ΚΑΒΑΛΑ

Παρών στη διάκριση του Δήμου Παγγαίου, ο γιος του μεγάλου ευεργέτη της Ελευθερούπολης, Β. Παπαχρηστίδης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 στις Βρυξέλλες, η τελετή απονομής του τίτλου της «ευρωπαϊκής πόλης αθλητισμού» για το 2019 στον Δήμο Παγγαίου. Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής: «Τη διάκριση παρέλαβε ο δήμαρχος, Φίλιππος Αναστασιάδης, που είχε στο πλευρό του, μεταξύ άλλων, τον απόγονο του μεγάλου ευεργέτη της Ελευθερούπολης, Βασίλη Παπαχρηστίδη, τον ευρωβουλευτή, Θοδωρή Ζαγοράκη, τον αντιδήμαρχο, Χρήστο Μποσμπότη, τον αρχιμανδρίτη, Απόστολο Καβαλιώτη και τον πρώην δήμαρχο Καβάλας, Κωστή Σιμιτσή. Η διάκριση αυτή, δικαιώνει την εξωστρέφεια που αναπτύσσει ο Δήμος Παγγαίου, αλλά και την άοκνη προσπάθεια ανάδειξης και προβολής του τόπου. Για τον Δήμο Παγγαίου, η 1η Ιανουαρίου 2019 σηματοδοτεί την αρχή μιας όμορφης χρονιάς, με πολλές προκλήσεις, γεμάτη από υψηλού επιπέδου αθλητικές δράσεις, που θα ανακοινωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα. Θα είναι μία ευκαιρία για τους αθλητές μας, να λάβουν μέρος σε πανελλήνιες και διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις και παράλληλα, ευκαιρία για τους φιλάθλους, να παρακολουθήσουν αγώνες και εκδηλώσεις. Τέλος, θα είναι ευκαιρία για την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών, αλλά και για τον Δήμο, να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει πλήθος αθλητών και επισκεπτών».

 

Η Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018, επίσης, ήταν μία ιδιαίτερα συγκινητική ημέρα για τον Δήμο Παγγαίου. Έπειτα από πολλά έτη σιωπής, πικρίας και αποστασιοποίησης, ο γιος του μεγάλου ευεργέτη της Ελευθερούπολης, Βασίλειος Φρίξου Παπαχρηστίδης, βρέθηκε στις Βρυξέλλες, για να στηρίξει τη διάκριση του Δήμου Παγγαίου. Χωρίς πικρία, με αγάπη για τη γενέτειρα της οικογένειας Παπαχρηστίδη, χαρούμενος με την επιτυχία του Δήμου Παγγαίου, ήταν δίπλα στον δήμαρχο και στα υπόλοιπα μέλη της αποστολής. Η συνάντηση επιβεβαίωσε τη συνεχή και ειλικρινή  προσπάθεια της διοίκησης του Δήμου, για την αποκατάσταση της επικοινωνίας, ώστε ο Β. Παπαχρηστίδης να πειστεί, για τις ανιδιοτελείς και ειλικρινείς προθέσεις της δημοτικής αρχής, να βρεθεί πάλι δίπλα στον Δήμο Παγγαίου.

Με αφορμή τη διάκριση του Δήμου Παγγαίου, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος, απέστειλε επιστολή στον δήμαρχο, Φ. Αναστασιάδη, στην οποία εκφράζει τα συγχαρητήριά του και αναφέρει πως, η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ., θα στηρίξει τις αθλητικές δράσεις που θα διοργανώσει ο Δήμος, για την προαγωγή της υγείας, της ενσωμάτωσης, της εκπαίδευσης και του σεβασμού.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version