Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Ποδαρικό με…αυξήσεις στον λογαριασμό της ΔΕΗ – Υπέρ τέλους ΑΠΕ και… ΝΕΡΙΤ! – Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι επανασυνδέσεις στην Καβάλα

image_print

Φαίνεται ότι κάποιοι στην ΔΕΗ πιστεύουν ότι…»λεφτά υπάρχουν»! Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός πως, παρά το ότι πάρα πολλοί καταναλωτές αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, η ΔΕΗ αποφάσισε να προσφέρει ως “δώρο» σε όλα τα νοικοκυριά δύο πρόσθετες επιβαρύνσεις στα τιμολόγιά της!

Αυξήσεις έως 157% στο τέλος ΑΠΕ

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δημοσιεύτηκε η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που προβλέπει “πράσινες» αυξήσεις από 82% έως και 157% στο τέλος ΑΠΕ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με στόχο την εξεύρεση 1,5 δισ. ευρώ για την εκμηδένιση του ελλείμματος του ειδικού λογαριασμού μέσω του οποίου αποζημιώνονται οι παραγωγοί ενέργειας από φωτοβολταϊκά και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Όπως αναφέρει το “Βήμα», πρόκειται για αυξήσεις “υπό αναστολή» μέχρι και το Μάρτιο του 2014, αφού το κλειδί για να το αν θα επιβληθούν ή όχι, είναι κατά πόσο το ΥΠΕΚΑ θα καταφέρει να περάσει από τη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες το νομοσχέδιο για το γενναίο “κούρεμα», της τάξης του 40%-50% στις εγγυημένες τιμές που εισπράττουν σήμερα οι επενδυτές των υφιστάμενων φωτοβολταικών.

Γι’ αυτό και στην απόφασή της η ΡΑΕ, προσδιορίζει ως ημερομηνία εφαρμογής των αυξήσεων την 1η Μαρτίου 2014.

Το “κούρεμα» θεωρείται από την κυβέρνηση ως ο μοναδικός αποτελεσματικός τρόπος για να βρει τους απαιτούμενους πόρους προκειμένου να εκπληρώσει τη μνημονιακή υποχρέωση για μηδενισμό στο τέλος του 2014 του ελλείμματος των ΑΠΕ.

Το έλλειμμα αυτό, έφτασε τα 560,5 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2013, και στο τέλος της επόμενης χρονιάς αναμένεται να φτάσει τα 763 εκατ. ευρώ.

Οι αυξήσεις για κάθε κατηγορία

Με βάση την απόφαση της ΡΑΕ, το Τέλος ΑΠΕ (ή ΕΤΜΕΑΡ όπως έχει μετονομαστεί), αυξάνεται από την 1η Μαρτίου ως εξής :

-157% για τους αγρότες που ηλεκτροδοτούνται στη χαμηλή και μέση τάση. Η σημερινή χρέωση αυξάνεται από τα 7,33 ευρώ η μεγαβατώρα για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις στη χαμηλή τάση σε 18,81 ευρώ. Επίσης, αυξάνεται από τα 6,87 ευρώ η μεγαβατώρα για τις αγροτικές χρήσεις της μέσης τάσης σε 17,89 ευρώ. Σημειωτέον ότι οι αγρότες εκτός του ότι επιβαρύνονται με τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις, είναι και από τις κατηγορίες, των οποίων οι ταρίφες θα υποστούν από τα μεγαλύτερα κουρέματα.

-86% για τους οικιακούς καταναλωτές. Από τα 20,80 ευρώ η μεγαβατώρα, το ΕΤΜΕΑΡ αυξάνεται σε 36,81 ευρώ το τετράμηνο. Σήμερα το μέσο νοικοκυριό έχει κατανάλωση 1.400 κιλοβατώρες, και πληρώνει ετησίως 87,36 ευρώ ως ΕΤΜΕΑΡ. Αν η απόφαση της ΡΑΕ ίσχυε άμεσα, τότε το μέσο νοικοκυριό θα πλήρωνε ετησίως 162,16 ευρώ. Πρόκειται για επιβάρυνση 75 ευρώ το χρόνο.

-108% στις “λοιπές χρήσεις» χαμηλής τάσης (καταστήματα, μικρές επιχειρήσεις) και 102% στις “λοιπές χρήσεις» μέσης τάσης, (μικρές βιοτεχνίες). Τα μεν καταστήματα που ηλεκτροδοτούνται από τη χαμηλή τάση θα κληθούν να πληρώσουν 45,33 ευρώ η μεγαβατώρα από 21,77 ευρώ σήμερα, ενώ οι επιχειρήσεις μέσης τάσης θα κληθούν να πληρώσουν 17,89 ευρώ η μεγαβατώρα από 8,87 ευρώ σήμερα.

-84% για τις βαριές βιομηχανίες της υψηλής τάσης. Εδώ το ΕΤΜΕΑΡ θα αυξηθεί από τα 1,79 ευρώ στα 3,30 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Εφόσον η αύξηση ισχύσει από το Μάρτιο, θα πρόκειται για μια νέα επιβάρυνση πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί απέναντι στις μεγάλες ενεργοβόρες επιχειρήσεις ότι θα τους μειώσει το ενεργειακό τους κόστος.

-98%, είναι μεσοσταθμικά η αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ που ενέκρινε η ΡΑΕ προκειμένου να μηδενιστεί το έλλειμμα του λειτουργού της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ΛΑΓΗΕ). Από τα 14,96 ευρώ η χρέωση εκτινάσσεται στα 29,63 ευρώ.

όσες ήταν να γίνουν έγιναν (καμιά 30αριά σε όλο τον νόμο). Δεν έχουν έρθει νέες καταστάσεις

Σε ισχύ και το τέλος για τη ΝΕΡΙΤ

Σε ισχύ τέθηκε από την Πρωτοχρονιά, επίσης, και το ανταποδοτικό τέλος για τη ΝΕΡΙΤ (Σχόλιο γράφοντος: Ασχέτως αν αυτή δεν έχει τεθεί ακόμα σε λειτουργία – προφανώς πρέπει να την προπληρώσουμε…). Το ποσό αντιστοιχεί για κάθε πολίτη σε 3 ευρώ μηνιαίως και θα εισπράττεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, στο ποσό των 3 ευρώ μηνιαίως (αντί 4,24 ευρώ που ήταν το αντίστοιχο για την πρώην ΕΡΤ) ανέρχεται το ανταποδοτικό τέλος που ορίζεται ως αντιστάθμισμα για την εκπλήρωση του στόχου της δημόσιας υπηρεσίας της εταιρείας “Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση» (ΝΕΡΙΤ Α.Ε.) σύμφωνα με το νόμο 4173/2013.

Το ανταποδοτικό τέλος ισχύει από 1.1.2014 μετά από σχετική εισήγηση του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ ΑΕ και εισπράττεται μέσω του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος για το 2014 έχουν προϋπολογιστεί στα 191 εκ. ευρώ από τα οποία τα 101 εκ. καλύπτουν το κόστος λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ. Η εταιρεία θα συνεισφέρει 91,4 εκ. στο πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014.

Ολοκληρώθηκαν οι επανασυνδέσεις ρεύματος στον νομό Καβάλας

Την ίδια στιγμή στασιμότητα επικρατεί στο μέτωπο των επανασυνδέσεων ηλεκτροδότησης στον νομό Καβάλας, καθώς σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο KavalaPress ο διαχειριστής δικτύου της ΔΕΗ Καβάλας Σάββας Τακίδης “τις ημέρες των εορτών πραγματοποιήθηκαν πάνω από 30 επανασυνδέσεις ηλεκτροδότησης σε ολόκληρο τον νομό Καβάλας. Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχουν αποσταλεί νεότερα στοιχεία από τους δήμους, ωστόσο αν αποσταλούν θα τα εξετάσουμε εκ νέου.»

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Δωρεάν παγωτό στην Πλατεία Κανάρη για την Παγκόσμια Ημέρα Παγωτού

Καβάλα-δωρεάν παγωτό στην Πλατεία Κανάρη για την Παγκόσμια Ημέρα Παγωτού
image_print

Μια γλυκιά καλοκαιρινή εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους διοργανώνει το Σωματείο Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Νομού Καβάλας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παγωτού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Ιουλίου 2026, στις 20:00, στην Πλατεία Κανάρη και θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Κατά τη διάρκειά της, τα μέλη του Σωματείου θα προσφέρουν δωρεάν παγωτό σε κατοίκους και επισκέπτες της Καβάλας, δίνοντας έναν ακόμη πιο δροσερό και γιορτινό τόνο στο καλοκαιρινό βράδυ.

Η πρωτοβουλία αποτελεί δράση εξωστρέφειας του Σωματείου και έχει στόχο να αναδείξει την τοπική ζαχαροπλαστική, την ποιότητα των προϊόντων που παράγουν οι επιχειρήσεις του κλάδου και τη διαχρονική σχέση των επαγγελματιών με την τοπική κοινωνία.

Παράλληλα, μέσα από ανάλογες εκδηλώσεις, το Σωματείο επιδιώκει να προβάλει την αξία της ελληνικής ζαχαροπλαστικής και να ενισχύσει την επαφή των επαγγελματιών με το καταναλωτικό κοινό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου καλεί όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και να γιορτάσουν μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Παγωτού.

Κυριακή 19 Ιουλίου 2026
Ώρα 20:00
Πλατεία Κανάρη

DNews Widget
Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

ΑΜΘ: Το μήνυμα του Χρήστου Μέτιου για τον Κώστα Αντωνιάδη

Χρήστος Μέτιος για τον Κώστα Αντωνιάδη και τη διαδρομή του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
image_print

Με δημόσια δήλωσή του, ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση», Χρήστος Μέτιος, αναφέρεται στη συνεργασία και τη διαδρομή του Κώστα Αντωνιάδη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο που άφησε σημαντικό αποτύπωμα στην Καβάλα και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο κ. Μέτιος υπενθυμίζει ότι η πρώτη τους συνεργασία ξεκίνησε το 2014, όταν εξελέγησαν μαζί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επί περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, με τον Κώστα Αντωνιάδη να αναλαμβάνει τότε πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Όπως σημειώνει, στη συνέχεια συνεργάστηκαν σε όλες τις θέσεις ευθύνης που ανέλαβε ο Κώστας Αντωνιάδης, ως Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και αναπληρωτής Περιφερειάρχης.

Ο Χρήστος Μέτιος κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή του σε έργα και πρωτοβουλίες που αφορούσαν την τουριστική προβολή της Περιφέρειας, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, έργα οδικής ασφάλειας στην Καβάλα και τη Θάσο, αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, έργα στο λιμάνι της Καβάλας, στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑ Καβάλας, καθώς και σε σειρά άλλων έργων και μελετών.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι ο Κώστας Αντωνιάδης ξεχώριζε για την αξιοπιστία, την εντιμότητα, τις γνώσεις, την εργατικότητα και το ενδιαφέρον του για τον τόπο και τους ανθρώπους, αφήνοντας, όπως αναφέρει, σημαντική παρακαταθήκη για την Καβάλα και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Χρήστου Μέτιου

«Η διαδρομή του Κώστα Αντωνιάδη στην Αυτοδιοίκηση χαρακτηρίστηκε από αξιοπιστία, εντιμότητα και σημαντικά έργα για την Καβάλα και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Συνεργαστήκαμε για πρώτη φορά όταν είχαμε εκλεγεί μαζί το 2014 στο Περιφερειακό Συμβούλιο υπό τον τότε Περιφερειάρχη, τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη. Ο Κώστας ως Πρόεδρος τότε του Περιφερειακού Συμβουλίου και εγώ ως Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης.

Από την πρώτη στιγμή ο Κώστας έδειξε την αξία του ως άνθρωπος, συνεργάτης, μέλος μίας ομάδας, εκπρόσωπος μίας περιοχής και μίας Περιφέρειας.

Εκτίμησα από την πρώτη στιγμή την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, τις γνώσεις του, τις ικανότητές του, την τιμιότητά του, το ενδιαφέρον του για τους ανθρώπους και τον τόπο του. Νοιάζονταν για όλα και για τα μικρά και για τα σημαντικά.

Συνεργαστήκαμε ουσιαστικά σε όλες τις θέσεις που υπηρέτησε, αρχικά ως Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ, στη συνέχεια ως χωρικός Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Καβάλας και ως Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και αναπληρωτής Περιφερειάρχης.

Συζητούσαμε μαζί με τον Κώστα όλα τα θέματα, όχι μόνο της Καβάλας αλλά και όλης της Περιφέρειας.

Η συμβολή του ήταν καθοριστική στον τομέα του Τουρισμού και στο μεγάλο πρόγραμμα τουριστικής προβολής που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε, στις δράσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας που πολλές ακόμη συνεχίζονται, σε μία σειρά από έργα οδικής ασφάλειας στο δίκτυο της Καβάλας και της Θάσου, σε αντιπλημμυρικά έργα, σε παρεμβάσεις στο λιμάνι της Καβάλας, στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑ Καβάλας και σε μία σειρά άλλων έργων και μελετών.

Αφήνει ως παρακαταθήκη ένα σημαντικό έργο για την Καβάλα και την Περιφέρεια ΑΜΘ και είμαι σίγουρος ότι κάθε του βήμα μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να έχει.»

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Παρέμβαση Λαζαρίδη για τη στήριξη των αμπελοπαραγωγών του Παγγαίου

Καβάλα-παρέμβαση Μακάριου Λαζαρίδη για τους αμπελοπαραγωγούς του Παγγαίου και τις ζημιές από περονόσπορο
image_print

Την κατ’ εξαίρεση οικονομική στήριξη των αμπελοπαραγωγών του Δήμου Παγγαίου, οι οποίοι υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές από τον περονόσπορο κατά την καλλιεργητική περίοδο 2026, ζητά ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας και τέως Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο κ. Λαζαρίδης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαργαρίτη Σχοινά, με θέμα τη στήριξη των αμπελοπαραγωγών του Παγγαίου λόγω των εκτεταμένων ζημιών από περονόσπορο.

Στην παρέμβασή του επικαλείται τη δημόσια γεωτεχνική τοποθέτηση του Παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία κατά το διάστημα Μαΐου-Ιουνίου 2026 επικράτησαν επαναλαμβανόμενες βροχοπτώσεις, υψηλή σχετική υγρασία και περιορισμένα ξηρά διαστήματα.

Οι συνθήκες αυτές συνέπεσαν με ιδιαίτερα ευαίσθητα στάδια ανάπτυξης της αμπέλου, όπως η άνθηση, η γονιμοποίηση, η καρπόδεση και η πρώιμη ανάπτυξη των ραγών, ευνοώντας την ταχεία εξάπλωση του περονόσπορου.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο βουλευτής, οι ίδιες καιρικές συνθήκες περιόρισαν τη δυνατότητα έγκαιρων και αποτελεσματικών φυτοπροστατευτικών επεμβάσεων.

Ο Μακάριος Λαζαρίδης επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τους γεωτεχνικούς, η φετινή κατάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως μια συνήθης φυτοπαθολογική προσβολή, αλλά ως εξαιρετική περίπτωση που απαιτεί ειδική επιστημονική και διοικητική αξιολόγηση.

Με την ερώτησή του ζητά να διευκρινιστεί εάν το Υπουργείο προτίθεται να δρομολογήσει άμεσα επιτόπια καταγραφή και τεχνική αξιολόγηση των ζημιών, καθώς και αν θα εξεταστεί η συσχέτισή τους με τις δυσμενείς μετεωρολογικές συνθήκες της περιόδου.

Παράλληλα, ζητά να διερευνηθεί η αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου εθνικού ή ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού εργαλείου για την κατ’ εξαίρεση οικονομική στήριξη των πληγέντων αμπελοπαραγωγών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Μακάριος Λαζαρίδης: «Να στηριχθούν οι αμπελοπαραγωγοί του Παγγαίου λόγω του περονόσπορου»

Την κατ’ εξαίρεση οικονομική στήριξη των πληγέντων αμπελοπαραγωγών που επλήγησαν την πρόσφατη καλλιεργητική περίοδο από την ταχεία ανάπτυξη και εξάπλωση του περονόσπορου ζητά ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας και τέως Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Συγκεκριμένα, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

και Τροφίμων, κ. Μαργαρίτη Σχοινά, με θέμα: «Στήριξη των αμπελοπαραγωγών Παγγαίου λόγω των εκτεταμένων ζημιών από περονόσπορο».

Επικαλούμενος τη δημόσια γεωτεχνική τοποθέτηση του Παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο κ. Λαζαρίδης επισημαίνει ότι κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα Μαΐου – Ιουνίου 2026 επικράτησαν δυσμενείς -για τις καλλιέργειες- καιρικές συνθήκες, σε μια περίοδο που συνέπεσε με τα πλέον ευαίσθητα φαινολογικά στάδια της αμπέλου. 

Συνθήκες, που, όπως εξηγεί, ευνόησαν την ταχεία ανάπτυξη και εξάπλωση του περονοσπόρου. Υπογραμμίζει μάλιστα το γεγονός ότι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η φετινή κατάσταση αποτελεί μια εξαιρετική περίπτωση, που απαιτεί ειδική επιστημονική και διοικητική αξιολόγηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο αυτό, ρωτά τον Υπουργό αν υπάρχει η πρόθεση να δρομολογηθεί επιτόπια καταγραφή και τεχνική αξιολόγηση των ζημιών και εάν θα διερευνηθεί και θα αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμο εθνικό ή ενωσιακό χρηματοδοτικό εργαλείο για την κατ’ εξαίρεση οικονομική στήριξη των πληγέντων αμπελοπαραγωγών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Λαζαρίδη:

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μαργαρίτη Σχοινά

Θέμα: Στήριξη των αμπελοπαραγωγών Παγγαίου λόγω των εκτεταμένων ζημιών από περονόσπορο 

Ιδιαίτερα σοβαρές ζημιές καταγράφονται κατά την καλλιεργητική περίοδο 2026 στις αμπελοκαλλιέργειες του Δήμου Παγγαίου.

Σύμφωνα με τη δημόσια γεωτεχνική τοποθέτηση του Παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα Μαΐου – Ιουνίου 2026, επικράτησαν επαναλαμβανόμενες βροχοπτώσεις, υψηλή σχετική υγρασία και περιορισμένα ξηρά διαστήματα, σε μια περίοδο που συνέπεσε με τα πλέον ευαίσθητα φαινολογικά στάδια της αμπέλου, όπως η άνθηση, η γονιμοποίηση, η καρπόδεση και η πρώιμη ανάπτυξη των ραγών.

Οι συνθήκες αυτές ευνόησαν την ταχεία ανάπτυξη και εξάπλωση του περονοσπόρου, ενώ παράλληλα περιόρισαν τη δυνατότητα πραγματοποίησης έγκαιρων και αποτελεσματικών φυτοπροστατευτικών επεμβάσεων.

Οι ειδικοί επιστήμονες επισημαίνουν ότι η φετινή κατάσταση δεν μπορεί να αξιολογηθεί ως μια συνήθης φυτοπαθολογική προσβολή, αλλά ως μια εξαιρετική περίπτωση, που απαιτεί ειδική επιστημονική και διοικητική αξιολόγηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι οι εκτεταμένες προσβολές των αμπελώνων δημιουργούν αυξημένο φυτοϋγειονομικό κίνδυνο για την ευρύτερη αμπελουργική ζώνη.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  1. Προτίθεται το Υπουργείο να δρομολογήσει την επιτόπια καταγραφή και τεχνική αξιολόγηση των ζημιών που έχουν υποστεί οι συγκεκριμένοι αμπελοκαλλιεργητές; Θα εξεταστεί η συσχέτιση των εκτεταμένων ζημιών με τις εξαιρετικά δυσμενείς μετεωρολογικές συνθήκες που επικράτησαν κατά την προαναφερόμενη περίοδο;
  2. Θα διερευνηθεί και θα αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμο εθνικό ή ενωσιακό χρηματοδοτικό εργαλείο για την κατ’ εξαίρεση οικονομική στήριξη των πληγέντων αμπελοπαραγωγών;
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en