ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πλήθος πιστών στις εκκλησίες για την αποκαθήλωση του Κυρίου

Με την δέουσα κατάνυξη που χαρακτηρίζει τις Άγιες αυτές ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας χιλιάδες πιστοί από όλη την πόλη συνέρρευσαν από νωρίς το πρωί στις εκκλησίες της Καβάλας για να παρακολουθήσουν, μεγάλη Παρασκευή σήμερα, την αποκαθήλωση του Θεανθρώπου, πριν την κορύφωση του θείου δράματος με την περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους της πόλης.
Ούτε ο άσχημος καιρός και το κρύο, ούτε η βροχή που έπεφτε ασταμάτητα από το πρωί εμπόδισε τους πιστούς να παρακολουθήσουν την θεία λειτουργία σε μία από τις μεγαλύτερες γιορτές του Χριστιανισμού.
Από πιστούς κατακλείστηκε από το πρωί ο καθεδρικός ναός του Αποστόλου Παύλου, ενώ ίδια ήταν η εικόνα παρά την κακοκαιρία και στις εκκλησίες του Αγίου Ιωάννη και της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην περιοχή της Ραψάνης.

Πλήθος πιστών παρά την συνεχόμενη βροχόπτωση παρακολούθησε την περιφορά του Επιταφίου στα Νεκροταφεία της Καβάλας που ξεκίνησε λίγο μετά τις 5. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η περιφορά διήρκησε μόλις λίγα λεπτά ενώ οι πιστοί παρέμειναν για να παρακολουθήσουν και τη Θεία Λειτουργία.
Παρών στην περιφορά και πολλοί επίσημοι μεταξύ αυτών ο δήμαρχος Καβάλας Κ Σιμιτσής, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Μάκης Παπαδόπουλος και Βαγγέλης Παππάς, ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Παπακοσμάς και ο βουλευτής ΝΔ Καβάλας Γιώργος Καλαντζής.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version