ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Περιοδεία στην Καβάλα ο Νότης Μαριάς | Συνάντηση με αγρότες, κτηνοτρόφους και Θ. Μαρκόπουλο

Στα πλημμυρισμένα Τενάγη των Φιλίππων βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς επιθεωρώντας την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Τον κ. Μαριά συνόδευε ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης ο οποίος εξήγησε στον κ. Μαριά πως η καλλιεργητική περίοδος κινδυνεύει να χαθεί με συνέπειες άμεσες και έμμεσες τόσο στο αγροτικό εισόδημα δεκάδων οικογενειών όσο και εν γένει στην τοπική οικονομία.

Ο κ. Μαριάς εξήγησε πως συνδυαστικά με τις καταστροφές στο νομό Έβρου είναι δυνατόν να πεισθεί η Ευρωπαική Επιτροπή για την ενεργοποίηση του ταμείου Αλληλεγγύης που απαιτεί καταστροφές που να ξεπερνούν τα 123 εκατομμύρια ευρώ.

Με κτηνοτρόφους για τις εξισωτικές

Κατά την παρουσία του στην Καβάλα ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο του κτηνοτροφικού συλλόγου Καβάλας Νίκο Δημόπουλο καθώς ήδη έχει καταθέσει ερώτηση στην ΕυρωΒουλή για το θέμα της δραματικής μείωσης των επιλέξιμων  βοσκοτόπων που έφερε δραματική μείωση και στις εξισωτικές αποζημιώσεις πλήττοντας τα εισοδήματα εκατοντάδων κτηνοτρόφων.

Συζήτηση για το ταμείο αλληλεγγύης με Μαρκόπουλο

Το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου ήταν η τελευταία στάση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Νότη Μαριά κατά την παρουσία του στην Καβάλα. Εκεί είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Μαρκόπουλο τα όσα είδε στα Τενάγη αλλά και τα όσα άκουσε από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και το πώς θα επιδιώξει και ο ίδιος ο κ. Μαριάς να εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις από το ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε. για τις καταστροφές στην ΑΜΘ.

Για την προοπτική αποζημίωσης από το ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε. για τις καταστροφές στα Τενάγη ερωτήθηκε και ο κ. Μαρκόπουλος που υπογράμμισε πως κλειδί για αυτήν την υπόθεση είναι κατανοήσουν οι Ευρωπαίοι πως τα Τενάγη είναι μοναδικά στην Ευρώπη και άρα να τύχουν ξεχωριστής αντιμετώπισης.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version