ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πορεία υλοποίησης Προγράμματος ERASMUS+ του 1ου ΕΠΑ.Λ. Καβάλας

Με δελτίο τύπου το ΔΔΕ Καβάλας αναφέρει…

“Όπως έχει ανακοινωθεί το 1o ΕΠΑΛ Καβάλας κατά τη διετία 2015-17 συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, Δράση ΚΑ2 (Σχολικές συμπράξεις), το οποίο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).
Στα πλαίσια της δράσης θα συνεργαστούμε με άλλα τέσσερα ευρωπαϊκά σχολεία από διαφορετικές πόλεις και χώρες της Ευρώπης:

Kirikkale (Τουρκία)
Fiumicino (Ιταλία)
Klodzko (Πολωνία)
Iasi (Ρουμανία)

Τίτλος εγκεκριμένου σχεδίου: «THE FIGHT AGAINST DRUG ADDICTION : DEVELOPING SOCIAL CONSCIOUSNESS IN SCHOOL AGAINST DRUG ADDİCTION».

Κύριος σκοπός του προγράμματος: Η λήψη μέτρων κατά των ναρκωτικών και η πρόληψη της χρήσης τους και πώς το σχολείο μπορεί να γίνει αρωγός στην προσπάθεια αυτή.

Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήθηκε η 1η διεθνική συνάντηση στο Κιρίκκαλε της Τουρκίας από 26 ως 29 Νοεμβρίου 2015, στην οποία και συμμετείχαν δυο εκπαιδευτικοί του σχολείου μας.

Όπως συναποφασίστηκε από όλους τους εταίρους εκεί, η πρώτη συνάντηση με μαθητές θα πραγματοποιηθεί στο Fiumicino (Ρώμη) στην έδρα του σχολείου εταίρου μας και κατά τις ημερομηνίες 18 ως 23 Ιανουαρίου 2016 για πραγματοποίηση δραστηριοτήτων σχετικά με το σχέδιο. Από το σχολείο μας θα μετακινηθούν 8 μαθητές και 2 συνοδοί καθηγητές.

Η 2η συνάντηση με μαθητές θα υλοποιηθεί στην έδρα του σχολείου μας, στην Καβάλα, από 11 ως 16 Απριλίου 2016 με συμμετοχή μαθητών και συνοδών καθηγητών από τα σχολεία εταίρους μας.

Ας υπενθυμιστεί ότι τα οφέλη από την υλοποίηση της Σχολικής Σύμπραξης Erasmus+ προσδοκούμε να είναι πολλά για το σχολείο και την τοπική κοινωνία. Οι μαθητές μας θα γνωρίσουν άλλους Ευρωπαίους μαθητές, θα συνεργαστούν μαζί τους, θα ανταλλάξουν ιδέες, θα υποδεχτούν στο σχολείο μας αποστολές συνεργατών μας και κάποιοι θα συμμετάσχουν στις αποστολές που θα επισκεφτούν τα άλλα σχολεία, όπου θα γνωρίσουν στοιχεία κουλτούρας και ζωής άλλων λαών. Έτσι θα γίνει ένα σημαντικό βήμα προς τη δημιουργία ενεργών Ευρωπαίων πολιτών, που εκτιμούν τους άλλους πολιτισμούς, σέβονται τη διαφορετικότητα, αλλά και αισθάνονται περήφανοι για τον τόπο τους. Το Πρόγραμμα Erasmus+ εξάλλου, δίνοντας στην τοπική κοινωνία τη δυνατότητα ενεργής συμμετοχής και εμπλοκής γονέων, φορέων, δήμου κ.ά. επιδιώκει να φέρει κοντά τους ευρωπαϊκούς λαούς και πολιτισμούς.”

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version