Quantcast
Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Ποινές 7 και 8 χρόνων, με αναστολή, σε κατοίκους Θάσου για ασέλγεια εις βάρος ανήλικης

image_print

Μια περίεργη υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανήλικης κοπέλας κλήθηκε να δικάσει το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Ξάνθης, με την ακροαματική διαδικασία να ξεκινάει την Τετάρτη και την απόφαση να ανακοινώνεται -μετά από αρκετές διακοπές- το απόγευμα της Πέμπτης. Κατηγορούμενοι στην δίκη αυτή ήταν 7 άνδρες, όλοι προερχόμενοι από το νησί της Θάσου, οι οποίοι βρέθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης για εμπλοκή σε πάρτι οργίων που έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2012, με θύμα μια ανήλικη κοπέλα από τα Λιμενάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το thrakitoday.com, οι κατηγορούμενοι -τρεις εκ των οποίων είχαν προφυλακιστεί- αποπλάνησαν την κοπέλα σε μια απομονωμένη περιοχή του νησιού, ωστόσο η ίδια έχει αλλάξει αρκετές φορές την κατάθεσή της, γεγονός που δημιουργεί πολλαπλά ερωτηματικά, τα οποία και κλήθηκε να εξετάσει το δικαστήριο.

Η δίκη πραγματοποιήθηκε σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, με δεκάδες κατοίκους του χωριού να δίνουν το παρών παρακολουθώντας με κομμένη την ανάσα, καταθέτοντας ή απλώς αναμένοντας την έκβαση της δίκης. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως ο ένας εκ των κατηγορουμένων είναι σύζυγος της αδελφής του θύματος.

Κατά τη διάρκεια της δίκης δεν στοιχειοθετήθηκε η κατηγορία του βιασμού, ωστόσο το Δικαστήριο απέδωσε την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου στους τρεις προφυλακισθέντες κατηγορούμενους, ενώ στον τέταρτο, και συγγενή εξ αγχιστείας του θύματος, τις κατηγορίες τόσο της αποπλάνησης όσο και της υφαρπαγής ανηλίκου, καθώς φαίνεται πως ήταν αυτός που μετέφερε το κοριτσάκι στο σπίτι όπου τελέσθηκαν οι πράξεις.

Στα ρούχα μάλιστα του ανήλικου κοριτσιού βρέθηκε γενετικό υλικό από το οποίο προέκυψε πως υπήρξε σεξουαλική δραστηριότητα. Από τη μεριά τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν όλες της κατηγορίες, ενώ οι δικηγόροι τους ζήτησαν την αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου έντιμου βίου, μιας και είχαν όλοι λευκό ποινικό μητρώο, ενώ για την περίπτωση των τριών προφυλακισθέντων ζητήθηκε και η αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής διαγωγής εντός των φυλακών μετά την τέλεση της πράξης.

Ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους, με τους Δικαστές και τους ενόρκους να κάνουν ομόφωνα αποδεκτή την πρόταση του. Τελικώς, το Δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης επτά ετών στους τρεις πρώτους κατηγορούμενους, που είχαν προφυλακιστεί, ενώ στον τέταρτο επεβλήθη ποινή έξι ετών για το αδίκημα της αποπλάνησης ανηλίκου και ποινή κάθειρξης έξι ετών για το αδίκημα της υφαρπαγής ανηλίκου, με την τελική ποινή του να ανέρχεται σε οκτώ έτη κατά συγχώνευση.

Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση, ενώ οι ποινές είχαν ανασταλτικό χαρακτήρα γεγονός που σημαίνει πως αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Στους τρεις πρώτους δράστες επεβλήθησαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης κάθε 1 και 16 του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας τους, η καταβολή χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ καθώς και η οποιαδήποτε επικοινωνία με το θύμα. Στον τέταρτο κατηγορούμενο επεβλήθησαν οι ίδιοι περιορισμοί πλην αυτού της καταβολής χρηματικής εγγύησης.

Συγγενείς και φίλοι των κατηγορουμένων που βρέθηκαν στην αίθουσα του Δικαστηρίου ξέσπασαν σε κλάματα μετά και την ανάγνωση των ποινών, ωστόσο όταν το Δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή εκτέλεσης αυτών μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, το πλήθος άρχισε να χειροκροτεί.

Πηγή: kavalapress.gr

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Θάσος: Συνελήφθη αλλοδαπός για διακεκριμένη κλοπή και απόπειρα διάρρηξης

Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. στη Θάσο μετά τη σύλληψη αλλοδαπού για απόπειρα διάρρηξης επιχείρησης
image_print

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού προχώρησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου, στο πλαίσιο έρευνας για υπόθεση απόπειρας διάρρηξης επιχείρησης και κλοπής οχήματος στο νησί.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, ενώ στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται ακόμη τρεις άγνωστοι συνεργοί, οι οποίοι αναζητούνται.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συλληφθείς και δύο ακόμη δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εντοπίστηκαν να επιχειρούν να διαρρήξουν επιχείρηση σε οικισμό της Θάσου. Σε κοντινή απόσταση φέρεται να τους περίμενε τέταρτος συνεργός, ως οδηγός Ι.Χ.Φ. οχήματος.

Με την εμφάνιση των αστυνομικών οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, εγκαταλείποντας τρία τελάρα με σακούλες. Ένας από αυτούς ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, προβάλλοντας αντίσταση κατά τη σύλληψή του.

Από την προανάκριση του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας και του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου προέκυψε επίσης ότι το βράδυ της 6ης Ιουλίου οι δράστες είχαν αφαιρέσει το Ι.Χ.Φ. όχημα που χρησιμοποιούσαν από οικισμό της Θάσου.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τα τρία τελάρα, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα ζευγάρι γάντια, μία κουκούλα τύπου Full Face και είδη ρουχισμού που βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντα.

Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας.

DNews Widget
Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Καβάλα: Η κίνηση επιβατών και οχημάτων προς Θάσο και ΒΑ Αιγαίο τον Ιούνιο

Καβάλα-στοιχεία διακίνησης επιβατών και οχημάτων προς Θάσο και Βορειοανατολικό Αιγαίο
image_print

Τα στοιχεία για τη συνολική διακίνηση επιβατών και οχημάτων τον μήνα Ιούνιο των ετών 2024, 2025 και 2026 ανακοίνωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας.

Τα στοιχεία αφορούν τις γραμμές Πρίνος-Καβάλα, Κεραμωτή-Λιμένας, καθώς και τη σύνδεση του λιμένα Καβάλας «Απόστολος Παύλος» με τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Στη γραμμή Πρίνος-Καβάλα, τον Ιούνιο του 2026 διακινήθηκαν 24.108 επιβάτες, 503 φορτηγά, 3.928 ΙΧ και 983 δίκυκλα. Σε σχέση με τον Ιούνιο του 2025, οι επιβάτες εμφανίζονται σχεδόν στα ίδια επίπεδα, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση στα φορτηγά και στα δίκυκλα.

Στη γραμμή Κεραμωτή-Λιμένας, που συγκεντρώνει και τον μεγαλύτερο όγκο μετακινήσεων προς τη Θάσο, τον Ιούνιο του 2026 καταγράφηκαν 319.298 επιβάτες, 15.055 φορτηγά, 76.813 ΙΧ και 3.275 δίκυκλα. Η επιβατική κίνηση ήταν μειωμένη σε σχέση με τον Ιούνιο του 2025, όταν είχαν διακινηθεί 336.295 επιβάτες, παραμένοντας ωστόσο σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Στη σύνδεση Καβάλα-νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου, τον Ιούνιο του 2026 διακινήθηκαν 18.554 επιβάτες, 920 φορτηγά, 4.630 ΙΧ και 442 δίκυκλα. Τα στοιχεία δείχνουν μικρή μείωση σε σχέση με τον Ιούνιο του 2025, τόσο στους επιβάτες όσο και στα οχήματα.

Συνολικά, τα δεδομένα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας αποτυπώνουν την αυξημένη σημασία των ακτοπλοϊκών συνδέσεων της περιοχής, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, με τη γραμμή Κεραμωτή-Λιμένας να παραμένει η βασική πύλη σύνδεσης με τη Θάσο.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Θάσος: Έλληνας συνελήφθη με πάνω από ένα κιλό κάνναβης

Θάσος-σύλληψη Έλληνα για κάνναβη και μαχαίρι από το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου
image_print

Ένας Έλληνας συνελήφθη στη Θάσο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 30 Ιουνίου 2026, το μεσημέρι, σε περιοχή της Θάσου, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών από τις αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Κατά την έρευνα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε δώμα όπου διέμενε δύο συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους ενός κιλού και 6,3 γραμμαρίων.

Επιπλέον, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ακόμη το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en