ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 21,2% έναντι 17,5% της Ν.Δ. καταγράφει δημοσκόπηση της E-VOICE ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 5,3%.

Το αποτέλεσμα της πρόθεσης ψήφου κυμαίνεται στο επίπεδο των ευρωεκλογών αλλά τα ποσοστά και των δύο κομμάτων εμφανίζονται χαμηλά εξαιτίας των αναποφάσιστων και των ερωτηθέντων που απαντούν «δεν θα ψήφιζα».

Στη δημοσκόπηση για τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» ακολουθεί στην τέταρτη θέση το Ποτάμι με 4,6%, ενώ το ΚΚΕ συγκεντρώνει 4,4% και το ΠΑΣΟΚ 3,9%. Σύμφωνα με την έρευνα, εκτός Βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που συγκεντρώνουν 2% και η Δημοκρατική Αριστερά που λαμβάνει 0,8%.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. εμφανίζει ποσοστό 1,1%, ενώ το 8,3% των ερωτηθέντων απαντά «άλλο κόμμα».

Στο ερώτημα αν η χώρα πρέπει ή όχι να οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές το 46,2% απαντά «όχι» έναντι του 45% που επιθυμεί πρόωρες κάλπες, ενώ οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 8,8%.

Οι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι θα γίνουν εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας (44%), ενώ αντίθετα το 35,9% πιστεύει πως στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας τελικά θα εκλεγεί νέο πρόσωπο.

(Πηγή:ΑΜΠΕ)

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version