ΚΑΒΑΛΑ

Πατριωτική Ένωση | Η βουλευτική ασυλία είναι ασπίδα και για ποινικά αδικήματα και εγκλήματα;

Η τραγωδία των Τεμπών επαναθέτει δραματικά ένα ερώτημα και ένα πρόβλημα, που απασχολεί τον Ελληνικό λαό. Η βουλευτική ασυλία, που έχει ως σκοπό την προστασία του βουλευτή από πολιτικές διώξεις και την κατοχύρωση της ελευθερίας του, είναι επίσης ασπίδα προστασίας από ποινικά αδικήματα και εγκλήματα;

Προφανώς, η απάντηση είναι όχι. Παρακολουθεί όμως ο Ελληνικός λαός τις συνεχείς αποκαλύψεις για την κατάσταση που επικρατούσε στους Ελληνικούς σιδηροδρόμους, που οδήγησε στην τραγωδία των Τεμπών, και βλέπει με δέος τον κίνδυνο η βουλευτική ασυλία να γίνει σωσίβιο για μερικούς από τους κορυφαίους υπευθύνους, με πρώτο τον πρώην αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή.
 Η Πατριωτική Ένωση ζητά, με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών, την επενεξέταση από τη Βουλή της βουλευτικής ασυλίας και τον αυστηρό περιορισμό της στις πολιτικές μόνο διώξεις.
 Όσοι από τους βουλευτές διαπράττουν ποινικά αδικήματα και εγκλήματα πρέπει να λογοδοτούν στη Δικαιοσύνη, κατά τον ίδιο τρόπο που το κάνει κάθε Έλληνας πολίτης.
      Τα εγκλήματα, κατά συρροήν, που διεπράχθησαν στους Ελληνικούς σιδηροδρόμους, με τραγικές συνέπειες για τόσους ανθρώπους, έχουν υπευθύνους και ενόχους και αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά, χωρίς καμιά εξαίρεση, λόγω βουλευτικής ασυλίας.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version