Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Πιθανή εκδήλωση στην αγορά στην «Black Friday»

Το μεσημέρι της Τετάρτης συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας και το κλίμα στη συνεδρίαση ήταν άριστο, έτσι οι περισσότερες και σημαντικότερες αποφάσεις πάρθηκαν ομόφωνα. Ο Εμπορικός Σύλλογος μαζί με άλλους φορείς θα κινητοποιηθούν κατά της νέας νομοθεσίας περί κατασχέσεων με συγκέντρωση έξω από το κτήριο του ΙΚΑ, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου. Την πρόταση κατέθεσε ο Θόδωρος Κοντογεωργίου κι έγινε αποδεκτή από τον Εμπορικό Σύλλογο που σκοπεύει να προετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα τη συγκεκριμένη διαμαρτυρία. Με μια νέα νομοθεσία, οι κατασχέσεις μέσω του ΚΕΑΟ θα γίνονται για ακόμη μικρότερα ποσά, γεγονός που ενοχλεί τον επαγγελματικό κόσμο.

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ευρωπαϊκά Βραβεία Στήριξης της Επιχειρηματικότητας υπό την διοργάνωση του Επιμελητηρίου Καβάλας

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Επιχειρήσεων Enterprise Europe Network, σας ενημερώνει, ότι η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσκαλούν για συμμετοχή στο Διαγωνισμό για τα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2024».

Στόχος του διαγωνισμού είναι η επιβράβευση της προώθησης της επιχειρηματικότητας και των μικρών επιχειρήσεων σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο από τους Δημόσιους Φορείς. Οι κατηγορίες των βραβείων είναι οι ακόλουθες:

 Προώθηση του Επιχειρηματικού Πνεύματος
 Επένδυση στις Επιχειρηματικές Δεξιότητες
 Στήριξη της Ψηφιακής Μετάβασης
 Βελτίωση του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Υποστήριξη της
Διεθνοποίησης της Επιχείρησης
 Υποστήριξη της Βιώσιμης Μετάβασης
 Υπεύθυνη και Συνολική Επιχειρηματικότητα

Οι προτάσεις μπορούν να κατατεθούν έως την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 και ώρα 15.00’, ενώ η διαδικασία συμμετοχής περιλαμβάνει τη συμπλήρωση και την ηλεκτρονική αποστολή Δελτίου Συμμετοχής στους εθνικούς συντονιστές στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις nikolopoulou@mindev.gov.gr, και garantzioti@mindev.gov.gr, το οποίο θα πρέπει να συνοδεύεται από διαβιβαστικό έγγραφο προκειμένου να λάβει αριθμό πρωτοκόλλου από την Υπηρεσία.

Στο εν λόγω Δελτίο Συμμετοχής, όπως επίσης και στο επιχειρησιακό εγχειρίδιο, περιλαμβάνονται χρήσιμες οδηγίες για τη διαδικασία της αίτησης συμμετοχής και βρίσκονται αναρτημένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας https://www.ggb.gr/el/node/2166.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον θεσμό των Ευρωπαϊκών βραβείων Προώθησης της Επιχειρηματικότητας είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (εδώ), ενώ για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους εθνικούς συντονιστές κα Όλγα Νικολοπούλου (2103893822 & nikolopoulou@mindev.gov.gr) και κα Ιωάννα Γαρατζιώτη (2103893826 & garantzioti@mindev.gov.gr ).

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Α.Σ Τάεκβοντο Καβάλας: Δεύτερη Θέση για την Λαζάρου Σοφία στο 15th Hereya Open Sofia

Δεύτερη Θέση για την Λαζάρου Σοφία στο 15th Hereya Open Sofia
Η εξαιρετική αθλήτρια Λαζάρου Σοφία κατέκτησε τη δεύτερη θέση στους  Διεθνείς αγώνες Τάεκβοντο 15th Hereya Open, που διεξήχθη στις 21 και 22 Απριλίου 2024 στην πόλη της Σόφιας.
 Η Σοφία, αντιπροσωπεύοντας την επίλεκτη ομάδα της Ένωσης Τάεκβοντο Βορείου Ελλάδος, κατάφερε να ξεχωρίσει μεταξύ 1100 αθλητών από 12 χώρες των Βαλκανίων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σοφία δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στον τελικό λόγω ενός τραυματισμού που την ταλαιπώρησε καθ’ όλη τη διάρκεια τών αγώνων ωστόσο η αξιοθαύμαστη πορεία της μέχρι τον τελικό μετά από δύο αγώνες αποτελεί  ξεκάθαρη απόδειξη του αθλητικού της πνεύματος και αφοσίωσης στο άθλημα.
Ο προπονητής Χάρης Παλτόγλου, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για την επίδοση της Σοφίας και της ομάδας τονίζοντας την αγωνιστικότητα και το μαχητικό πνεύμα που επέδειξαν παρά τις δυσκολίες.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ενίσχυση του Εμβολιασμού Παιδιών και Ενηλίκων για Προστασία και Ευημερία

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας αναδεικνύει τη σημασία του εμβολιασμού παιδιών και ενηλίκων ως βασικό πυλώνα της προστασίας της υγείας και της ευημερίας του κοινωνικού συνόλου.
Ο Ιατρικός Σύλλογος τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης του εμβολιασμού, τόσο στα παιδιά, όσο και στους ενήλικες.
Ο στόχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την παγκόσμια εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών είναι 90 με 95% για τις έγκυρες δόσεις των
βασικών εμβολίων.
Η αίσθηση ασφάλειας, από τις δήθεν εξαφανισμένες ασθένειες(ιλαρά, κοκκύτης, πολιομυελίτιδα, κ.α.) είναι απατηλή, αφού όταν πέσουν τα ποσοστά κάτω από 85% της εμβολιαστικής κάλυψης οι ασθένειες επανεμφανίζονται.

Θετικό στοιχείο για τη χώρα μας είναι ότι οι παιδικοί εμβολιασμοί διενεργούνται σε υψηλά ποσοστά με βάση το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. Δεν συμβαίνει το ίδιο, όμως, με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών για τους ενήλικες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι με βάση μελέτες, μέχρι το 2030, ο αριθμός των ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω αναμένεται να αυξηθεί κατά περισσότερο από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού, φτάνοντας τα 1,4 δισεκατομμύρια. Συνεπώς, καθώς ο πληθυσμός παγκοσμίως γηράσκει, η αξία της πρόληψης μέσω του εμβολιασμού είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Με την αύξηση των επιδημιών και των πανδημιών στην παγκόσμια κοινότητα, ο εμβολιασμός των ενηλίκων είναι κλειδί για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος προσκαλεί όλους τους ενήλικες να ενημερωθούν από τους θεράποντες Ιατρούς και να συμμετάσχουν ενεργά στα εμβολιαστικά προγράμματα(για τον ιό του έρπη, πνευμονιόκοκκου, κ.α.), συνεισφέροντας έτσι στην υγεία και την ευημερία της κοινότητας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en