκαν μέσα στο κλειστό. Έτσι, οι παίκτες πήγαν στα αποδυτήρια και επέστρεψαν όταν καθάρισε η ατμόσφαιρα.

Μετά από το τα πρώτα ενενήντα δευτερόλεπτα όπου οι δύο ομάδες δεν βρήκαν τον δρόμο για το αντίπαλο καλάθι ο Ολυμπιακός πάτησε το γκάζι και με σερί 11-0 προηγήθηκε επιβεβαιώνοντας το ρόλο του φαβορί. Ο Παναθηναϊκός απάντησε με τον Κασελάκη, ωστόσο μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου παρουσιάστηκε ιδιαίτερα άστοχος και ολοκλήρωσε την περίοδο έχοντας μόλις τέσσερις πόντους. Ο Ολυμπιακός με σημείο αναφοράς σε άμυνα και επίθεση τον Φαλ άνοιξε την «πράσινοι» άμυνα και ξέφυγε στο 10’ με το εντυπωσιακό 23-4.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ανέβασε το ρυθμό του στο σκοράρισμα και τη γενικότερη απόδοσή του και κατάφερε να κερδίσει το επί μέρους σκορ της περιόδου με 16-15, ωστόσο βρέθηκε στο ημίχρονο να χάνει 18 πόντους από τους «ερυθρόλευκους» (38-20). Ο Παπαπέτρου με τον Γουάιτ πέτυχαν μαζί 15 πόντους για τους «πράσινους», την ώρα που οι Πειραιώτες είχαν μεγαλύτερη πολυφωνία και έδειξαν να παίζουν πιο οργανωμένο μπάσκετ, παρά τα λάθη τους. Βεζένκοφ, Σλούκας, ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκης και Μάρτιν βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν οδηγώντας την ομάδα τους στα αποδυτήρια με διαφορά ασφαλείας.

Τα δεκάλεπτα: 23-4, 38-20, 55-38, 74-61.

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Λούντζης, Λαρεντζάκης, Φαλ, Σλούκας, Μάρτιν, Βεζένκοφ, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Ζαν-Σαρλ, ΜακΚίσικ.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Βόβορας): Σίβα, Μέικον, Μποχωρίδης, Παπαπέτρου, Παπαγιάννης, Κασελάκης, Γουάιτ, Νέντοβιτς, Έβανς, Μαντζούκας, Σαντ-Ρος, Καββαδάς.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version