ΚΑΒΑΛΑ

Ποιητικό παρόν έδωσε και η Ανδρομάχη από την Θάσο, στο εορταστικό αντάμωμα των μελών της Ε.Λ.Β.Ε.‏

Το ποιητικό παρόν της έδωσε και η Ανδρομάχη από την Θάσο, σε μια όμορφη ποιητική σύναξη που πραγματοποίησαν τα μέλη της Ενωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη, με αφορμή της χαρμόσυνες μέρες των εορτών. Εκλεκτά μέλη της ένωσης έκαναν διακριτή την παρουσία τους, διαβάζοντας ποιητικές δημιουργίες τους εμπνευσμένες από το πνεύμα των Χριστουγέννων.
 Άξια οικοδέσποινα της βραδιάς ήταν η Γενική Γραμματέας της ΕΛΒΕ λογοτέχνιδα κυρία Γεωργία Αλεξίου, η οποία υποδέχτηκε με ευγένεια όλους, και στο τέλος της γιορτής πρόσφερε εδέσματα και κρασί. Διακριτές ποιητικά παρουσίες ήταν ο δκρ Ανδρές Λίτος, οι συγγραφείς Αντώνιος Δούκας και Ζαχαρίας Προοδρόμου, καθώς και η Ασπιώτη Μάγρα, η Βόκη Κατράνα, καθώς και οι ποιητές Αβράαμ Χατζηανέστης και Λευτέρης Μούφτογλου, κ.α.Ίσως τελικά, τα Μήλα των Εσπερίδων να μην έχουν χαθεί…ίσως τελικά μας χορτάσει ο Λόγος, η Μουσική, η Ποίηση και οι Τέχνες, τόνισε η… αμέσως μετά τον Χριστουγεννιάτικο λόγο που απεύθυνε σε όλους τους συγκάτοικους της στην πόλη των ιδεών,συνεχάρει επίσης τόσο την πρόεδρο κυρία Άννα Παχαντίδου για τον αγώνα τηςστην ένωση καθώς και όλα τα άξια μέλη που με μοναδικό όπλο την ετήσια συνδρομή και με πολλή ψυχή συνεχίζουνε το δύσκολο έργο του πολιτισμού. 
  Ευχές, χαιρετίσματα και αποσπάσματα από το βιβλίο του πατέρα της π.Γεωργίου Διαμαντόπουλου και της ιδίας «Πόλη και πάλι, Πόλη την δε γενεάν αυτής τις διηγήσεται;» διάβασε χαρίζοντας το βιβλίο και το δίσκο ” Προφητείες και Ωδές “{ σε ποίηση δική της και του πατέρα της και σε μουσική σύνθεση και ερμηνεία του Μάριου Καπνιά και του Δημητρίου Μιχάκη} στην ένωση. Όσα μέλη ήταν παρόντα ένιωσαν ότι πραγματκά ανήκουν σε μία αγαπητική οικογένεια.
Ο καταξιωμένος ποιητής Ζαχαρίας Προδρόμου, διαβάζει ποιήμα του.
Η Ανδρομάχη απευθύνει τον Πρωτοχρονιάτικο της λόγο στα μέλη της Ένωσης.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα ανακαινισμένα γραφεία της ΕΛΒΕ.


 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version