Quantcast
Connect with us

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Παρατείνεται για πέντε μέρες η καραντίνα στον Εχίνο

Παρατείνονται για διάστημα πέντε ημερών τα μέτρα αυστηρής καραντίνας και περιορισμού κατ’ οίκον όλων των κατοίκων του Εχίνου, στην Ξάνθη, για την αποφυγή της διασποράς της Covid19.

Την εντολή έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατόπιν αξιολόγησης των επιδημιολογικών δεδομένων στην περιοχή.

Συγκεκριμένα :

– Απαγόρευση μετακίνησης κατοίκων που διαβιούν στην Κοινότητα Εχίνου εκτός των ορίων της.

– Απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών στην Κοινότητα Εχίνου καθημερινά καθ’ όλο το 24ωρο, πλην μετάβασης τους σε καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία.

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες κατά την μετάβαση τους σε καταστήματα τροφίμων ή φαρμακείο εντός της Κοινότητας Εχίνου.

– Απαγόρευση μετακίνησης πολιτών προς και από την Κοινότητα Εχίνου, πλην οχημάτων τροφοδοσίας καταστημάτων τροφίμων και φαρμακείων.

– Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου.

– Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων, πλην φαρμακείων.

– Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, πλην των επιχειρήσεων λιανικής διάθεσης τροφίμων (παντοπωλεία, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, φούρνοι, υπεραγορές-super market). Η τροφοδοσία των καταστημάτων τροφίμων και φαρμακείων που δεν αναστέλλεται η λειτουργία τους θα γίνεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

– Λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Δήμο Μύκης για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της Κοινότητας Εχίνου και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

– Λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

– Επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης για την τήρηση του γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της Κοινότητας Εχίνου, καθώς και την απαγόρευση μετάβασης πολιτών από άλλες περιοχές προς και από την Κοινότητα Εχίνου, πλην οχημάτων τροφοδοσίας καταστημάτων τροφίμων και φαρμακείων.

Τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν για 5 ημέρες, ήτοι από 25-06-2020 και ώρα 06:00 έως 30-06-2020 και ώρα 06:00, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρό τροχαίο λίγο έξω από το Μαγικό της Ξάνθης

Ένα σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (18/05) λίγο έξω από το Μαγικό, στον δρόμο προς Μέλισσα, όταν δύο οχήματα συγκρούστηκαν σφοδρά.

Η σύγκρουση προκλήθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ωστόσο ήταν ιδιαίτερα σφοδρή με τα οχήματα να γίνονται κυριολεκτικά σμπαράλια. Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν και υλικές ζημιές στην περίφραξη της παρακείμενης βιοτεχνίας ΧΗΜΒΙΟΞΑΝ, με ένα εκ των οχημάτων να καταλήγει πάνω στον τοίχο.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για να παραλάβουν τους τραυματίες, καθώς και η Αστυνομία αλλά και η Πυροσβεστική.

xanthinea.gr

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Νεκρό 4 μηνών βρέφος στο Διδυμότειχο – Το βρήκα με αφρούς στο στόμα, λέει η μητέρα

Νεκρό μεταφέρθηκε σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου ένα 4 μηνών βρέφος στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου από τους γονείς του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μητέρα του αγοριού ισχυρίζεται ότι το είχε ταΐσει τελευταία φορά στις 23:00 και σήμερα το πρωί το βρήκε νεκρό με αφρούς στο στόμα.

Κατά τις πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης η οικογένεια ανήκει στη μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε εγκαίρως και διεξάγει την έρευνα. Σύμφωνα με πληροφορίες το βρέφος θα μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη για νεκροψία – νεκροτομή ώστε να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου.

Στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου έχει μαζευτεί πλήθος συγγενών της οικογένειας προς συμπαράστασή της.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Στ. Κασσελάκης στο ENA Channel : Η ανταπόκριση του κόσμου μεγάλη, είμαι αισιόδοξος για Ευρωεκλογές

Στην πόλη της Καβάλας περιόδευσε το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, ενόψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Ο κ. Κασσελάκης περπάτησε στην αγορά της Καβάλας και συνομίλησε με πολίτες ενώ στην συνέχεια εγκαινίασε και το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κανάρη.

Σε συνέχεια σε δηλώσεις του στο ENA Channel ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις επικείμενες ευρωεκλογές λόγω της μεγάλης θετικής ανταπόκρισης από τον κόσμο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en