Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πλειστηριασμοί ακινήτων και πολυνομοσχέδιο τα πρώτα τεστ της χρονιάς

image_print

Στη δύσκολη πραγματικότητα επιστρέφει από σήμερα η κυβέρνηση. Μετά την χαλαρότητα των εορτών αλλά και την αποχή των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς έρχεται μια εβδομάδα με τρία κρίσιμα τεστ:

Τα επόμενα 24ωρα, ενδεχομένως και αύριο Τρίτη 9/1/2017, κατατίθεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα εναπομείναντα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης στη Βουλή. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει περισσότερα από 70 προαπαιτούμενα και με αυτό η κυβέρνηση θέλει να ξεμπερδέψει μια και καλή με την τρίτη αξιολόγηση και να ασχοληθεί με τον επικείμενο ανασχηματισμό. Άλλωστε οι αλλαγές προσώπων στα κυβερνητικά πόστα ήταν από την αρχή συνδεδεμένες με τον χρόνο ολοκλήρωσης της προτελευταίας αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Από το πολυνομοσχέδιο ξεχωρίζουν οι διατάξεις που προβλέπουν: ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων για χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, η αλλαγή στη διαδικασία απόφασης, για απεργίες από τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων, ο επαναϋπολογισμός της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις, η αναδιάρθρωση των προνοϊακών επιδομάτων, η εξομοίωση των αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές (μέχρι τον Μάρτιο του 2018, τυχόν μείωσή τους θα αντισταθμιστεί με αυξήσεις στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ για την είσπραξη των 2,65 δισ. σε ετήσια βάση) η απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου, κ. ά.

Την Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου, θα πρέπει να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων τα Ειρηνοδικεία. Το ηλεκτρονικό σφυρί θα κτυπήσει και πάλι καθώς έχουν προγραμματιστεί 26 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στα γραφεία συμβολαιογράφων σε Αθήνα και Πειραιά. Μετά την ψήφιση της διάταξης που προβλέπει αυτόφωρη διαδικασία για όσους ασκούν βία σε συμβολαιογράφους και όσους παρακωλύουν την διεξαγωγή πλειστηριασμών, είτε αυτοί διεξάγονται σε Ειρηνοδικεία, είτε ηλεκτρονικά σε συμβολαιογραφικά γραφεία, οι συμβολαιογράφοι του λεκανοπεδίου δεν έχουν πλέον λόγο να συνεχίσουν την αποχή.

Μόνο στο Ειρηνοδικείο Αθηνών έχουν αναγγελθεί για την Τετάρτη 28 πλειστηριασμοί ακινήτων με επισπεύδουσες κυρίως τις τράπεζες. Η επανεκκίνηση των πλειστηριασμών θεωρείται σίγουρο ότι θα πυροδοτήσει νέο κύκλο επεισοδίων έξω από τα ειρηνοδικεία από τις διάφορες συλλογικότητες.

Την Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στη συνεδρίαση του Euro Working Group (EWG) η οποία θα προετοιμάσει το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου.

Οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου θα περάσουν από το «μικροσκόπιο» των εκπροσώπων των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Euroworking Group) το οποίο υπό τη νέα του πλέον ηγεσία θα εξετάσει εάν η Ελλάδα εκπλήρωσε τις μνημονιακές δεσμεύσεις.

newsbeast.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

113 χρόνια από την απελευθέρωση της Χρυσούπολης

image_print

Με κάθε επισημότητα ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια Νέστου, με αφορμή τη συμπλήρωση 113 χρόνων από την απελευθέρωση της Χρυσούπολης, τιμώντας μια από τις σημαντικότερες στιγμές της τοπικής ιστορίας.

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με αναφορές στον αγώνα για την ελευθερία της περιοχής και τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, φορέων, συλλόγων και πλήθους πολιτών.

Η επέτειος αποτελεί κάθε χρόνο μια ευκαιρία να αποδοθεί φόρος τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση του τόπου και να αναδειχθεί η ιστορική διαδρομή του Δήμου Νέστου.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Λήμνος : Ξεκινά η μεγάλη ανάπλαση του Ρωμαϊκού Γιαλού

image_print

Ένα από τα σημαντικότερα έργα αστικής αναβάθμισης για τη Μύρινα μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης, καθώς ξεκινά η μεγάλη ανάπλαση του Ρωμαϊκού Γιαλού, μιας περιοχής με ιδιαίτερη ιστορική και τουριστική αξία για τη Λήμνο.

Το έργο φιλοδοξεί να αναβαθμίσει αισθητικά και λειτουργικά το παραλιακό μέτωπο, δημιουργώντας έναν σύγχρονο, ασφαλή και φιλικό προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες δημόσιο χώρο. Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν ανακατασκευή πεζοδρομίων, βελτίωση του φωτισμού, ανανέωση του αστικού εξοπλισμού, ενίσχυση της προσβασιμότητας και αισθητικές παρεμβάσεις που θα αναδείξουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της περιοχής.

Η δήμαρχος Λήμνου, Ελεονώρα Γέωργα, χαρακτήρισε την έναρξη των εργασιών ως μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για το νησί, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα έργο που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

«Η ανάπλαση του Ρωμαϊκού Γιαλού δεν είναι απλώς ένα τεχνικό έργο. Είναι μια ουσιαστική επένδυση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και στην εικόνα της Λήμνου. Δημιουργούμε έναν σύγχρονο δημόσιο χώρο, αντάξιο της ιστορίας και της ομορφιάς του τόπου μας», ανέφερε η δήμαρχος.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή συνεχίζει με συνέπεια τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων που ενισχύουν τις υποδομές του νησιού και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

“Σκανάρουν” από αέρα τα χωράφια για την εικόνα των καλλιεργειών που επλήγησαν από περονόσπορο

image_print

Μια σημαντική ιδιωτική πρωτοβουλία βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο την αποτύπωση της πραγματικής έκτασης των ζημιών που προκάλεσε ο περονόσπορος στις καλλιέργειες. Ο γεωργικός σύμβουλος Γιάννης Μητρούσης, αξιοποιώντας σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, προχωρά σε εναέριες καταγραφές των πληγεισών εκτάσεων, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης.

Με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), πραγματοποιούνται πτήσεις πάνω από αγροτικές περιοχές που έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την ασθένεια. Οι εναέριες λήψεις επιτρέπουν την ακριβή χαρτογράφηση των καλλιεργειών, καταγράφοντας την ένταση και την έκταση των προσβολών με τρόπο που δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί μόνο μέσω επιτόπιων ελέγχων.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να συγκεντρωθούν αξιόπιστα στοιχεία που θα αποτυπώνουν με σαφήνεια την πραγματική εικόνα των ζημιών, προσφέροντας ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο στους παραγωγούς όσο και σε κάθε αρμόδιο φορέα που καλείται να αξιολογήσει τις επιπτώσεις του περονόσπορου.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en