Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ποιοι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ μπορούν να μειώσουν τις εισφορές τους

Δυνατότητα μείωσης εισφορών έως και 131,17 ευρώ το μήνα για ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ. Ποιους αφορά

Τέσσερις αλλαγές και μία ανατροπή φέρνουν οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης για 850.000 ελεύθερους επαγγελματίες που ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, με τις αλλαγές αυτές παρέχεται η δυνατότητα σε 410.000 συνεπείς ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ να μειώσουν τις εισφορές τους ως και 131,17 ευρώ το μήνα, επιλέγοντας από μία έως και τρεις χαμηλότερες κατηγορίες ασφάλισης από αυτή στην οποία είναι σήμερα. Το μέτρο προβλέπεται στο νόμο 4321. Τη δυνατότητα να μειώσουν τις εισφορές τους έχουν και οι περίπου 330.000 οφειλέτες του ΟΑΕΕ, εφόσον αποφασίσουν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων και είναι συνεπείς στην πληρωμή των εισφορών τους και των δόσεων. Το δικαίωμα επιλογής χαμηλότερης κατηγορίας ισχύει ως το τέλος του 2016 και μπορεί να ασκηθεί δύο φορές από τον ίδιο ασφαλισμένο.

Για παράδειγμα, ένας νέος μετά το 1993 ασφαλισμένος που είναι σήμερα στην 7η κατηγορία και πληρώνει 466,54 ευρώ μηνιαία εισφορά στον ΟΑΕΕ μπορεί να επιλέξει την 4η κατηγορία και να πληρώνει ως το τέλος του 2016 εισφορά 335,37 ευρώ το μήνα. Θα έχει δηλαδή μείωση εισφορών κατά 131,17 ευρώ το μήνα ή κατά 1.574,04 ευρώ για τους επόμενους 12 μήνες. Αν μείνει μέχρι το τέλος του 2016, τότε το συνολικό όφελος από τη μείωση των εισφορών φτάνει στα 2.361,06 ευρώ. Αντίστοιχα, ένας παλαιός μέχρι το 1992 ασφαλισμένος που είναι στην 7η κατηγορία και θα επιλέξει την 4η θα πληρώνει 94,88 ευρώ λιγότερα το μήνα ή 1.138,56 ευρώ λιγότερες εισφορές για 12 μήνες. Η επιλογή φθηνότερης κατηγορίας θα ξεκινήσει πιθανότατα από τον Απρίλιο.

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου το πρωί της Τρίτης 14 Μαϊου, η οποία περιόδευσε στην πόλη και συζήτησε με αρμόδιους για τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες στον κλάδο των μεταφορών

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συνόδευσαν στον Δ. Νέστου Υποψήφιοι Ευρωβουλετές

Τελική ευθεία για την Κυριακή των Ευρωεκλογών με τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές να περιοδεύουν στην επικράτεια αποκτώντας εικόνα για τα θέματα κάθε τόπου.

Στο πλευρό του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη, βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας 13 Μαϊου στην Χρυσούπολη και υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να συζητήσουν με τους αγρότες και τους αρμόδιους φορείς που παρευρέθησαν, για τα θέματα του πρωτογενούς τομέα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θέματα λειψυδρίας απασχολούν τους αγρότες στην Π.Ε Καβάλας

Δεν είναι μόνο οι χαλαζοπτώσεις και οι καταστροφές που έχουν υποστεί οι αγροτικές καλλιέργειες στον Νομό Καβάλας, αλλά οι αγρότες καλούνται συνεχώς να αντιμετωπίζουν ζημιοφόρα προβήματα.

Είτε στον Δήμο Παγγαίου με το φράγμα του Μαρμαρά, είτε στον Δήμο Νέστου με την χαμηλή στάθμη του ποταμού, οι αγρότες αναμένεται να αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα με το πότισμα των καλλιεργειών τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en