ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Παύλος Πολάκης | Ο σκληροτράχηλος αναπληρωτής υπουργός Υγείας

Ο Γενικός χειρουργός εντατικολόγος και Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο οποίος είχε γίνει αρχικά γνωστός στο ευρύ κοινό καταγγέλοντας εις βάρος του πόλεμο από συμφέροντα στα Χανιά, κατονομάζοντας media και δημοσιογράφους, με ανάρτηση του στο facebook πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου.

Ο κ. Πολάκης από το 2000 ασκεί τη χειρουργική και τη ΜΕΘ στην Αθήνα και τα Χανιά, ενώ, διετέλεσε μέλος ΔΣ του συλλόγου φοιτητών Ιατρικής «Γρ. Λαμπράκης», μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ, πρόεδρος των γιατρών του Κρατικού Νίκαιας, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά με την παράταξη ΑΡΣΙ.

Εκλέχθηκε δήμαρχος Σφακίων με την «Αγωνιστική Δημοτική Συνεργασία Σφακίων» το 2010 και το 2014.

Πρόκειται για στέλεχος προερχόμενο από το ΚΚΕ, καθώς εντάχθηκε στην ΚΝΕ το 1983, απ’ όπου αποχώρησε το 1989 και εντάχθηκε στο ΝΑΡ, όπου και έμεινε έως το 2010. Το 2012 εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Χανίων στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 17 Ιουλίου κατά τον ανασχηματισμό που πραγματοποιήθηκε ορίστηκε υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ωστόσο, να θυμίσουμε ότι πριν τις εκλογές κατήγγελλε ότι δέχθηκε πόλεμο από “συμφέροντα” στα Χανιά. Είχε κάνει ανάρτησή στο facebook που ανέφερε ότι “πληρωμένα δημοσιογραφάκια”, κατονομάζοντας έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα “έχυσαν για 20 μέρες τόνους δηλητήριο με ψέματα και στημένα ρεπορτάζ”, προκειμένου να χτυπήσουν τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τον ίδιο.

Ο κ. Πολάκης είχε καταγγείλει ότι έλαβε και δυο απειλητικές επιστολές οι οποίες ερευνώνται αρμοδίως. Ενώ, σε εμπόλεμη ζώνη εξελίχθηκε και η πρόσφατη εμφάνιση του στο Mega μετά από κόντρα που είχε με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με το ρεπορτά και τα πεπραγμένα του ο Πολάκης κατατάσσεται στους «σκληροτράχηλους», επιδεικνύοντας πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα. Τώρα καλείται να αντιμετωπίσει τους «λύκους» του τομέα Υγείας, γνωρίζοντας όμως την κατάταση και τα… συμφέροντα εκ των έσω.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version