ΓΥΝΑΙΚΑ

Πεϊνιρλί με διάφορα υλικά

Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι σκληρό
15 γραμμ. μαγιά μπίρας
Νερό χλιαρό
1/2 κιλό τυρί κασέρι
γάλα
λίγο φρέσκο βούτυρο
λίγο αλάτι
Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε κομμάτια μπέικον και φετούλες ντομάτας ή πιπεριάς. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε όποιο άλλο υλικό έχετε στο ψυγείο σας και ό,τι τραβάει η όρεξή σας.

Εκτέλεση
Κοσκινίζετε το αλεύρι μέσα σε μια λεκάνη. Διαλύετε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό. Στο αλεύρι σας που είναι στη λεκάνη, ανοίγετε στο κέντρο ένα λακκάκι και ρίχνετε μέσα τη μαγιά και λίγο αλάτι.
Ανακατεύετε το αλεύρι με τη μαγιά, ξεκινώντας από τα πλάγια της λεκάνης και ζυμώνετε καλά τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία και να αποκτήσει ελαστικότητα. Υπολογίστε ότι πρέπει να γίνει λίγο μαλακότερη από τη ζύμη του ψωμιού. Τη σκεπάζετε και αφήνετε να μείνει σε χλιαρό μέρος μέχρι να γίνει διπλάσια σε όγκο, περίπου 11/2 της ώρας.
Στη συνέχεια ξαναζυμώνετε και την πλάθετε σε μικρά ψωμάκια. Σκεπάστε τα και αφήστε τα σε χλιαρό μέρος μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο, περίπου 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ τρίψτε το κασέρι, προσθέστε λίγο γάλα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθεί και να γίνει πολτός.
Παίρνετε τώρα τα ψωμάκια μαζί με τα παιδιά και τα πλαταίνετε στην παλάμη σας, στο σχήμα της λαγάνας. Βάλτε στο κέντρο δύο κουταλιές από το μείγμα του τυριού, ανασηκώστε τις δύο πλευρές δεξιά και αριστερά των χεριών σας προς τα πάνω και ενώνετε τις άκρες ώστε να κλείσετε μέσα το τυρί και να δώσετε σχήμα βαρκούλας.
Βάλτε τα πεϊνιρλί σε δυνατό φούρνο για 6 λεπτά. Όταν τα βγάλετε βάλτε πάνω στο καθένα ένα κομματάκι φρέσκο βούτυρο και σερβίρετέ τα ζεστά.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version