ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Πασχαλινός τουρισμός | Γεμίζει ξενοδοχεία και διαμερίσματα στην Καβάλα

Η βελτίωση των καιρικών συνθηκών τις προηγούμενες ημέρες και η παράδοση για Πάσχα «εκτός έδρας» ευνοούν κι αυτήν την φορά την τουριστική κίνηση στην πόλη. Όπως επίσης στον υπόλοιπο νομό Καβάλας.

Ο Πασχαλινός τουρισμός είναι εδώ, στηρίζει την τοπική οικονομία. Ίσως περισσότερο με προηγούμενες αντίστοιχες περιόδους. Τα ξενοδοχεία της Καβάλας παρουσίαζαν χθες πληρότητα κοντά στο 80%. Δεν αποκλείεται σήμερα να μην υπάρχουν καθόλου ελεύθερα δωμάτια. Αξιοπρόσεκτη είναι η κίνηση και στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, τα περισσότερο ή λιγότερο γνωστά. Οι πιο πολλές κρατήσεις γίνονται μέσω του διαδικτύου, όχι μόνο από την γνωστή ιστοσελίδα και διαδικασία airbnb.

Σε γενικές γραμμές η περιοχή θα έχει μπόλικους επισκέπτες μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα. Καλό σημάδι. Καλό μήνυμα για τη θερινή περίοδο που πλέον είναι αρκετά κοντά. Οι επισκέπτες είναι έλληνες στην πλειοψηφία τους. Η δε Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά είναι ακόμη πιο αισιόδοξη για την τουριστική επίδοση της χώρας. Σε δηλώσεις αναφέρει: «Το 2018 έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά. Το 1ο τρίμηνο του έτους (Ιανουάριος-Μάρτιος) σημειώθηκε μεγάλη αύξηση των διεθνών αφίξεων κατά 20%. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, που ουδέποτε είχαν χειμερινή τουριστική κίνηση έχουμε πετύχει εντυπωσιακή άνοδο. Η εξαιρετική πορεία των τριών προηγούμενων ετών με ιστορικά ρεκόρ σε όλα τα τουριστικά μεγέθη συνεχίζεται και το 2018 με την τάση να είναι περισσότερο ανοδική από κάθε άλλη χρονιά. Από την εξέλιξη των προκρατήσεων αναμένουμε τουλάχιστον δύο εκατομμύρια επιπλέον τουρίστες για φέτος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (2017 – 30,1 εκατ.) και στοχεύουμε ως τέλος του έτους να πετύχουμε μία συνολική άνοδο άνω του 10%».

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version