ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Πασχαλίδης | Συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ

Συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ»

Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014 ο Βουλευτής Καβάλας κ. Ιωάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου και κατέθεσε την παρακάτω επιστολή με τα θέματα που απασχολούν τις υπηρεσίες ΟΑΕΔ του νομού μας καθώς και τις προτάσεις του για την έγκριση προγραμμάτων για ανέργους και Δήμους.

Ο κ. Αμπατζόγλου στη συζήτηση που ακολούθησε ενημέρωσε τον Βουλευτή Καβάλας για τα νέα, υπό έγκριση, προγράμματα του ΟΑΕΔ καθώς και για τη στελέχωση των ΚΠ2 Θάσου και Χρυσούπολης.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμε κ. Διοικητά, 

   Σας παρακαλώ για τη συνδρομή σας, στο μέτρο του δυνατού, στα παρακάτω θέματα:

Α. Για την εύρυθμη λειτουργία των ΙΕΚ ΟΑΕΔ απαιτείται η άμεση τοποθέτηση Υποδιευθυντών( Μετά την ψήφιση του νόμου 4264/15-5-2014 άρθρο 47, δεν έγινε τοποθέτηση αναπληρωτών διευθυντών)

Β. Βελτιωτικές παρεμβάσεις στο πρόγραμμα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης και μοριοδότησης ωρομισθίων: 1.η ανάθεση του ορίου των 6 ωρών στους ιδιώτες να γίνεται ανά σχολείο και όχι συνολικά, 2. η ανεργία, για να ορισθεί και να ανατεθεί το μέγιστο επιτρεπόμενο διδακτικό ωράριο, να χωρίζεται σε κατηγορίες π.χ. άνεργος με κάρτα ανεργίας, άνεργος χωρίς κάρτα ανεργίας, εργαζόμενος με πολύ λίγες ώρες απασχόλησης (δεν δικαιούται κάρτα ανεργίας), εργαζόμενος μερικής απασχόλησης, ασφαλισμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ που δεν δικαιούνται κάρτα ανεργίας, 3. να υπάρχει δυνατότητα στους υποψηφίους να επιλέξουν σχολεία σε επίπεδο Περιφέρειας και όχι Περιφερειακής Ενότητας, 4. να δοθεί μεγαλύτερος χρόνος υποβολής των αιτήσεων.

Γ. Τοποθέτηση μόνιμου προσωπικού στα ΚΠ2 Θάσου και Χρυσούπολης όπου λόγω συνταξιοδότησης, ειδικής άδειας εκλεγμένης δημοτικής συμβούλου και άδειας επαπειλούμενης εγκυμοσύνης επίκειται δυσλειτουργία των υπηρεσιών.

Δ. Μη υποβάθμιση του ΚΠΑ2 Ελευθερούπολης σε Γραφείο Εργασίας   ώστε να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται οι Δημότες μας και να παρεμβαίνει ο ΟΑΕΔ με τις δράσεις του σε μια περιοχή με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Ε. Επιτακτική ανάγκη έναρξης προγραμμάτων: 1. για ανέργους μεγάλης ηλικίας (πλησίον συνταξιοδότησης) άνω των 50 ετών 2.   διατήρησης θέσεων προσωπικού που καλύπτει τις ασφαλιστικές εισφορές για τις επιχειρήσεις των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΟΑΕΔ 3. Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Ζ. Πρόβλεψη ύπαρξης παραμέτρων ώστε να επιτυγχάνεται η συμμετοχή επιχειρήσεων από όλη την επικράτεια στα προσφερόμενα προγράμματα π.χ. 50 επιχειρήσεις του Ν. Καβάλας δεν μπόρεσαν να μπουν στο πρόγραμμα 5000 θέσεων 25-66 ετών.

Η. Αποκέντρωση του συστήματος εκδίκασης των ενστάσεων για τα Προγράμματα Απασχόλησης των Επιχειρήσεων, οι οποίες θα εκδικάζονται από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΟΑΕΔ. 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version