Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περί λήψης περιοριστικών της κυκλοφορίας μέτρων στην Ξάνθη

image_print

Κατά τη διάρκεια του 3ου Δημοκριτείου Ημιμαραθωνίου Δρόμου Ξάνθης και των παράλληλων αγώνων 5.000 μ. και 1.000 μ.

Έχοντας υπόψη:

i) Τα άρθρα 1, 2, 3, 4, 16, 34, 52 παρ. 2, 103, 104, 105, & 109 του Ν. 3542/2007 «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας»

ii) Το άρθρο 420 του Π.Κ.

iii) Το υπ’αριθμ. 5 από 21/09/2016 έγγραφο Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Βιστωνίδας

«ΔΙΟΜΗΔΗΣ»

iv) Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης, δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, και αποσκοπώντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του 3ου Δημοκριτείου Ημιμαραθωνίου Δρόμου Ξάνθης και των παράλληλων αγώνων 5.000 μ. και 1.000 μ. και στην πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Άρθρο 1ο

Διακόπτουμε την κυκλοφορία όλων των οχημάτων, από την 10:00 ώρα της Κυριακής 27.11.2016 έως και την 13:00 της ίδιας ημέρας, καθ’ όλη τη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου, ως ακολούθως:

– Από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης (Πλ. Δημοκρατίας), καθ’ όλο το μήκος των οδών Βασ. Κωνσταντίνου, Βασ. Σοφίας, Έβρου, Κατσώνη, Ε.Ο. Ξάνθης – Κομοτηνής, Κιμμέρια, Πηγάδια, Ε.Ο. Κομοτηνής – Ξάνθης, Περιφερειακή Οδός Ξάνθης, Ε.Ο. Καβάλας – Ξάνθης, 28ης Οκτωβρίου, κεντρική πλατεία Ξάνθης.

β) Διακόπτουμε την κυκλοφορία όλων των οχημάτων, από την 10:00 ώρα της Κυριακής 27.11.2016 έως και την 12:00 της ίδιας ημέρας, καθ’ όλη τη διαδρομή του παράλληλου αγώνα των 5.000 μέτρων, η οποία διέρχεται από τα ακόλουθα σημεία:

– Από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης, καθ’ όλο το μήκος των οδών Βασ. Κωνσταντίνου,

Βασ. Σοφίας, Λεωφ. Στρατού, Λευκίππου, Δράμας, 28ης Οκτωβρίου, κεντρική πλατεία Ξάνθης.

γ) Διακόπτουμε την κυκλοφορία όλων των οχημάτων, από τη 12:00 ώρα της Κυριακής, 29.11.2016 έως και την 13:00 της ίδιας ημέρας, καθ’ όλη τη διαδρομή του παράλληλου αγώνα των 1.000 μέτρων, η οποία διέρχεται από τα ακόλουθα σημεία:

– Από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης, κατά μήκος της οδού Μιχ. Καραολή έως και τη διασταύρωση των οδών Μιχ. Καραολή με Κουγιουμτζόγλου, Μπρωκούμη, 28ης Οκτωβρίου, κεντρική πλατεία Ξάνθης.

 

δ) Τέλος, διακόπτουμε την κυκλοφορία όλων των οχημάτων, από τη 10:00 ώρα της Κυριακής, 27.11.2016 έως και την 13:00 της ίδιας ημέρας, σε όλες τις καθέτους στις προαναφερόμενες οδούς, κατά μήκος της διαδρομής 3ου Δημοκριτείου Ημιμαραθωνίου Δρόμου Ξάνθης και των παράλληλων αγώνων 5.000 μ. και 1.000 μ..

ε) Το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης, μπορεί ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες να διαφοροποιήσει την ώρα έναρξης και λήξης των περιοριστικών της κυκλοφορίας μέτρων και να απαγορεύσει την κυκλοφορία σε οποιαδήποτε οδό της πόλης, για όσο χρόνο απαιτηθεί.

στ) Η κίνηση των οχημάτων θα πραγματοποιείται μέσω παρακαμπτηρίων ή παρακείμενων οδών, σύμφωνα με τις υποδείξεις των Αστυνομικών και των σημάτων.

Άρθρο 2ο

α) Η απόφαση αυτή είναι προσωρινή και ισχύει από την ανάρτησή της στο διαδίκτυο και για τα ανωτέρω χρονικά διαστήματα, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν. 3861/2010.

β) Η εκτέλεση και εφαρμογή της παρούσας απόφασης ανατίθεται στο Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης.

γ) Οι παραβάτες της παρούσας, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 420 Π.Κ. και των άρθρων του Ν. 2696/99 «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».-

ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ

1.- ΓΕ.Π.Α.Δ.Α.Μ.Θ.

2.- κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΛΗΜ/ΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

3.- ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

4.- ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

5.- R/T ΚΕΝΤΡΟ

6.- ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

7.- ΤΟΠΙΚΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΤΥΠΟΣ & ΡΑΔΙΟ/ΠΤΙΚΑ

ΜΕΣΑ

8.- Η.Φ.

9 . – ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Ο Αναπλ. Διευθυντή

Πασχάλης Ν. ΓΙΩΡΗ΢

Αστυνομικός Τποδιευθυντής

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σέρρες: Εκδήλωση μνήμης για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Σέρρες-εκδήλωση μνήμης για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο 1974
image_print

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους πεσόντες του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974 συνδιοργανώνουν ο Δήμος Σερρών, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος και η Ένωση Κυπρίων Νομού Σερρών, το Σάββατο 4 Ιουλίου.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 το πρωί, στον Ανδριάντα του Αντισμηνάρχου Συμεωνίδη, στην Πλατεία Πεσόντων και Αγνοουμένων Πολεμιστών Κύπρου, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Ιωάννου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Υπουργός Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα.

Θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και των αγνοουμένων και η τελετή θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν επίσης ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Σερρών και η Λέσχη Καταδρομέων Ειδικών Δυνάμεων Νομού Σερρών.

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος των δράσεων μνήμης για τα γεγονότα του 1974, αποτίοντας φόρο τιμής στους πεσόντες και τους αγνοούμενους της κυπριακής τραγωδίας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα : Έληξε η επιχείρηση απομάκρυνσης μολύβδου από την Εγνατία Οδό

image_print

Ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες η επιχείρηση αντιμετώπισης της διαρροής στερεού μολύβδου στην Εγνατία Οδό, κοντά στην Καβάλα, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να αποκαθιστούν πλήρως την ασφάλεια του οδοστρώματος και την κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι εργασίες καθαρισμού συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, της διαχειρίστριας εταιρείας του αυτοκινητοδρόμου και εξειδικευμένων συνεργείων. Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις και δόθηκε εκ νέου στην κυκλοφορία το τμήμα του δρόμου που είχε αποκλειστεί.

Το περιστατικό προκλήθηκε όταν φορτίο στερεού μολύβδου διέρρευσε από διερχόμενο φορτηγό, γεγονός που κινητοποίησε άμεσα τις αρχές, οι οποίες έλαβαν μέτρα για την προστασία των οδηγών και την ασφαλή απομάκρυνση του υλικού.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο :

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καβάλα: Διαρροή στερεού μολύβδου από δύο βυτιοφόρα στην Εγνατία Οδό

Πυροσβεστικά οχήματα στην Εγνατία Οδό μετά από διαρροή επικίνδυνου φορτίου στην Καβάλα
image_print

Συναγερμός για διαρροή μολύβδου στην Εγνατία Οδό

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική αργά το βράδυ της Τρίτης, μετά από διαρροή στερεού μολύβδου από δύο βυτιοφόρα στην Εγνατία Οδό, στην περιοχή Καλαμίτσα Καβάλας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο 464ο χιλιόμετρο, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Κήπους.

Το φορτίο θεωρείται τοξικό και επικίνδυνο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα δύο φορτηγά οχήματα μετέφεραν στερεό μόλυβδο, φορτίο που θεωρείται τοξικό και επικίνδυνο.

Κάτω από συνθήκες που παραμένουν αδιευκρίνιστες, ποσότητα του υλικού άρχισε να διαφεύγει στο οδόστρωμα, καθιστώντας αναγκαία την άμεση κινητοποίηση των Αρχών.

Επιχείρηση της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ

Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα, καθώς και ειδική ομάδα της 4ης ΕΜΑΚ.

Οι δυνάμεις εφαρμόζουν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα για τη διαχείριση επικίνδυνων υλικών, με στόχο τον περιορισμό και την ασφαλή περισυλλογή του στερεού μολύβδου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο σημείο

Λόγω της επιχείρησης, η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κήπους διεξάγεται με τροποποιήσεις και καθυστερήσεις.

Στο σημείο βρίσκεται η Τροχαία, η οποία ρυθμίζει την κίνηση και καθοδηγεί τους οδηγούς μέχρι να ολοκληρωθεί η απομάκρυνση του υλικού και να αποδοθεί ο δρόμος με ασφάλεια στην κυκλοφορία.

Οι Αρχές διερευνούν τα αίτια της διαρροής και παραμένουν σε επιφυλακή για την αποτροπή περιβαλλοντικού κινδύνου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en