Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Περιφερειακή Σύνθεση | “Συναντήσεις με μόνο σκοπό τα Δελτία Τύπου κάνει ο Περιφερειάρχης”

Σχόλιο επί ανακοινώσεων για τη συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Μητροπολίτη ΦΝΘ έκανε η Περιφερειακή Σύνθεση με σχετικό Δελτίο Τύπου.

Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου παρακάτω:

“Συναντήσεις με μόνο σκοπό τα Δελτία Τύπου κάνει ο Περιφερειάρχης”

“Αν υπήρχε ένας αριθμητικός δείκτης προκειμένου να αξιολογηθεί με κάποιον έστω μέτριο βαθμό η επίδοση του περιφερειάρχη αυτός θα ήτανε μόνο η έκδοση των δελτίων τύπου. Βεβαίως το ουσιαστικό πρόβλημα που αναδεικνύεται είναι κατά πόσο αυτά που καταγράφονται στα δελτία τύπου έχουν κάποιο αντίκρισμα όσον αφορά την κοινωνία.
Ο περιφερειάρχης Χρήστος Μετιος συνοδευόμενος από μία κουστωδία ακόλουθων συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη ΦΝΘ κκ Στέφανο και εξέδωσε ένα ΔΤ όπου μας ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιηθεί συνέδριο για τον Απόστολο Παύλο το 2024 αλλά θα γίνει και ένα προσυνέδριο προεκλογικά, τον Σεπτέμβριο πριν τις φετινές εκλογές. Την ίδια στιγμή ο περιφερειάρχης δεν έχει εξηγήσει ποτέ για ποιον λόγο δεν προχώρησε η ΟΧΕ Τουρισμού Πολιτισμού «η Εγνατία οδός» και γιατί μέσω αυτής δεν αναδείχθηκε ποτέ η πορεία του Αποστόλου Παύλου; Την ίδια στιγμή ποτέ δεν εξήγησε γιατί η περιφέρεια εξακολουθεί να χρηματοδοτεί έργα στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων χωρίς όμως να είναι σε θέση να αξιοποιήσει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί αυτόν τον αρχαιολογικό χώρο και είναι η ένταξη του στην λίστα Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο;
Ο περιφερειάρχης οφείλει επίσης να εξηγήσει που οφείλεται η ολιγωρία του όλα αυτά τα χρόνια και όσον αφορά τους αρχαίους Φιλίππους και όσον αφορά την αναγκαιότητα χρηματοδότησης των εργασιών συντήρησης του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου.
Τόσοι μισθοφόροι στην Καβάλα κανείς δεν είδε επί τόσα χρόνια ότι ο ιερός ναός στο κέντρο της πόλης χρήζει συντήρησης;
Η παράταξη μας είναι υποχρεωμένη να επισημάνει την εναγώνια προσπάθεια του περιφερειάρχη να πει κάτι προεκλογικά, να δείξει ότι κάτι κάνει ότι έχει λόγο ύπαρξης, αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει και να γίνει πιστευτό με τόση χρόνοκαθυστέρηση. Ανεξήγητη ολιγωρία καλύτερα.

Η παράταξη μας αναγνωρίζει το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως επί δεκαετίες έως πρόσφατα και αναγνωρίζει τον ρόλο και τις προσπάθειες που συνέβαλαν και στην ένταξη των Φιλίππων στη λίστα Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς αλλά και στην ανάδειξη της παρουσίας του Αποστόλου Παύλου στην περιοχή μας. Χωρίς το έργο της Μητρόπολης δεν θα είχαν αναδειχθεί όλα αυτά. Με τις καλύτερες ευχές μας για τις ημέρες της κορυφαίας εορτής του Πάσχα.”

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Στην Ξάνθη ο πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός

Στην Ξάνθη, βρέθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γιώργος Στασινός, ο οποίος αρχικά συνάντησε φορείς της περιοχής και ενημερώθηκε απο τους ίδιος για θέματα που αφορούν την πόλη της Ξάνθης και γενικότερα για θέματα της θράκης. Ενω στην συνέχεια ο κ. Στασινός, συμμετείχε σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Ξάνθης, όπου στην εκδήλωση αυτή ενημερώθηκαν οι μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Θράκης για σημαντικά έργα του Τεχνικού Επιμελητηρίου τόσο Παννελλαδικά όσο σε τοπικό επίπεδο, όπως είναι ο ενιαίος ψηφιακός χάρτης, ο οποίος θα περιλαμβάνει όλα τα γεωχωρικά δεδομένα που απετούνται για οποιδήποτε αδειοδότηση, ενω στην ενημέρωση τέθηκε και το θέμα του Εθνικού Μητρωόυ Υποδομών, το οποίο θα περιλαμβάνει τα δεδομένα απο όλες τις δημόσιες υποδομές.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αυξημένη η καταναλωτική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης

Ικανοποιήση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης, με την καταναλωτική κίνηση να εμφανίζει άνοδο, καθώς στην περιοχή απο τις 22 Απριλίου φιλοξενούνται πανω απο 1400 μαθητές μουσικών σχολείων με τους συνοδούς τους και τους καθηγητές τους, στα πλαίσια της εκδήλωσης” Ξάνθη, πόλις Ονείρων”, με την εκδήλωση να ολοκληρώνεται το Σάββατο 27 Απριλίου.

Η αισιοδοξία ωστόσο, απο την πλευρά των επαγγελματιών συνεχίζεται και για τις επόμενες ημέρες καθώς αναμένεται οτι θα υπάρξει αυξημένη καταναώτική κίνηση και κατα την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, με τους καταναλωτές να κάνουν ψώνια και δώρα για τους αγαπημένους τους για το Πάσχα.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Οδεύει προς μακροχρόνια μίσθωση ή πώληση το Παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας

Δυο είναι τα πιθανά σενάρια για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου τα οποία προκρίνονται στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Όπως έκανε γνωστό στο ENA Channel ο Δήμαρχος Καβάλας τα δύο αυτά σενάρια είναι είτε η μίσθωσή τού κτιρίου για τα επόμενα 50 χρόνια είτε η πώλησή του.

Πάντως στην περίπτωση που θα αποφασιστεί η εκμίσθωση του κτιρίου αυτό θα γίνει μέσω διαγωνισμού πιθανότατα ακόμα και εντός του καλοκαιριού.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en