Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Περιφερειάρχης ΑΜΘ για την εμπλοκή στις βίζες τουριστών από Τουρκία | «Λύστε το πρόβλημα εδώ και τώρα»

Θυμό, διαμαρτυρίες και εντάσεις από το χώρο των επαγγελματιών του Τουρισμού, προκαλεί η  ζημιογόνα για την εθνική οικονομία και την οικονομία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης,   ακυρωτική  για τον τουρισμό, χρονοκαθυστέρηση στη χορήγηση της τουριστικής βίζας από τις προξενικές μας αρχές στην Τουρκία, λόγω «τεχνικών δυσκολιών» και αδυναμίας του υπάρχοντος προσωπικού να ανταποκριθεί στη ζήτηση.

Χιλιάδες είναι οι άνευ λόγου παρεμποδιζόμενοι τουρίστες, τόσο για τις θερινές διακοπές, όσο και τις διακοπές εν όψει της επικείμενης θρησκευτικής τους γιορτής.

Από την προηγούμενη εβδομάδα ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης είχε ζητήσει πιεστικά την αυτονόητη λύση του προβλήματος, σε μια Χώρα και Περιφέρεια, που στενάζει από έλλειψη χρημάτων. 

Παρότι υπήρξε η διαβεβαίωση ότι το πρόβλημα θα λυνόταν έως την Τρίτη (7/7/2015) , πληροφορούμαστε ότι συνεχίζει να υπάρχει τεράστια εμπλοκή, με αποτέλεσμα, σήμερα, να προσδιορίζονται συναντήσεις αιτούντων βίζα εντός του Αυγούστου.

Όλα αυτά σε μια Ελλάδα που στενάζει για ρευστό χρήμα, ενώ ταυτόχρονα ακυρώνει την εισροή πολλών εκατομμυρίων.

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε με έγγραφό του την άμεση προσωπική παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά, προς επίλυση του προβλήματος.

Σχετικά ανέφερε: «Λύσεις υπάρχουν παντού. Αγωνιζόμαστε να υπάρξουν χρήματα στην αγορά. Κάποιοι δεν το κατανοούν. Ο καθένας μας έχει την υποχρέωση να λύνει τα γραφειοκρατικά προβλήματα και κανείς δε μπορεί να κρύβεται πίσω απ’ αυτά, προς ζημία της χώρας. Καλούμε όλους τους υπεύθυνους να λύσουν το πρόβλημα εδώ και τώρα».

Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ανησυχία πολιτών για τα μέτρα πυροπροστασίας στα ακίνητα στα 300 μέτρα από δασική έκταση

αρότι δεν αλλάζουν οι προθεσμίες και ούτε οι πολίτες θα… αποφύγουν να πληρώσουν περί τα 500 ευρώ για να συντάξουν με μηχανικό τα δύο σχετικά έγγραφα, περιορίζεται, ωστόσο, ο αριθμός των κατοικιών που αφορά ο Κανονισμός. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στους δήμους -οι οποίοι αντιδρούσαν έντονα για τον όγκο που θα είχαν να διαχειριστούν- να αξιοποιούν, σε περίπτωση έλλειψης, προσωπικό από άλλες υπηρεσίες.

Ειδικότερα, η εγκύκλιος «διορθώνει» την οριζόντια υποχρέωση λήψης μέτρων και υποβολής των σχετικών μελετών, η οποία αρχικά αφορούσε όλα τα ακίνητα σε ακτίνα 300 μέτρων ακόμα και από πάρκα ή άλση, περιπτώσεις δηλαδή που σύμφωνα με τους ειδικούς αφορούσαν σε περισσότερα από 2 εκατ. ακίνητα. Πλέον ο Κανονισμός αφορά «σε δομημένα ακίνητα που βρίσκονται μέσα σε δάση, δασικές εκτάσεις, περιαστικό πράσινο, κηρυγμένες δασωτέες, αναδασωτέες και χορτολιβαδικές εκτάσεις, καθώς και σε ακτίνα 300 μέτρων από τα όρια των εκτάσεων αυτών. Αφορά επίσης κτίσματα εντός πάρκων και αλσών πόλεων και οικιστικών περιοχών. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση των αλσών, ο Κανονισμός εφαρμόζεται μόνο στα κτίρια που βρίσκονται εντός αυτών και όχι στα όμορα του άλσους ακίνητα, ούτε και σε αυτά που έχουν πρόσωπο στο άλσος».

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι ο Κανονισμός δεν εφαρμόζεται σε καλλιεργούμενες εκτάσεις, ούτε στην περίπτωση που υπάρχει εντός αυτών κτίσμα βοηθητικής χρήσης για την αποθήκευση εξοπλισμού, εργαλείων και υλικών που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση γεωργικής δραστηριότητας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δίκη για το Μάτι: Ελεύθεροι οι 6 ένοχοι – Τους επιβλήθηκε ποινή 5 ετών

Ποινές φυλάκισης από 111 έτη έως 3 έτη επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στους έξι ενόχους για τη φωτιά στο Μάτι ωστόσο εκτιτέα είναι μόνο τα 5 έτη. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι οι ποινές είναι εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ ημερησίως, απόφαση που προκάλεσε έντονες αποδοκιμασίες στην αίθουσα με τους αστυνομικούς να συγκρατούν τους συγγενείς που κατευθύνθηκαν προς την έδρα και τους κατηγορούμενους, ενώ ορισμένοι από τους συγγενείς πέταξαν και καρέκλες.

Ο καθένας από τους έξι καταδικασθέντες μετά την εξαγορά των ποινών τους που αποφάσισε το δικαστήριο καλείται να πληρώσει περίπου 40.000 ευρώ με συγγενείς να φωνάζουν «να τους κάνουμε και έρανο να τους βάλουμε και δοσεις». «Άμα καιγόταν ένα δημόσιο πρόσωπο θα ήταν κακούργημα. Αλλά εμείς είμαστε για έσας ένα πλημμέλημα. Εμείς έχουμε μόνο τάφους» φώναξε άλλος συγγενής θύματος μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συνεχίζονται τα σενάρια για τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Παραμένει το θέμα στο επίκεντρο που θέλει την συγχώνευση των υπηρεσιών ΔΕΥΑ όλης της χώρας.

Πολλά τα σενάρια που έχουν διατυπωθεί εως και σήμερα χωρίς τίποτα όμως να είναι σίγουρο αφήνοντας σε αβεβαιότητα τόσο εργαζόμενους όσο και αρμόδιους της υπηρεσίας.

Σενάριο υπάρχει γύρω από θέμα με τις ΔΕΥΑ να γίνονται μια ανά περιφερειακή ενότητα ενώ εκεί που χρήζει ανάγκη να υπάρχει ακόμη μια ως υποβοήθεια.

Σίγουρα όμως δεν είναι ένα σχέδιο που από οποίο σενάριο και να ισχύσει , θα φέρει θετικά αποτελέσματα.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en