ΚΑΙΡΟΣ

ΠΕ Σερρών | Οδηγίες για την προστασία από τον καύσωνα

Ανοιχτή η κλιματιζόμενη αίθουσα «Κων/νος Καραμανλής για τους πολίτες

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Σερρών, προτείνουν στους πολίτες την λήψη των παρακάτω μέτρων για προστασία από τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτές τις ημέρες . Συγκεκριμένα οι πολίτες θα πρέπει :

1)       Να αποφεύγουν ή να περιορίσουν την έκθεση στον ήλιο.

2)       Να παραμένουν σε σκιερά – δροσερά μέρη και ν’ αποφεύγουν τους χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.

3)       Να αποφεύγουν την βαριά – επίπονη σωματική δραστηριότητα ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και υψηλή υγρασία.

4)       Να αποφεύγουν το βάδισμα (για πολύ ώρα) ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.

5)       Να προτιμούν τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα καθώς επίσης να χρησιμοποιούν κατάλληλο καπέλο και σκουρόχρωμα γυαλιά ηλίου.

6)       Να καταναλώνουν μικρά και ελαφρά γεύματα, με έμφαση στα λαχανικά και τα φρούτα.

7)       Να πίνουν άφθονα υγρά, κατά προτίμηση νερό και χυμούς φρούτων και να αποφεύγουν τα οινοπνευματώδη ποτά.

8)       Να κάνουν χλιαρά λουτρά με καταιωνιστήρες (ντους) κατά την διάρκεια της ημέρας και αν κρίνεται απαραίτητο να τοποθετούν υγρά καλύμματα στο κεφάλι και το λαιμό

9)       Να μεριμνούν για τα μέλη της οικογένειας, που ανήκουν στις ευαίσθητες ηλικιακά ομάδες (π.χ. μωρά, παιδιά, ηλικιωμένους κ.α.).

10)   Να μεριμνούν για τα άτομα της οικογένειας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (π.χ. αναπνευστικά, καρδιαγγειακά κ.α.) και να συμβουλευτούν τον θεράποντα γιατρό, για την συνέχιση της αγωγής και τη δοσολογία, καθώς κάποια φάρμακα αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος.

Η Π.Ε. Σερρών, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην υγεία των πολιτών από την εμφάνιση των υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα,διαθέτει για τους πολίτες και ιδιαίτερα για τις ευάλωτες – ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, την κλιματιζόμενη αίθουσα «Κων/νοςΚαραμανλής», κατά τις ώρες 8:00 π.μ. έως 20:00 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες για την πρόληψη και την προστασία από τον καύσωνα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Π.(www.civilprotection.gr), της Π.Κ.Μ. και της Π.Ε Σερρών (www.pkm.gov.gr).

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version