ΚΑΒΑΛΑ

Πραγματοποίηση της 2ης συνάντησης του εταιρικού σχήματος της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (video)

Το πρωί της Παρασκευής πραγματοποίηθηκε η δεύτερη συνάντηση του Εταιρικού Σχήματος της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.Ένα έργο με εταιρικό σχήμα με επικεφαλή εταίρο τον Δήμο Καβάλας,το οποίο έχει αναλάβει την αξιοποίηση 8 εκατομμυρίων ευρω για να βελτιώσει την ποιότητα του κέντρου της Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα πριν από τρία χρόνια είχε προκηρυχθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα και ηπόλη της Καβάλας να κερδίσει ανάμεσα στις μητρόπολεις της περιφέρειας.Οι αρχές της βιωσιμότητας με επίκεντρο το περιβάλλον και την κοινωνία αποτελούν στρατηγικό παράγοντα για την οικονομική ανάπτυξη και τη μέγιστη.

Κύρια εργα θα είναι η ανάπλαση και επέκταση πεζοδρομίων στην πλατεία Καπνεργάτη αλλά και η ψηφοποίηση του Φρούριου.Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει και την επιχειρηματικότητα.Η δημιουργία ενός κέντρου συμβουλευτικής και εξυπηρέτησης 25 νέων επιχειρηματιών .Ο χώρος θα παραχωρηθεί από τον Δήμο Καβάλας.

Η Βιώσιμη Ανάπτυξη στηρίζεται στην ισόρροπη, ισότιμη και σεβάθος χρόνου επιδίωξη τριών πυλώνων: Οικονομία, Περιβάλλον, Κοινωνία.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version