ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πολιτικό ρίσκο και τράπεζες νάρκες για το Χρηματιστήριο

Πτωτικά αναμένεται να κινηθεί σήμερα το Χρηματιστήριο καθώς οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και τους εταίρους βρίσκονται σε τέλμα. Αρνητικά βαρύνει την αγορά το άνοιγμα βιβλίων προσφορών από τις τράπεχες για τις αυξήσεις κεφαλαίου, σε μια φάση που το ΤΧΣ δεν έχει αποκτήσει ακόμη πρόσβαση στα 10 δισ. του ESM που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση.

Η εμπλοκή του Σαββατοκύριακου στις διαπραγματεύσεις, οι άκαρπες τηλεδιασκέψειις του οικονομικού επιτελείου με τους δανειστές και το αδιέξοδο στο EuroWorking Group εκτοξεύουν το πολιτικό ρίσκο προκαλώντας προβληματισμό στην αγορά και ανησυχία στους εν δυνάμει επενδυτές στις αμκ των τραπεζών.

Οι δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων και παραγόντων της τρόικας κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς και το κλίμα που θα αποπνέουν οι τράπεζες αναμένεται να αποτελέσουν τους βασικούς καταλύτες για τη βραχυχρόνια και μεσοπρόθεσμη τάση του Χρηματιστηρίου.

Σύμφωνα με τους αναλυτές το ελληνικό χρηματιστήριο δεν βρίσκεται -τεχνικά- σε καλή φάση, καθιστώντας μια πτωτική κίνηση πολύ πιθανή.

Σε αυτό το μοτίβο αναμένεται να παραμείνει το Χρηματιστήριο και στη συνεδρίαση της Τρίτης, εκτός δραματικού απροόπτου, καθώς τα περισσότερα ανοιχτά ζητήματα αναμένεται να κλείσουν με την έλευση των επικεφαλής των κλιμακίων δανειστών την Τρίτη και όχι στο Eurogroup της Δευτέρας.

Η κυβέρνηση ευελπιστεί να αποσυσχετισθεί το ζήτημα των τραπεζών από την αξιολόγηση ώστε να μην ναρκοθετηθούν οι αυξήσεις κεφαλαίου που θα διεξαχθούν εντός της εβδομάδας.

sofokleousin.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version