ΑΜΥΝΑ

Παρέμβαση των ΗΠΑ και στήριξη προς την Κύπρο

 Ένα ισχυρό σύμμαχο, τις ΗΠΑ, έχει η Κύπρος στις προσπάθειες που κάνει για εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου εντός της ΑΟΖ της.

Οι ΗΠΑ, μέσω του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, λαμβάνουν ξεκάθαρη θέση υπέρ του δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας να ερευνά για φυσικό αέριο και πετρέλαιο, αποδοκιμάζοντας επί της ουσίας του τουρκικούς λεονταρισμούς, που έχουν κλιμακωθεί τα τελευταία 24ωρα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα mignatiou.com, του δημοσιογράφου και ανταποκριτή στην Ουάσιγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δήλωσε χαρακτηριστικά για το θέμα. «Η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών για την ΑΟΖ της Κύπρου είναι μακρά. Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναπτύξει τους πόρους της στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου του νησιού, όπως και όλοι οι πόροι του, θα πρέπει να κατανέμονται ακριβοδίκαια και μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης» και πρόσθεσε με νόημα…

 «συνεχίζουμε να αποθαρρύνουμε δράσεις που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή».

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version