ΘΑΣΟΣ

Περιορισμένα προβλήματα στη Θάσο απο την σφοδρή κακοκαιρία (video)

Περιορισμένα φαινόμενα μικρών κατολισθήσεων και μεταφοράς φερτών υλικών, εκδηλώθηκαν στη Θάσο το πρωί της Δευτέρας (20/11), λόγω της βροχόπτωσης.

Όπως τόνισε με δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή του μοναστηριού του Αρχαγγέλου, στο νότιο τμήμα του νησιού, καθώς και στην περιοχή που βρίσκεται το ξενοδοχείο «Aeria».

Σε αποδρομή το σύστημα που προκάλεσε τα προβλήματα – Ήδη ενεργούν μηχανήματα όπου υπάρχουν τα μικροπροβλήματα

Μικρότερης κλίμακας προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή των Μαριών και της Καλλιράχης, ενώ σε όλες τις προαναφερθείσες περιοχές, όπως υπογράμμισε ο κ. Μαρκόπουλος, ενεργούν μηχανήματα.

«Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει κανένα ζήτημα, αφού ούτως ή άλλως το μετεωρολογικό σύστημα που δημιούργησε τα προβλήματα, απ’ ό,τι ενημερώθηκα από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας είναι σε αποδρομή, οπότε αυτό που θα μας αφήσει είναι μόνο οι χαμηλές θερμοκρασίες», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Σημαντική η βοήθεια των δασοτεχνικών έργων που μέχρι σήμερα έχουν γίνει – Συγκράτησαν ποσότητες νερού στο έδαφος

«Στη Θάσο αποδεικνύεται ότι τα δασοτεχνικά έργα που έχουν γίνει, αν και δεν έχουν ολοκληρωθεί σ’ όλη τους την έκταση, βοηθούν στο να διηθείται ποσότητα του νερού στο έδαφος κι έτσι δεν έχουμε πολλές απορροές που να κουβαλούν χώματα, πέτρες κι άλλα φερτά υλικά στον δρόμο του νησιού. Παρακολουθούμε το σύστημα, όσο περισσότερο μπορούμε, ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε τους δρόμους σε καλή κατάσταση», τόνισε καταληκτικά ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version