Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ποιοι συμμετέχουν στη γενική απεργία σήμερα 14/12/2017

Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη γενική απεργία καθώς αντιδρούν στην πολιτική που αποτυπώνεται και στο νέο προϋπολογισμό.

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για αδιέξοδες και ανάλγητες κυβερνητικές πολιτικές που έχουν «στραγγαλίσει» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και προειδοποιεί ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της στο πλαίσιο της πανεθνικής δράσης που θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα, σε συντονισμό με επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας.

«Όσο συνεχίζονται οι ίδιες καταστροφικές και μνημονιακές πολιτικές, τόσο θα συνεχίζεται ο αγώνας, με κάθε μέσο και τρόπο.» καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της 24ωρης πανεργατικής απεργίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα μεταξύ των οποίων και τα σχολεία. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης (κατά των πλειστηριασμών και του συνδικαλιστικού νόμου, του νόμου για το συνταξιοδοτικό, της τροπολογίας για την αξιολόγηση, υπέρ των προσλήψεων, του ξεπαγώματος του μισθολογίου) οργανώνεται στις 11 το πρωί συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στη γενική απεργία θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (νοσηλευτικό, διοικητικό και παραϊατρικό προσωπικό). Η ομοσπονδία των εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ) προγραμματίζει προσυγκέντρωση για τις 10 π.μ. έξω από το υπουργείο Υγείας. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν και οι μονάδες ΠΕΔΥ, καθώς στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι γιατροί των μονάδων. Στην απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι.

Μετ’ εμποδίων θα κινηθεί το επιβατικό κοινό λόγω των στάσεων εργασίας των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:

Συγκεκριμένα:

  • Το μετρό θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
  • Ο Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.
  • Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία αναμένεται να αποκατασταθεί έως τις 10:00 π.μ., ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.
  • Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και τα τρένα και ο προαστιακός έως τα μεσάνυχτα.
  • Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια της χώρας λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία.

newsbeast.gr

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου το πρωί της Τρίτης 14 Μαϊου, η οποία περιόδευσε στην πόλη και συζήτησε με αρμόδιους για τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες στον κλάδο των μεταφορών

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συνόδευσαν στον Δ. Νέστου Υποψήφιοι Ευρωβουλετές

Τελική ευθεία για την Κυριακή των Ευρωεκλογών με τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές να περιοδεύουν στην επικράτεια αποκτώντας εικόνα για τα θέματα κάθε τόπου.

Στο πλευρό του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη, βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας 13 Μαϊου στην Χρυσούπολη και υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να συζητήσουν με τους αγρότες και τους αρμόδιους φορείς που παρευρέθησαν, για τα θέματα του πρωτογενούς τομέα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θέματα λειψυδρίας απασχολούν τους αγρότες στην Π.Ε Καβάλας

Δεν είναι μόνο οι χαλαζοπτώσεις και οι καταστροφές που έχουν υποστεί οι αγροτικές καλλιέργειες στον Νομό Καβάλας, αλλά οι αγρότες καλούνται συνεχώς να αντιμετωπίζουν ζημιοφόρα προβήματα.

Είτε στον Δήμο Παγγαίου με το φράγμα του Μαρμαρά, είτε στον Δήμο Νέστου με την χαμηλή στάθμη του ποταμού, οι αγρότες αναμένεται να αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα με το πότισμα των καλλιεργειών τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en