ΚΑΒΑΛΑ

Πασχαλίδης | Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας για το Υπαίθριο Εμπόριο

ΘΕΜΑ: «Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας για το Υπαίθριο Εμπόριο».

Ο Βουλευτής Καβάλας κ. Πασχαλίδης Ιωάννης συναντήθηκε  με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Γιακουμάτο Γεράσιμο για το θέμα της άσκησης του υπαίθριου (πλανόδιου ή στάσιμου) εμπορίου.

Ο κ. Πασχαλίδης αφού κατέθεσε τα αιτήματα και τις προτάσεις των παραγωγών και των μικροπωλητών του νομού μας συζήτησε μαζί του για το περιεχόμενο της Υπουργικής απόφασης σχετικά με τα κριτήρια χορήγησης των αδειών στις λαϊκές αγορές καθώς και για το πρόβλημα που προέκυψε με τον περιορισμό της διακίνησης και της πώλησης προϊόντων από τους παραγωγούς και τους μικροπωλητές.

Ο κ. Γιακουμάτος ενημέρωσε τον βουλευτή Καβάλας ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας δεσμεύτηκε για την τροποποίηση των σχετικών διατάξεων οι οποίες θα συμπεριληφθούν σε τροπολογία που θα κατατεθεί στο Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής και σύμφωνα με την οποία θα:

Α. Δίνεται η δυνατότητα στους παραγωγούς να διαθέτουν τα προϊόντα τους εντός της Περιφέρειας και για τις περιοχές με μονοκαλλιέργειες προβλέπεται η διακίνησή τους σε περισσότερες Περιφέρειες.

Β. Ρυθμίζεται η μεταβατική λειτουργία των υφιστάμενων επιτροπών ώστε να συνεχισθεί η ομαλή λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Γ. Χορηγείται το δικαίωμα πρόσβασης σε όλες τις ομάδες των εμπόρων στις εμποροπανήγυρεις, κατά ποσοστιαία αναλογία, ώστε να δοθεί η δυνατότητα  άσκησης βιοποριστικού επαγγέλματος σε ευρύτερες κατηγορίες πολιτών.

Δ. Εξακολουθούν να ισχύουν οι υφιστάμενες άδειες.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version