Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιοι θα ενταχθούν και πώς στη ρύθμιση των 120 δόσεων

image_print

Σε σκληρές διαπραγματεύσεις βρίσκονται οικονομικό επιτελείο και θεσμοί, σχετικά με τη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές ενεργών ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες.

 Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι περίπου 100.000 ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση και να παραμείνουν βιώσιμοι διατηρώντας θέσεις εργασίας.

«Αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο, αποτελεί η επιθυμία των θεσμών να περιορίσουν όσο γίνεται τον αριθμό των υπό ένταξη οφειλετών. Για το λόγο αυτό επιμένουν στην ανάγκη θεσμοθέτησης συγκεκριμένων περιουσιακών κριτηρίων που θα καθορίζουν την ένταξη στη ρύθμιση, αλλά και το ύψος της μηνιαίας οφειλής. Συγκεκριμένα, ζητούν η περιουσία να είναι μικρότερη από το δεκαπλάσιο της οφειλής για να μπει κάποιος στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews, η κυβέρνηση από την πλευρά της, έχει αντιπροτείνει το ύψος και ο αριθμός των δόσεων να καθορίζονται από έναν συντελεστή, ο οποίος θα προκύπτει από το οικονομικό αποτέλεσμα του καλύτερου έτους της τελευταίας τριετίας (2014, 2015 και 2016) και θα υπολογίζει το εισόδημα διά το χρέος. Ζητούμενο είναι ο μηχανισμός αυτός να προβλέπει μεν την ελάχιστη δόση, να μην οριοθετεί, όμως, και το «ταβάνι», αλλά το ελάχιστο ύψος τής δυνητικά ρυθμιζόμενης οφειλής.

Εάν δεν ευοδωθούν οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές στη βάση του συγκεκριμένου σχεδίου, η ελληνική πλευρά εξετάζει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να προτείνει στους δανειστές οι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση να προσκομίζουν ένα business plan, σε βάθος δεκαετίας, το οποίο θα έχει εκπονήσει λογιστής Α’ τάξης, στο πρότυπο του αντίστοιχου που κατατίθεται στις περιπτώσεις ρύθμισης οφειλών βάσει του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Η ρύθμιση των 120 δόσεων θα αφορά χρέη που έχουν δημιουργηθεί έως τις 31/12/2016 και όχι νέα. Θα αφορά ενεργούς ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους και όσους έχουν αναστείλει τη δραστηριότητά τους.

Το κούρεμα των προσαυξήσεων για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία αναμένεται να φτάσει έως και το 85%, ενώ για οφειλές στις εφορίες το 95%. Το ύψος της διαγραφής των προσαυξήσεων θα ακολουθεί το μέγεθος της οφειλής και τον αριθμό των δόσεων.

Για συγκεκριμένες οφειλές και κατηγορίες οφειλετών εξετάζεται το ενδεχόμενο να κουρεύεται και τμήμα της βασικής οφειλής. Όσον αφορά τις οφειλές προς την εφορία, αναμένεται να προβλεφθεί κούρεμα κύριας οφειλής έως 30%. Για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, σημαντική προϋπόθεση είναι η βασική οφειλή να μην αντιστοιχίζεται σε ασφαλιστικό χρόνο, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην προσδοκώμενη σύνταξη.

Βασική ρήτρα υλοποίησης του κουρέματος είναι η συνεπής καταβολή των 120 δόσεων. Αν κάποιος σταματήσει π.χ. στις 60 δόσεις, επιβαρύνεται με το σύνολο των προσαυξήσεων και αναγεννάται και η κύρια οφειλή.

Τέλος, η καταβαλλόμενη δόση δεν θα μπορεί να είναι σε καμία περίπτωση μικρότερη των 50 ευρώ προς κάθε πιστωτή.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις στην αγορά της Καβάλας

image_print

Με αισιοδοξία υποδέχεται η τοπική αγορά της Καβάλας την έναρξη των θερινών εκπτώσεων, οι οποίες αρχίζουν την προσεχή Δευτέρα, δίνοντας το έναυσμα για μια περίοδο σημαντικών προσφορών και αγορών.

Οι επαγγελματίες της πόλης ευελπιστούν ότι η αυξημένη τουριστική κίνηση του Ιουλίου και του Αυγούστου, σε συνδυασμό με τις χαμηλότερες τιμές, θα ενισχύσουν την εμπορική δραστηριότητα και θα δώσουν νέα ώθηση στα καταστήματα.

Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους σε προϊόντα ένδυσης, υπόδησης, ηλεκτρικών ειδών, ειδών σπιτιού και πολλών ακόμη κατηγοριών, επωφελούμενοι από σημαντικές εκπτώσεις.

Οι έμποροι καλούν το καταναλωτικό κοινό να στηρίξει την τοπική αγορά, επισημαίνοντας ότι η επιλογή των καταστημάτων της Καβάλας συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα, υπενθυμίζουν στους καταναλωτές να συγκρίνουν τις τιμές και να δίνουν προσοχή στην αναγραφή τόσο της αρχικής όσο και της τελικής εκπτωτικής τιμής των προϊόντων.Η εκπτωτική περίοδος αναμένεται να αποτελέσει μία από τις σημαντικότερες εμπορικές ευκαιρίες του καλοκαιριού, με την αγορά της Καβάλας να προσδοκά αυξημένη επισκεψιότητα και έντονη αγοραστική κίνηση τις επόμενες εβδομάδες.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θεσσαλονίκη: Πτήση τρόμου προς Γερμανία με σπασμένο παράθυρο

Θεσσαλονίκη - Πτήση τρόμου με σπασμένο παράθυρο - 2026
image_print

Θεσσαλονίκη: Πτήση τρόμου προς Γερμανία με σπασμένο παράθυρο

Στιγμές πανικού έζησαν επιβάτες πτήσης που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης με προορισμό τη Γερμανία, όταν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού έσπασε παράθυρο του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας 60χρονος επιβάτης από τη Σερβία.

Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί, περίπου μία ώρα μετά την απογείωση, ενώ το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση προς το Μόναχο.

Δυνατός κρότος και πανικός στην καμπίνα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι επιβάτες άκουσαν έναν δυνατό κρότο και αμέσως επικράτησε αναστάτωση μέσα στην καμπίνα.

Το παράθυρο δίπλα στο οποίο καθόταν ο 60χρονος έσπασε, ενώ ο επιβάτης τραυματίστηκε στον αυχένα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η κάκωση που υπέστη δεν θεωρείται σοβαρή.

Επέστρεψε με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη

Ο πιλότος αντέδρασε άμεσα και αποφάσισε την επιστροφή του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια, ενώ οι επιβάτες μεταφέρθηκαν αργότερα στον προορισμό τους με άλλο αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας.

Μαρτυρίες επιβατών

Επιβάτες της πτήσης περιέγραψαν στιγμές έντονου φόβου, με τις μάσκες οξυγόνου να πέφτουν και τους ταξιδιώτες να προσπαθούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτιδας, όσοι κάθονταν κοντά στον τραυματισμένο άνδρα προσπάθησαν να τον συγκρατήσουν, ενώ μέσα στην καμπίνα επικράτησαν φωνές και πανικός.

Ερευνώνται τα αίτια

Οι αρμόδιες αρχές αναμένεται να εξετάσουν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, εξετάζεται το ενδεχόμενο θραύσμα από τμήμα του αεροσκάφους να προκάλεσε τη ζημιά στο παράθυρο.

Η υπόθεση διερευνάται, ενώ η ασφαλής επιστροφή του αεροσκάφους στη Θεσσαλονίκη αποδίδεται στην άμεση αντίδραση του πληρώματος.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δράμα: Τιμήθηκαν οι λαμπαδηδρόμοι των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Milano Cortina 2026

Δράμα-παράδοση διπλωμάτων σε λαμπαδηδρόμους των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Milano Cortina 2026
image_print

Εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης για τους Δραμινούς που συμμετείχαν στη λαμπαδηδρομία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Milano Cortina 2026 πραγματοποίησε ο Δήμος Δράμας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παραδόθηκαν τα επίσημα διπλώματα συμμετοχής, τα οποία απεστάλησαν από την Επιτροπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Γήπεδο Κραχτίδη, όπου τα διπλώματα παρέδωσε ο Δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, παρουσία του Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Παντελή Κρανά.

Οι αθλητές που τιμήθηκαν είναι οι Αθανάσιος Βαλαβάνης, Κωνσταντίνος Δουβαλίδης, Θεοδώρα Κιρμανίδη, Λάζαρος Μαρίγκος και Παναγιώτα Τσακίρη, η οποία δεν κατέστη εφικτό να παραστεί.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Δράμας τόνισε ότι η συμμετοχή των Δραμινών στη λαμπαδηδρομία αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή για την πόλη και έμπρακτη συμβολή στις διαχρονικές αξίες του Ολυμπισμού, όπως η ειρήνη, η ευγενής άμιλλα, ο σεβασμός και η διεθνής συνεργασία.

Ο Δήμος Δράμας συγχαίρει τους αθλητές και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει δράσεις που προάγουν τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό και τις πανανθρώπινες αξίες που συμβολίζει η Ολυμπιακή Φλόγα.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en