Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πλημμύρες σε Καβάλα και Ξάνθη

Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα αντιμετωπίζουν πολλές πεδινές και ορεινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης εξαιτίας των ισχυρής βροχόπτωσης των τελευταίων 24ωρων, των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αλλά και της χιονόπτωσης κυρίως σε ορεινές περιοχές.

Στην Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Ξάνθης το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στους οικισμούς του Δήμου Τοπείρου που λόγω της έντονη βροχόπτωσης πλημμύρισαν αγροτικές εκτάσεις, αποθήκες και σπίτια. Ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ –ΜΠΕ τόνισε ότι τα προβλήματα σταδιακά αποκαθιστώνται καθώς έγινε διάνοιξη καναλιών και εκτονώθηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Ωστόσο, στους ορεινούς οικισμούς λόγω της έντονης χιονόπτωσης και της χιονοθύελλας έπεσαν δέντρα και υπήρξε πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση των οικισμών. Ήδη γίνεται προσπάθεια για τη διάνοιξη του επαρχιακού οδικού δικτύου ώστε τα συνεργεία της ΔΕΗ να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από τον ανισόπεδο κόμβο (Α/Κ) Βαφεϊκων έως τον Α/Κ Ιάσμου για αποφυγή πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος λόγω ισχυρών πλαγιομετωπικών ανέμων.

Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το ορεινό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ξάνθης.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας μεγάλα πλημμυρικά φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί στην πεδιάδα των Τεναγών όπως επίσης και στην πεδιάδα του Νέστου στον ομώνυμο Δήμο όπου υπάρχει μεγάλη διοχέτευση υδάτων στα αρδευτικά κανάλια με αποτέλεσμα να πλημμυρίσου χιλιάδες στρέμματα με καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Στην πόλη της Καβάλας λόγω της έντονης βροχόπτωσης παρουσιάστηκε μεγάλο πρόβλημα στα δημοτικά κοιμητήρια που κυριολεκτικά πλημμύρισαν καθιστώντας αδύνατη την μετακίνηση του κόσμου μέσα σε αυτά, ενώ από την πτώση ενός μεγάλου κυπαρισσιού προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές σε τάφους.

Προβλήματα επίσης υπάρχουν σε ορεινούς οικισμούς της Π.Ε. Καβάλας όπου υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης και χρειάστηκε η συνδρομή μηχανημάτων για τη διάνοιξη του επαρχιακού οδικού δικτύου ώστε η ΔΕΗ ν’ αποκαταστήσει τις βλάβες. Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καβάλας. Τέλος, μικρής έκτασης κατολισθήσεις παρατηρηθήκαν σε περιοχές της Θάσου όπως την Καλλιράχη και τις Μαριές.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εστία μόλυνσης αποτελούν για τα κουνούπια τα ακαθάριστα οικόπεδα

Η έξαρση των κουνουπιών κατά τους θερινούς μήνες αποτελεί φλέγον ζήτημα τα τελευταία χρόνια για τους κατοίκους της Καβάλας κι όχι μόνο με τους επιστήμονες να εφιστούν την προσοχή καθότι δεν ήταν λίγα τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου που έκαναν την εμφάνισή τους στην περυσινή χρονιά.

Ο Νομίατρος Καβάλας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος, εφιστά την προσοχή ενώ δηλώνει πως μεγάλος παράγοντας πρόληψης είναι η αποψίλωση των χόρτων και η αποφυγή προσέλευσης σε χώρους με στάσιμα ύδατα όπου γεννούν τα κουνούπια τους θερινούς μήνες.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Από την 1η Μαϊου ξεκινάει η αντιπυρική περίοδος

Από την 1/05 η Πυροσβεστική Υπηρεσία μπαίνει σε επιφυλακή επίσημα, με την αρχή της αντιπυρικής περιόδου.

Ωστόσο ήδη στην Καβάλα έχουν ξεκινήσει να λαμβάνονται τα αντιπυρικά μέτρα για την αποφυγή των πυρκαγιών με τον Διοικητή της Π.Υ Καβάλας κ. Κυρικάκο Μανδρανή να καλεί τους πολίτες να είναι υπεύθυνοι.

Ο ίδιος εύχεται ένα ασφαλές και ήρεμο καλοκαίρι.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξεκινά η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας – Παρών και ο Ν. Παναγιωτόπουλος

Το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου παρουσιάζει στις 18.30 ο πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνολικά 42 πρόσωπα θα συνθέσουν το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Στο Ωδείο Αθηνών όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση έχουν φθάσει οι πρώτοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en