ΚΑΒΑΛΑ

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 ΚΑΒΑΛΑ (video)

Ολοκληρώθηκαν πριν λίγη ώρα με την παρέλαση οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ». Τελικά παρέλαση έγινε αλλά ήταν σύντομη, στο μισό χρόνο απ’ ότι συνήθως. Διήρκεσε 30 λεπτά κι οι μαθητές που έκαναν παρέλαση ήταν αυτοί των τμημάτων της σημαίας. Σχετική απόφαση πάρθηκε στις 11 το πρωί (μόλις τέλειωσε η δοξολογία) από τον κ. Μαρκόπουλο. Ο αντιπεριφερειάρχης νωρίτερα είχε τις απόψεις της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και του προέδρου του συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας.

 
Η παρέλαση άρχισε στις 12 το μεσημέρι ακριβώς με αέρα και κρύο αλλά χωρίς βροχή. Παρέλασαν 13 σύλλογοι, οι περισσότεροι μόνο με το τμήμα της σημαίας. Πρώτο δημοτικό σχολείο που παρέλασε ήταν του Παληού, οι μαθητές πλησίον της σημαίας φορούσαν τα μπουφάν τους. Περίπου στις 12.20 άρχισε (μαζί με το κρύο και τον αέρα) η βροχή. Με βροχή έκαναν παρέλαση μαθητές Γυμνασίων- Λυκείων και τμήματα του Στρατού.

 
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε στον ιερό ναό του Αγίου Παύλου ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Γάκης. Ο κόσμος ήταν λίγος και στην εκκλησία (όπως φυσικά στην παρέλαση). Εντύπωση προκάλεσε ότι στην ομιλία του ο κ. Γάκης δεν είπε τίποτα για την Εθνική Αντίσταση. Εκθείασε όχι το «ΌΧΙ» του Μεταξά αλλά γενικότερα την πολιτική του, χωρίς να θυμίσει το δικτατορικό καθεστώς που αυτός επέβαλε.

 
Στη διάρκεια της παρέλασης τυχεροί ήταν οι πολίτες που την παρακολούθησαν υπό την προστασία ομπρελών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Στις εκδηλώσεις την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Γιώργος Φλωρεντής. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν δύο μόνο βουλευτές, οι Παπαφιλίππου και Παναγιωτόπουλος.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version