Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πατριωτική Ένωση | Η χώρα υπό πολιορκία από τους παράνομους μετανάστες

Ενώ η χώρα καλείται να «διασώσει»  ένα νέο ακυβέρνητο σκάφος, στα ανοικτά της Κρήτης, με 500 λαθρομετανάστες, την επισκέπτεται παραλλήλως ο Πακιστανός υπουργός Sajid Hussan Tun, αρμόδιος για θέματα Πακιστανών του εξωτερικού, για να συζητήσει  με την Κυβέρνηση την αποστολή και άλλων Πακιστανών, ως εργατικό δυναμικό. 

Ο Έλληνας υπουργός Μεταναστεύσεως Νότης Μηταράκης ανεκοίνωσε επίσης περιχαρής την έγκριση από την ΕΕ για την Ελλάδα 1, 7 δισ. ευρώ για την προσεχή πενταετία, για την υποτιθέμενη θωράκιση των Ελληνικών συνόρων, την υποδοχή των αιτητών ασύλου και την ένταξη στην κοινωνία των μεταναστών, στους οποίους αναγνωρίσθηκε το καθεστώς του πρόσφυγα, που δικαιούται άσυλο.

Τα τρία αυτά γεγονότα συνδέονται μεταξύ τους ως όψεις του ιδίου προβλήματος, που είναι η συνεχιζόμενη παράνομη μετανάστευση  και η εισαγωγή στη χώρα  αλλοδαπών, που την αλλοτριώνουν, διασπούν την εθνική της συνοχή και δημιουργούν πρόβλημα εσωτερικής εθνικής ασφάλειας.

Το ακυβέρνητο σκάφος, ανοικτά της Κρήτης, όπως και τα προηγούμενα στα Κύθηρα, είναι ο νέος τρόπος των δουλεμπόρων να εκβιάσουν την είσοδο στη χώρα λαθρομεταναστών, θέτοντας ακόμη και σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους, όπως έγινε προσφάτως στα Κύθηρα. Είναι βέβαιο ότι η Άγκυρα θα εντείνει  τη νέα αυτή μέθοδο υβριδικού πολέμου κατά της Ελλάδος, χρησιμοποιώντας πλέον όχι μόνον τα Μικρασιατικά παράλια, αλλά και τις ακτές της υποτελούς Προσωρινής Κυβερνήσεως της Δυτικής Λιβύης.

Τι θα κάνει η Κυβέρνηση; Θα συνεχίσει να «διασώζει» λαθρομετανάστες, κατά εκατοντάδες, και να τους εγκαθιστά στη χώρα, υπό το πρόσχημα των ναυαγών και προσφύγων; Εάν η μέθοδος των ακυβέρνητων σκαφών αποδίδει και εξυπηρετεί το σκοπό των δουλεμπόρων, είναι βέβαιο ότι ο αριθμός τους  θα αυξηθεί γεωμετρικά. Ποιο μήνυμα στέλνει η Ελλάδα ότι δεν θα ανεχθεί τους παράνομους μετανάστες του είδους αυτού;

Η επίσκεψη, κατά δεύτερο λόγο, του Πακιστανού υπουργού στην Ελλάδα αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που θέτουν οι Πακιστανοί, που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, με κύριο αίτημα τη γρηγορότερη δυνατή νομιμοποίησή τους, και στην υποβολή προτάσεως για την αποστολή στην Ελλάδα και πολλών άλλων.

Το Πακιστάν έχει ως επίσημη πολιτική την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξαγωγή εργατικού δυναμικού, για λόγους συναλλαγματικούς, αλλά και διεθνούς επιρροής. Έχει επίσης ως επίσημη πολιτική να μη δέχεται τον επαναπατρισμό κανενός Πακιστανού, που εισήλθε παράνομα σε μια χώρα ως μετανάστης.

Το Πακιστάν είναι επίσης μια ακραία Ισλαμιστική χώρα και στρατηγικός σύμμαχος της Άγκυρας, όπως επίσης χώρα αντίπαλος και εχθρική προς την Ινδία, με την οποία επιδιώκει η Ελλάδα ν’ αναπτύξει στρατηγική σχέση. Πρέπει να σημαίνουν κάτι όλα αυτά για τη χώρα μας; Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει να συμπεριφέρεται ιδεοληπτικά, Νεοταξικά, ερασιτεχνικά και ανεύθυνα σε θέματα που έχουν μεγάλη στρατηγική σημασία για την ασφάλεια, την ταυτότητα  και το εθνικό μέλλον της χώρας.

Υπάρχει όμως, κατά τρίτο λόγο, και η βοήθεια σε χρήματα από την Ευρώπη. Ποιος είναι ο βαθύτερος σκοπός αυτής της  «βοήθειας»; Για να κρατήσει η Ελλάδα στο έδαφός της όλους τους παράνομους μετανάστες, που εισέρχονται σ’ αυτήν, με τη βοήθεια, άλλωστε, των προσχηματικών και ανεδαφικών Ευρωπαϊκών Οδηγιών για μη απώθηση και για ανοικτά σύνορα;

Η κατάσταση στη χώρα έχει φτάσει, προ πολλού, σε σημείο συναγερμού, σε ό,τι αφορά την παράνομη μετανάστευση. Αντί η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση απέλαση όλων όσων δεν δικαιούνται ασύλου, που είναι η συντριπτική πλειοψηφία, χαλαρώνει τα κριτήρια και εισάγει νέα μέτρα, ώστε να μην απελαύνεται κανείς.

Προβάλλει, αντιθέτως, δια στόματος Πρωθυπουργού, ιδέες και σχέδια για τη νομιμοποίηση και μόνιμη εγκατάσταση τους για τη «λύση» δήθεν του δημογραφικού προβλήματος της χώρας. Έτσι αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση τη «λύση» του δημογραφικού προβλήματος, με την αντικατάσταση των Ελλήνων από αλλόφυλους και αλλόθρησκους αλλοδαπούς.

Η Πατριωτική Ένωση καταγγέλλει την άκρως επικίνδυνη για τη χώρα πολιτική αυτή της Κυβερνήσεως και καλεί τον Ελληνικό λαό να προβάλει κάθε νόμιμη αντίσταση για να προασπίσει την ταυτότητά του και το εθνικό του μέλλον.

Click to comment

Απάντηση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πιερρακάκης από Αλεξανδρούπολη | Πιστεύουμε στα περιφερειακά πανεπιστήμια

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της 105ης Συνόδου των Πρυτάνεων, στην οποία παρέστη ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Η δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη του ΔΠΘ και για λόγους εθνικούς και για λόγους ακαδημαϊκούς μετουσιώθηκε με τον τελευταίο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση, τον οποίο φέραμε στην ελληνική Βουλή. Πιστεύουμε βαθιά στο Δημοκρίτειο, πιστεύουμε βαθιά στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, στα ελληνικά περιφερειακά πανεπιστήμια», δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο υπουργός.

Αναφορικά με την ατζέντα της πολύωρης συζήτησης, που είχε με τους πρυτάνεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε πως εξετάστηκε μία σειρά από πρόσθετες ρυθμίσεις και ενέργειες για την περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας, ώστε να δοθεί στα πανεπιστήμια η δυνατότητα να αναπτυχθούν γρηγορότερα και καλύτερα διεθνώς. «Σ’ αυτό το πλαίσιο της διαρκούς συζήτησης και της διαρκούς ώσμωσης με τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια θα περιμένουμε περαιτέρω προτάσεις από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων για πρόσθετες ενέργειες, που τα πανεπιστήμιά μας θα κληθούν να κάνουν κι εμείς θα κληθούμε να νομοθετήσουμε στο επόμενο διάστημα», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με την συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου ο Ακάθιστος Ύμνος

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού και κοινωνικού του έργου, έλαβε μέρος στην τέλεση του Ακάθιστου Ύμνου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετά το Πάσχα παρατείνονται τα έργα στον Άγιο Νικόλαο

Αδιάκοπα εργάζονται οι εργάτες στα στενά του Αγίου Νικολάου όπου διενεργούνται τα έργα για το Ανοιχτό Εμπορικό Κέντρο. Κύριο πρόβλημα έως τώρα είναι η γενική εικόνα καθότι ήδη πολλοί τουρίστες έχουν έρθει στην πόλη της Καβάλας.

Από εκεί που η κατάσταση φαινόταν αισιόδοξη οι καθυστερήσεις δημιουργούν δυσανασχέτιση. Το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, βρίσκεται παραπλεύρως του Ιερού Ναού από τις πρωινές ώρες καθημερινά διενεργώντας έργα με αποτέλεσμα για ακόμη μια φορά να αποσύρωνται τραπεζοκαθίσματα από τα καταστήματα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en