ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πρακτική άσκηση Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μέσω επιχορήγησης των συνεργαζόμενων φορέων

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ενημερώνει σχετικά με το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης των φοιτητών σε συνεργαζόμενους φορείς.

Αξιότιμοι/ες Κύριοι/ Κυρίες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τελούμε εν αναμονή των αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας Πολιτισμού και Θρησκευμάτων σχετικά με την ένταξη μας στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ για την προγραμματική περίοδο 2014 – 2020. Στο πλαίσιο αυτών των εξελίξεων και λόγω της σημαντικότητας του θεσμού της πρακτικής άσκησης, αποτελεί βούληση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του εν λόγω θεσμού.

Για το σκοπό αυτό, καλούμε τους συνεργαζόμενους φορείς να συμμετάσχουν στο νέο αυτοχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕΣΩ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ».

Σύμφωνα με αυτό το νέο πρόγραμμα ο «Συνεργαζόμενος Φορέας» αναλαμβάνει την υποχρέωση να χρηματοδοτήσει ο ίδιος την πρακτική άσκηση του ασκούμενου φοιτητή/φοιτήτριας, καταβάλλοντας διακόσια εβδομήντα ευρώ (270€) για την αποζημίωση του φοιτητή ανά μήνα πλήρους απασχόλησης συν 10,11€ για κάθε μήνα ασφάλισης . Το ποσό αυτό θα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό, που τηρεί ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων και Έρευνας του ΟΠΑ στο τέλος του εκάστοτε μήνα (η ασφαλιστική εισφορά αποδίδεται από το Πανεπιστήμιο).

Στην περίπτωση που η επιχείρησή σας επιθυμεί να απασχολήσει φοιτητές του ΟΠΑ για την υλοποίηση πρακτικής άσκηση μέσω επιχορήγησης παρακαλείσθε να συμπληρώσετε το επισυναπτόμενο «Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Φορέων» και να το αποστείλετε στο Γραφείο Πρακτικής Άσκησης μέχρι τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο internship@aueb.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Κεντρικό Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Ο.Π.Α. στα τηλέφωνα 210 8203813, 210 85203815 και 210 8203825

Με εκτίμηση,

Για το Κεντρικό Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version