Παράγκα

Ποτέ ξανά ..

Εθνική τραγωδία … το είπαν έγκλημα … δολοφονία…

‘Οπως ο καθένας το αντιλαμβάνεται και το χαρακτηρίζει, το τραίνο της Ντροπής δεν γυρίζει πίσω. Δεν έχει πισωγύρισμα ο θάνατος. Ευθύνες στην τραγωδία; Ψάξτε κύριοι και θα  τις βρείτε. Στα καρβουνιασμένα κορμιά, στις παλαιωμένες ράγες, στο απαρχαιωμένο σύστημα λειτουργίας του ΟΣΕ, στον σταθμάρχη που την επίμαχη ώρα έπινε καφέ. Κι αν δεν τις βρείτε εκεί ψαχτείτε, δείτε γύρω σας, τον διπλανό σας στο έδρανο, τον πίσω τον μπροστινό, και αναρρωτηθείτε αν πρέπει να τους  συμπεριλάβετε   στον κατάλογο των ευθυνών για την πορεία του Τραίνου που απο την ανύπαρκτη τηλεδιοίκησή του κρέμονται οι ζωές όλων μας. Εσείς οι εκλεκτοί των μεγάλων ανεύθυνων τίτλων που παίζετε πόκερ με την ασφάλεια, την μόρφωση, την παιδεία, την υγεία, την χαρά του Ελληνα. 

Ολοι είμαστε επιβάτες του τραίνου σ’ αυτή την χώρα. Απο τον μικρό έως τον υπερήλικα. Και ματώνουμε καθημερινά προσπαθώντας να προστατεύσουμε το χάρισμα της μικρής ζωής μας. Ολοι φέρουμε ευθύνη για το τρένο του θανάτου. Γιατί δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε, δεν έχουμε κρίση, δεν έχουμε αντίληψη των όσων συμβαίνουν στην Ελλάδα. Κι άν έχουμε αδιαφορούμε και περιμένουμε κάποιος άλλος να φροντίσει για μας. Δεν έχουμε βάλει μυαλό ζώντας όλα όσα διαδραματίζονται με σταδιακές αποκορυφώσεις ανά τα χρόνια και πάλι αδιαφορούμε και προσπερνάμε περιμένοντας μια άλλη τραγωδία απο αμέλεια, αδιαφορία, έπαρση, ρουσφέτι, κακοδιαχείριση..για να κρίνουμε και να διεκδικήσουμε, σταματώντας να “ταίζουμε” τους χορτασμένους.

Ευτυχώς μέσα στην άνοιξη ενός δύσκολου χειμώνα με δεκάδες νεκρούς απο το κρύο και την πείνα, οι νέοι αυτού του τόπου δεν περιμένουν άλλο και μαζί με τα νειάτα εμείς οι μεγαλύτεροι ακολουθούμε. Και πορευόμαστε και μιλάμε επιτέλους για την σαπίλα που επικρατεί χρόνια και που δεν κάναμε απολύτως τίποτε για να προσφέρουμε στα παιδιά μας αυτό το καλύτερο. Η αλλαγή γίνεται μέσα απο τις φωνές των 19χρονων φοιτητών που μάζευαν κορμιά σκοτωμένα στο τρένο. Αυτοί δεν φοβούνται και εγώ χαίρομαι που πλέον οι νέοι που αποχαυνώσατε με τις παπαριές των social, δεν ήταν ποτέ αποχαυνωμένοι. Απλώς παρακολουθούσαν σιωπηλά και περίμεναν την ώρα. 

Δεν γνωρίζω αν κάποιος “αγνός” απο αυτούς τους κυρίους θα πρέπει να κρυφτεί γιατί πραγματικά ντρέπεται, σίγουρα όμως θα πρέπει να Τρέξει, γιατί το “άρωμα” του θανάτου θα τον ακολουθεί παντού και δυστυχώς η νέμεσις δεν κάνει διακρίσεις.  

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version