ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πετροπόλεμος, μολότοφ και ένταση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ένταση επικράτησε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων για τη συμπλήρωση εννέα χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008.

Πετροπόλεμος αλλά και μολότοφ έπεσαν βροχή στην περιοχή των Εξάρχειων, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20:00 αφότου έφτασε η πορεία στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα όπου δολοφονήθηκε το 2008 ο Αλ. Γρηγορόπουλος. Μία ομάδα που βρισκόταν από πριν στην πλατεία Εξαρχείων έβαλε φωτιές σε κάδους και στη συνέχεια κατέβηκε στην οδό Στουρνάρη όπου επιτέθηκε στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στο σημείο εκείνο.

Πολύ καλά εφοδιασμένοι με μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες, οι συγκεντρωμένοι τις πετούν ευθεία και προς την πλευρά που βρίσκονται δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ.

Ο ΣΚΑΪ μετέδωσε εικόνες από ένα καμένο αυτοκίνητο στα Εξάρχεια, με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά. Η περιοχή θυμίζει απόρθητο φρούριο καθώς όλοι οι δρόμοι που οδηγούν προς την πλατεία είναι κλειστοί με οδοφράγματα από συρματοπλέγματα.

 

 

 

 

 

 

newsbeast.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version