ΚΑΒΑΛΑ

Περίοδος «μεταγραφών» στο Δήμο Καβάλας για τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων

Είναι απίστευτο, ταυτόχρονα κι αληθινό. Οι 14 πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων του Δήμου Καβάλας εμπλέκονται (οι περισσότεροι) σε «μεταγραφικά» προεκλογικά σενάρια. Φημολογούνται ακόμη και «συγκρούσεις» για το ποιος υποψήφιος δήμαρχος θα συμφωνήσει με ποιόν νυν πρόεδρο μιας και αυτήν την περίοδο άπαντες οι υποψήφιοι δήμαρχοι Καβάλας ετοιμάζουν τα ψηφοδέλτια τους. Βάζουν νέα πρόσωπα, ανανεώνουν συνεργασίες, κάνουν «μεταγραφές».

Αφορμή για όλη αυτή τη συζήτηση η αποχώρηση από την ομάδα της Δημάρχου του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Αμυγδαλεώνα Δημήτρη Πουρσαϊτίδη. Ο κ. Πουρσαϊτίδης δέχθηκε προτάσεις από Μουριάδη- Βέρρο- Βαγγέλη Παππά. Ακόμη και ο από τον Χρήστο Μέτιο. Φαίνεται να προτιμά τον κ. Παππά. Ο «χωρισμός» με την διοίκηση του Δήμου περιγράφεται επεισοδιακός. «Τον χαϊδέψαμε» είπε χθες ο αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης. «Κάναμε πολλά στον Αμυγδαλεώνα αλλά αυτός δεν τα βλέπει» είπε η κ. Τσανάκα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πουρσαϊτίδης αποχωρεί από την παράταξη της κ. Τσανάκα επειδή δεν λύθηκαν στη θητεία της ποικίλα προβλήματα του χωριού.

Ο Βαγγέλης Παππάς διαμαρτύρεται επειδή η δήμαρχος –ισχυρίζεται ο κ. Παππάς- συζήτησε και συμφώνησε με τον πρόεδρο της Λιμνιάς κ. Γιτίσογλου. Το 2014 ο κ. Γιτίσογλου ήταν με τον κ. Παππά. «Της τον παραχωρώ» είπε χθες ο επικεφαλής της ΚΑΠ. Κατηγόρησε τη Δήμαρχο ότι καλεί στο γραφείο της και συζητά με υποψηφίους του το 2014. «Δεν καταλαβαίνω την ηθικολογία της» συμπλήρωσε.

Άλλες πληροφορίες εμπλέκουν στις ίδιες «μεταγραφές» (ή σε «μεταγραφικές» κινήσεις) τους προέδρους των Κρηνίδων (εκλεγμένος με τη Δήμητρα Τσανάκα) και του Κρυονερίου (εκλεγμένος με τον Μάκη Παπαδόπουλο). Και οι δύο φέρονται να «μετακινούνται» στον συνδυασμό του Βαγγέλη Παππά. Εκ μέρους της διοίκησης του Δήμου μας δηλώθηκε ότι για τον πρόεδρο των Κρηνίδων δεν υπάρχει καμιά ανησυχία αποχώρησης του.

Άλλοι πρόεδροι τοπικών συμβουλίων λέγεται ότι εξετάζουν προτάσεις να μην μείνουν υποψήφιοι στο χωριό από το οποίο προέρχονται (υποψήφιοι ως μέλη των τοπικών συμβουλίων) αλλά να «προαχθούν». Να είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Αυτό προτείνεται λόγω των αλλαγών του Κλεισθένη. Γιατί; Γιατί φαίνεται ότι θα βοηθήσει περισσότερο τους υποψήφιους δημάρχους που θα τους έχουν στο συνδυασμό τους αφού η κάλπη για τα τοπικά συμβούλια θα είναι χωριστή (όπου υπάρχει).

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version