Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πετρόπουλος | Μπορεί να εξεταστεί η αποτροπή των περικοπών στις συντάξεις

«Το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ ήταν ήδη κοντά στα 650 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο και θα προσεγγίσει, σε ετήσια βάση, το 1,5 δισ. ευρώ, πάνω από τους δικούς μας στόχους, επιτρέποντας να εξεταστεί όχι μόνο η μη μείωση συντάξεων, αλλά και να υλοποιηθούν φορολογικές και αναπτυξιακές παρεμβάσεις» τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Σε συνέντευξή του «Στο Κόκκινο» ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε: «Ως αρμόδιος υφυπουργός, είχα μιλήσει για τη δυνατότητα να μην γίνουν περικοπές των συντάξεων όταν όλοι χλεύαζαν την προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), όταν προέβλεπαν την κατάρρευσή του, ότι δεν θα δίνονται συντάξεις… Ολα αυτά που ξεχνιούνται με τον καιρό, αλλά πρέπει να θυμόμαστε. Εκείνοι μιλούσαν για τρομακτικά ελλείμματα, εμείς με τα αποτελέσματα που έχουμε δημιουργούμε έναν χώρο δημοσιονομικό, τέτοιο μάλιστα που επιτρέπει να κάνουμε και βελτιώσεις».

Πέρα από το πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης είπε πως καταγράφεται αύξηση εσόδων από τις εισφορές των μισθωτών, καλύτερη επίδοση από ρυθμίσεις οφειλών αλλά και καλύτερη απόδοση της περιουσίας. «Τα παραπάνω μπορούν να οδηγήσουν σε πλεόνασμα που θα προσεγγίσει το 1,5 δισ. ευρώ» εκτίμησε και σημείωσε πως ξεπερνά το προϋπολογισμένο πλεόνασμα που είχε οριστεί για το 2018 «και θα μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε όλα τα μέτρα που χρειάζεται, σε βελτιωμένη μορφή, ώστε να έχουμε καλύτερη μόχλευση στην οικονομία».

Επισήμανε εξάλλου πως «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση εξετάζουν τα αποτελέσματα αυτά σε κατεύθυνση ώστε όχι μόνο να μην επέλθει η μείωση των συντάξεων, αλλά, και για τη διαχείριση θεμάτων φορολογικής πολιτικής με ελαφρύνσεις καθώς και να δοθεί ώθηση στην οικονομία, με στήριξη των ασθενέστερων και του λαού γενικά». Υπό αυτό το πρίσμα, ανέφερε: «Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2019 θα δείξει την εικόνα του μέλλοντος, μία νέα εποχή με επιδόσεις θετικές για τον λαό και την οικονομία… Δεν υπάρχει σκοπός ό,τι καταφέρνουμε, να το ξοδέψουμε με τρόπο ψηφοθηρικό. Αυτό έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τέλειωσε. Μια κυβέρνηση σαν την δική μας δεν πρόκειται να το κάνει ποτέ. Θα είναι μέτρα και στοχεύσεις παραγωγικές, αποδοτικές για τον λαό και την προοπτική μίας καλύτερης πορείας και ανάπτυξης».

Τέλος, σχολιάζοντας την επικριτική στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, υπογράμμισε πως είναι να απορεί κανείς πώς το άνοιγμα στο μέλλον με έναν τρόπο ελπιδοφόρο, αντιμετωπίζεται επιθετικά. «Όταν όλοι χαίρονται, εκείνοι… στενοχωρούνται» είπε, στιγματίζοντας την επιλογή των «ίσων αποστάσεων» που τηρούν ορισμένοι, όπως σημειώνεται σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο»: «Δεν μπορεί να κρατάς την ίδια απόσταση με εκείνους που οδήγησαν στην κατάρρευση ή να λες ότι δεν είμαι με κανέναν. Το “δεν είμαι με κανέναν” είναι εναντίον της πολιτικής που θα φέρει ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα».

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Παρουσία Φραγκογιάννη-Τοψίδη η Ημερίδα Εξωστρέφειας στην Καβάλα

Παρουσία το Υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη και του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χριστόδουλου Τοψίδη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο ξενοδοχείο Lucy στην Καβάλα η πρώτη Ημερίδα Εξωστρέφειας από την Περιφέρεια Αμ-Θ.

Δειτε φωτογραφιες :

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΠΑΣΟΚ Καβάλας : «Δύο ολόκληρα χρόνια μετά, δεν υπάρχει το παραμικρό αποτέλεσμα για τις αποζημιώσεις»

Στις 17/07/2022 κατέπεσε στο αγρόκτημα Αντιφιλίππων του Δήμου Παγγαίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ένα (1) αεροπλάνο τύπου ADONOV, με αποτέλεσμα να δεσμευτεί από τον ελληνικό στρατό μία περιοχή περίπου 500 στρεμμάτων.

Στη συγκεκριμένη περιοχή καταστράφηκε ολοσχερώς το δίκτυο άρδευσης του αγροκτήματος, ενώ λόγω της φύλαξής του από τον ελληνικό στρατό και την ελληνική αστυνομία δεν κατέστη δυνατή η αποκατάσταση της ζημίας.

Η παραπάνω περιοχή λόγω της μη άρδευσης υπέστη απώλεια παραγωγής της τάξεως του 70%. Σε ένα μέρος της περιοχής αυτής (33 στρέμματα) προκλήθηκε ολική καταστροφή και στο σημείο εκείνο απαγορεύτηκε η συγκομιδή της παραγωγής.

Παρά τις μέχρι σήμερα υποσχέσεις των Βουλευτών της ΝΔ και των λοιπών κομματικών κυβερνητικών παραγόντων προς τους αγρότες της περιοχής και παρά το γεγονός ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις ζημιών σε άλλες περιοχές της χώρας παρατηρείται σχετικά άμεση καταβολή αποζημιώσεων, στην περίπτωση του αγροκτήματος Αντιφιλίππων δεν υπάρχει το παραμικρό αποτέλεσμα, μολονότι μεσολάβησαν δύο (2) ολόκληρα χρόνια.

Οι αγρότες του αγροκτήματος Αντιφιλίππων ζητούν όλο αυτό το διάστημα, όπως δικαιούνται, να αποζημιωθούν σε τιμές πώλησης του έτους 2022 και βάσει της μέσης παραγωγής. Οι αγρότες ζητούν στήριξη και αξιοπρέπεια και εισπράττουν κοροϊδία και εμπαιγμό. Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την προσπάθειά τους και θα φέρει άμεσα το θέμα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Δελτίο τύπου

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Κασσελάκης: Σενάριο για ταξίδι αστραπή στα Παλαιστινιακά Εδάφη

Το ενδεχόμενο να μεταβεί στα Παλαιστινιακά Εδάφη το αμέσως επόμενο διάστημα μελετά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ο Χρήστος Τσιγουρής, ο κ. Κασσελάκης εξετάζει το ενδεχόμενο να βρεθεί στη Δυτική Όχθη και συγκεκριμένα στη Ραμάλα, για να συναντήσει την Παλαιστινιακή Αρχή. Οριστικές αποφάσεις αναμένονται τα επόμενα 24ωρα.

ethnos.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en