Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιοι και πότε θα πρέπει να πληρώσουν τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ

Με την ανάρτησή τους ξεκινά το… πανηγύρι του χαμένου εκκαθαριστικού

Τα νέα εκκαθαριστικά πληρωμής του ΕΝΦΙΑ με τις 6 δόσεις τους μπορούν να δουν οι περισσότεροι υπόχρεοι από σήμερα στο Taxis, χωρίς ωστόσο τις εκπτώσεις που επήλθαν με την τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα. Η έκδοση και ανάρτηση στο Taxis και των υπολοίπων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Τρίτη και θα ανέρχεται στα 6,1 εκατομμύρια εκκαθαριστικά.

Αυτά θα αντικαταστήσουν τα εκκαθαριστικά που είχαν εκδοθεί στο τέλος Ιουλίου και προέβλεπαν 5 δόσεις.

Περίπου 700.000 ιδιοκτήτες, που δικαιούνται διάφορες εκπτώσεις και απαλλαγές θα πρέπει να περιμένουν πριν πληρώσουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου την πρώτη δόση, καθώς θα πρέπει να συνυπολογιστούν σε αυτά οι νέες προσαρμογές βάσει των διορθώσεων των αστοχιών.

Οι καταληκτικές ημερομηνίες για την καταβολή των δόσεων:
• 1η δόση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2014.
• 2η δόση έως τις 31 Οκτωβρίου 2014.
• 3η δόση έως τις 28 Νοεμβρίου 2014.
• 4η δόση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014.
• 5η δόση έως τις 30 Ιανουαρίου 2015.
• 6η δόση έως τις 27 Φεβρουαρίου 2015.

Ποιοι θα πρέπει να αναμένουν τις διορθώσεις

-Όσοι δικαιούνται έκπτωσης επειδή έχουν ακίνητο στις 4.000 περιοχές όπου είχαν γίνει λάθη. Αυτοί θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση μετά τις 22 Σεπτεμβρίου, όταν και θα εμφανιστούν τα νέα σωστά εκκαθαριστικά.

Όσοι έχουν ακίνητα στην Κεφαλονιά ή άλλες σεισμόπληκτες περιοχές. Αυτοί επίσης θα πρέπει ν απεριμένουν μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου για την καταβολή της πρώτης δόσης, καθώς υπάρχει ειδική πρόβλεψη στην τροπολογία και θα αναρτηθούν νέα εκκαθαριστικά στο Taxis.

Όσοι δικαιούνται εκπτώσεις ως χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία 80% και άνω κλπ, το εκκαθαριστικό τους θα αλλάξει τον Οκτώβριο. Σε αυτή την περίπτωση, οι υπόχρεοι θα πρέπει να πληρώσουν ως το τέλος του μήνα την πρώτη «λάθος» δόση, και το ποσό της μείωσης θα συνυπολογιστεί και θα αφαιρεθεί από τις επόμενες δόσεις.

Το ίδιο θα ισχύσει και για όσους έχουν διατηρητέα ακίνητα ή ξενοδοχειακά κτίρια.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Αγώνες ιππικής δεξιοτεχνίας ΒΕ στον ιππικό όμιλο στο Πολύστυλο Καβάλας

Αγώνες ιππικής δεξιοτεχνίας ΒΕ πραγματοποιήθηκαν στον ιππικό όμιλο Καβάλας στο Πολύστυλο την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, με την ημέρα να είναι αφιερωμένη σε όλα τα κορίτσια που θυσιάστηκαν ώστε σήμερα να γίνεται για δεύτερη χρόνια η πραγματοποίηση των αγώνων ιππικής δεξιοτεχνίας στην καβάλα.

Μια ιστορία που γράφτηκε από παλιά με πόνο κόπο και ιδρώτα τόσο για τους αθλητές τους προπονητές και ακόμη περισσότερο για τους γονείς όπου χωρίς εγκαταστάσεις υποδομές -προπονητές –κατέγραφαν πολλά χιλιόμετρα για αρκετά χρόνια σχεδόν σε όλη την Ελλάδα για την καθημερινή τους προπόνηση και την ευζωία των ίππων τους.

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοιχτή συνάντηση από το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” για το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Με αφορμή την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ στις αρχές Νοεμβρίου 2023 και πιστό στη δέσμευση να διατηρήσει ανοιχτό τον διάλογο με την τοπική κοινωνία, καθ’ όλη τη διάρκεια εξέλιξης του έργου, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργάνωσε μια ακόμη ανοιχτή συνάντηση για το κοινό με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΙΣΝ, του Υπουργείου Υγείας, της ομάδας μελέτης και του αναδόχου κατασκευής – Ομίλου ΑΒΑΞ.

Στη συζήτηση συμμετείχε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει, μέσω ζωντανής σύνδεσης, ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, κ. Ανδρέας Δρακόπουλος.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκρέκας: Τα μέτρα για τον πληθωρισμό αντιμετωπίζουν στη ρίζα του το πρόβλημα της ακρίβειας

Με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα να τονίζει ότι «τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να αποκλιμακωθεί ο πληθωρισμός, είναι διαρθρωτικού χαρακτήρα, αντιμετωπίζουν στη ρίζα του το πρόβλημα της ακρίβειας και ήδη αποδίδουν» και την αντιπολίτευση να τα χαρακτηρίζει «ημίμετρα και αποσπασματικά, που βοηθούν μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά όχι τους καταναλωτές», ξεκίνησαν οι διεργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στην Κεφαλονιά.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en