Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέλαβαν τα πτυχία τους οι απόφοιτοι του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Καβάλας (video)

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε  το ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου  Ενεργών Πολιτών» που λειτούργησε στην Καβάλα  το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους δόθηκε Επίσημη  Βεβαίωση Ετήσιας Επιμόρφωσης η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους συμμετέχοντες ως ένα επιπλέον προσόν στο βιογραφικό τους.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Δειτέ ζωντανά στο Enachannel | Η ακολουθία του Νυμφίου απο τον Ιερο Ναό Προφήτη Ηλία

Δείτε καθημερινά από το ENACHANNEL σε απευθείας μετάδοση, τις ακολουθίες τις Μ. Εβδομάδας.

Μ. Δευτέρα στις 19:30, σε ζωντανή μετάδοση η ακολουθία του Νυμφίου απο τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Καβάλας.

Δείτε ζωντάνα εδώ:

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος τα προβλήματα με την αρχαιλογία – Συνεχίζονται τα έργα στον Άγιο Νικόλαο

Προβλήματα με την αρχαιολογία ήθελαν την περασμένη εβδομάδα καθυστέρηση στα έργα που διενεργούνται στα στενά του Αγίου Νικολαου με την παράταση τους για μετά το Πάσχα.

Ωστόσο η έγκριση παρθηκε σύντομα με τα έργα να μπαίνουν και πάλι σε ρυθμό, ενώ ήδη πολλά κομμάτια έχουν ολοκληρωθεί μένοντας το μπάζωμα και οι τελικές λεπτομέρειες.

Στο μεταξύ εκτελούνται εργασίες από τη ΔΕΥΑ  Καβάλας σε λίγα μόνο ακόμη σημεία ενώ αισιοδοξία υπάρχει από τους αρμόδιους φορείς για την λήξη των έργων το συντομότερο δυνατό

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ικανοποιητική η κίνηση στα καταστήματα εστίασης της Καβάλας

Ιδιαίτερα ικανοποιητική είναι η κίνηση στα καταστήματα εστίασης της Καβάλας με τους πολίτες να προτιμούν τις εξόδους τους ιδίως τα Σαββατοκύριακα.

Ωστόσο δεν είναι μόνο οι Καβαλιώτες αλλά και Έλληνες πολίτες από άλλες πόλεις που επισκέπτονται την Καβάλα αλλά και οι Βαλκάνιοι τουρίστες που προσέρχονται καθόλη την διάρκεια του καλοκαιριού.

Ωστόσο όπως μας ενημερώνει ο Αντιπρόεδρος Βενζινοπωλών Καβάλας κ. Μιχάλης Μεταξάς, οι τιμές των καυσίμων έχουν δείξει κάποιες αυξομειώσεις κατά καιρούς παρόλα αυτά αισιόδοξοι παραμένουν οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων για την κίνηση μέσα στο καλοκαίρι ιδίως μετά την προσέλευση των τουριστών από γειτονιές χώρες οι οποίοι κατά  βάση ταξιδεύουν οδικώς.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Παρέλαβαν τα πτυχία τους οι απόφοιτοι του Κοινωνικού Πανεπιστημίου

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε το ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών» που λειτούργησε στη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και την Κοζάνη το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015. Στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους δόθηκε Επίσημη Βεβαίωση Ετήσιας Επιμόρφωσης η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους συμμετέχοντες ως ένα επιπλέον προσόν στο βιογραφικό τους.
Το πρόγραμμα του Κοινωνικού Πανεπιστημίου κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 περιλαμβάνει θέματα από το ευρύ επιστημονικό πεδίο της Ψυχολογίας, της Κοινωνιολογίας, της Θεραπευτικής Ψυχολογίας, της Αγωγής Υγείας και της Οικιακής Οικονομίας. Πανεπιστημιακοί καθηγητές και άλλοι διαπρεπείς στον χώρο τους επιστήμονες κλήθηκαν, μέσα από συστηματικά οργανωμένες σειρές μαθημάτων, να προσφέρουν στα μέλη του φορέα «Ενεργοί Πολίτες» έγκυρες, κατασταλαγμένες γνώσεις αλλά και προβληματισμούς.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε 16 τετράωρες συναντήσεις ανά δεκαπενθήμερο, από τον Οκτώβριο 2015 έως τον Ιούνιο του 2016, συνοδεύονται από εποπτικό υλικό (διαφάνειες, ακουστικό υλικό κλπ.) και έχουν τη μορφή παρουσιάσεων, εργαστηρίων και συζητήσεων. Επίσης, το διδακτικό υλικό και η ενδεικτική βιβλιογραφία αναρτώνται στην ιστοσελίδα όπου, οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης με ειδικό κωδικό.
Από τον Οκτώβρη του 2015 θα ξεκινήσουν στην Καβάλα οι παρακάτω ετήσιοι επιμορφωτικοί τομείς: 1) Ψυχολογία – Κοινωνιολογία (θέματα που άπτονται την ψυχική και κοινωνική μας υγεία)

2) Θεραπευτικές Τεχνικές Ψυχολογίας (θέματα που άπτονται τις θεραπευτικές τεχνικές ενδυνάμωσης εαυτού, με την προϋπόθεση να έχει ο σπουδαστής παρακολουθήσει την Ψυχολογία – Κοινωνιολογία)

3) Αγωγή Υγείας (θέματα καθημερινά που άπτονται τη σωματική μας υγεία)

4) Σύγχρονη Οικιακή Οικονομία (Εργαστήρια υγιεινής και καθημερινότητας με οικολογικές και οικονομικές λύσεις)

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Επιστολή Ψήφος | Πάνω από 200.000 οι εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα

Εξέπνευσε τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Δευτέρας η προθεσμία εγγραφής στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου, με τον τελικό αριθμό εγγεγραμμένων να ξεπερνά τους 200.000 από 128 χώρες.

Οι εγγεγραμμένοι ανήλθαν σε 202.556, εκ των οποίων 153.322 (75,7%) είναι κάτοικοι της επικράτειας και 49.234 (24,3%) Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό.

Ο μεγαλύτερος αριθμός εγγραφών καταγράφτηκε στη Γερμανία (9.578), στο Ηνωμένο Βασίλειο (9.090), στις ΗΠΑ (3.857), το Βέλγιο (3.491), στην Ολλανδία (3.119) και στην Κύπρο (2.808).

imerisia.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Eurostat | Ποια προϊόντα και υπηρεσίες αγοράζουν περισσότερο online οι Ελληνες

Ολο και περισσότερο κάνουν διαδικτυακά τις αγορές τους οι Ελληνες, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, καθώς έχει επεκταθεί η ψηφιοποίηση σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Σχεδόν τρεις στους τέσσερις  (73,55%) που ρωτήθηκαν το 2023, είχαν αγοράσει το προηγούμενο τρίμηνο ρούχα, παπούτσια ή αξεσουάρ. Το ποσοστό αυτό ήταν υψηλότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ (69,7%).

Eurostat, αγορές online

Περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα (44,13%) έκαναν ηλεκτρονικά παραγγελίες φαγητού από εστιατόρια, αλυσίδες fast food και catering έναντι σχεδόν 30% στην ΕΕ.

Πάνω από ένας στους τρεις αγόρασαν ηλεκτρονικά εισιτήρια για τις μεταφορές τους (38,71%) ή νοίκιασαν αυτοκίνητο (35,37%), ποσοστά λίγο υψηλότερα από τα αντίστοιχα στην ΕΕ (32,78% και 33,18%, αντίστοιχα). To 32,25% αγόρασαν ηλεκτρονικά εισιτήριο για πολιτιστικές ή άλλες εκδηλώσεις.

Χαμηλότερο είναι το ποσοστό για αγορές καλλυντικών και προϊόντων ομορφιάς (25,28%) έναντι 28,24% στην ΕΕ.

Eurostat, αγορές καλλυντικών διαδικτυακά

Περίπου ένας στους τέσσερις (26,31%) αγόρασαν υπηρεσίες streaming και downloading, ενώ στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό ήταν υψηλότερο (34,54%).

imerisia.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Παγώνη για Πάσχα | «Να είμαστε προσεκτικοί, δεν χρειάζονται οι πολλές αγκαλιές και τα φιλιά»

Όπου φύγει… φύγει οι Έλληνες για το Πάσχα, χαρίζοντας υψηλή πληρότητα στα νησιά του Αργοσαρωνικού, του Ιονίου και τις Κυκλάδες, ενώ παράλληλα θα κάνουν ποδαρικό στα ξενοδοχειακά θέρετρα και των υπόλοιπων νησιών που είναι έτοιμα να υποδεχθούν πλήθος κόσμου για τη σεζόν του 2024.

Παρά το γεγονός ότι τόσο η τιμή της βενζίνης, όσο και αυτή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων βρίσκονται στα ύψη, ο κόσμος δεν φαίνεται να πτοείται, αναζητώντας μία ευκαιρία «απόδρασης» από την απαιτητική καθημερινότητα.

Ωστόσο, οι συνθήκες συνωστισμού δημιουργούν ευνοϊκό κλίμα για την ανάπτυξη, αλλά και τη διασπορά μικροβίων και ιών. Για αυτόν τον λόγο η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, επεσήμανε πως «πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί», μιλώντας σήμερα (29/04) στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Δεν χρειάζονται τα φιλιά και οι αγκαλιές, μόνο ευχές. Δεν μίλησε κανένας για απαγορεύσεις, παρά μόνο για προσοχή διότι υπάρχουν αρκετές ιώσεις ακόμη και το γνωρίζετε όλοι», επεσήμανε η κυρία Παγώνη,

newsbomb.gr

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παρέλαβαν τα πτυχία τους οι απόφοιτοι του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Καβάλας

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε  το ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου  Ενεργών Πολιτών» που λειτούργησε στη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και την Κοζάνη  το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015. Στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους δόθηκε Επίσημη  Βεβαίωση Ετήσιας Επιμόρφωσης η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους συμμετέχοντες ως ένα επιπλέον προσόν στο βιογραφικό τους.

Να σημειωθεί ότι οι σπουδαστές του Κοινωνικού Πανεπιστημίου διαθέτουν σπουδαστική ταυτότητα με τον αριθμό μητρώου τους, η οποία εξυπηρετεί σε διάφορες παροχές και διευκολύνσεις από δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες (π.χ. έκπτωση σε μεταφορικά μέσα κλπ.) κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους.

 

Σύλλογος Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών με το διακριτικό τίτλο: Φορέας υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Το «Κοινωνικό Πανεπιστήμιο  Ενεργών Πολιτών» είναι ένας εκπαιδευτικός φορέας που συστάθηκε στην Καβάλα με τη μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας και υλοποιεί επιμορφωτικά προγράμματα μη Χρηματοδοτούμενα από κάποιο Κρατικό Φορέα. Σκοπός του φορέα είναι να δώσει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο πέρα από ηλικία, μορφωτικό επίπεδο και επαγγελματική ενασχόληση να διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης και δράσης του αλλα και τα πνευματικά του ενδιαφέροντα, μέσα από σειρές-κύκλους μορφωτικών μαθημάτων, προγραμμάτων συμβουλευτικής υποστήριξης, ημερίδων, διαλέξεων και συνεδρίων με επίκαιρα αλλά και διαχρονικά  θέματα και ζητήματα. Για το σκοπό αυτό οι «Ενεργοί Πολίτες» οργάνωσαν το πρόγραμμα του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου».

 

Ακαδημαϊκό έτος 2015-2016

Το πρόγραμμα του Κοινωνικού Πανεπιστημίου κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 περιλαμβάνει θέματα από το ευρύ επιστημονικό πεδίο της Ψυχολογίας, της Κοινωνιολογίας, της Θεραπευτικής Ψυχολογίας, της Αγωγής Υγείας και της Οικιακής Οικονομίας. Πανεπιστημιακοί καθηγητές και άλλοι διαπρεπείς στον χώρο τους επιστήμονες κλήθηκαν, μέσα από συστηματικά οργανωμένες σειρές μαθημάτων, να προσφέρουν στα μέλη του φορέα «Ενεργοί Πολίτες» έγκυρες, κατασταλαγμένες γνώσεις αλλά και προβληματισμούς.

Τα μαθήματα  πραγματοποιούνται σε 16 τετράωρες συναντήσεις ανά δεκαπενθήμερο, από τον Οκτώβριο 2015 έως τον Ιούνιο του 2016, συνοδεύονται  από εποπτικό υλικό (διαφάνειες, ακουστικό υλικό κλπ.) και έχουν τη μορφή παρουσιάσεων, εργαστηρίων και συζητήσεων. Επίσης, το  διδακτικό υλικό και η ενδεικτική βιβλιογραφία αναρτώνται στην ιστοσελίδα όπου, οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης με ειδικό κωδικό.

 

Από τον Οκτώβρη του 2015 θα  ξεκινήσουν στην Καβάλα οι παρακάτω ετήσιοι επιμορφωτικοί τομείς:

   1)       Ψυχολογία – Κοινωνιολογία (θέματα που άπτονται την ψυχική και κοινωνική μας υγεία)

2)       Θεραπευτικές Τεχνικές Ψυχολογίας (θέματα που άπτονται τις θεραπευτικές τεχνικές ενδυνάμωσης εαυτού, με την προϋπόθεση να έχει ο σπουδαστής παρακολουθήσει την Ψυχολογία – Κοινωνιολογία)

 3)    Αγωγή Υγείας (θέματα καθημερινά που άπτονται τη σωματική μας υγεία)

 

4)    Σύγχρονη Οικιακή Οικονομία (Εργαστήρια υγιεινής και καθημερινότητας με οικολογικές και οικονομικές λύσεις)

 

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε 16 τετράωρες συναντήσεις ανά δεκαπενθήμερο, από τον Οκτώβριο 2015 έως τον Ιούνιο του 2016, θα συνοδεύονται από εποπτικό υλικό (διαφάνειες, ακουστικό υλικό κλπ.) και  θα έχουν τη μορφή παρουσιάσεων, βιωματικών εργαστηρίων και αλληλοδραστικών συζητήσεων. Στο κλείσιμο του προγράμματος θα  απονεμηθούν Βεβαιώσεις Ετήσιας Επιμόρφωσης.

 

Προϋποθέσεις

  • Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών δέχεται από τις 15 Ιουνίου 2015έως τις 10 Οκτωβρίου 2015  αιτήσεις εγγραφών μελών άνω των 18 ετών, ανεξάρτητα από το εθνικό, μορφωτικό, οικονομικό ή κοινωνικό επίπεδο.
  • Στη σελίδα του Κοινωνικού Πανεπιστημίουhttp://www.koinonikopanep.comυπάρχει ηλεκτρονική αίτηση όπου η δήλωση συμμετοχής στη θεματική ενότητα είναι ταυτόχρονα και υπεύθυνη πράξη αυτοδέσμευσης.
  • Οι σπουδαστές μπορούν να κάνουν έως 4 απουσίες για τη χορήγηση της Βεβαίωσης Ετήσιας Επιμόρφωσης.
  • Το ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα για την κάθε θεματική ενότητα (1,2,3,4) του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών» κοστίζει για τα νέα μέλη 120 Ευρώ και για τα ήδη ενεργά μέλη 110 Ευρώ. Το ποσό καταβάλλεται στην Τράπεζα Πειραιώς, στον αριθμό λογαριασμού του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών» : 6618-127687-051 GR
  • Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία εγγραφής.
  • Υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μέλη περισσότερες από μία θεματικές ενότητες με ειδική έκπτωση.
  • Υπάρχει η δυνατότητα για τους σπουδαστές να εκπονήσουν προαιρετική εργασία (από ένα έως τέσσερα άτομα) σε μία υποθεματική κατηγορία κάποιας θεματικής ενότητας την οποία παρακολουθούν έχοντας τη βοήθεια και την υποστήριξη (ερευνητική και βιβλιογραφική) του ανάλογου εισηγητή. Η εργασία αυτή θα μπορεί να αναρτάται δημόσια σε ηλεκτρονικό περιοδικό με ISSN ή στην ιστοσελίδα του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών» και να παρουσιάζεται με μορφή προφορικής ανακοίνωσης στο Πανελλήνιο Συνέδριο που θα διοργανώνεται από το φορέα κάθε δύο χρόνια.
  • Απλό μέλος μπορεί να εγγραφεί οποιοσδήποτε με ετήσια συνδρομή 15 Ευρώ στο «Σύλλογο Ενεργών Πολιτών» όπου θα του παρέχεται η δυνατότητα δωρέαν συμμετοχής σε διάφορες δράσεις που διοργανώνει ο φορέας (προβολή ταινίας, εκδρομές, εκπαιδευτικές ξεναγήσεις και επισκέψεις κ.ά.).

Επικοινωνία

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν και με τον συντονιστή του νομού Καβάλας, κ. Παπαδόπουλο Κωνσταντίνο, στο τηλ.6937304766  και στη γραμματεία του φορέα κ. Γεωργία Φωτιάδου στο τηλ. 6947449794 και6995400444 για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση.

Υπάρχει ακόμα δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας στο email:

koinonikopanep@gmail.com

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ανησυχία πολιτών για τα μέτρα πυροπροστασίας στα ακίνητα στα 300 μέτρα από δασική έκταση

αρότι δεν αλλάζουν οι προθεσμίες και ούτε οι πολίτες θα… αποφύγουν να πληρώσουν περί τα 500 ευρώ για να συντάξουν με μηχανικό τα δύο σχετικά έγγραφα, περιορίζεται, ωστόσο, ο αριθμός των κατοικιών που αφορά ο Κανονισμός. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στους δήμους -οι οποίοι αντιδρούσαν έντονα για τον όγκο που θα είχαν να διαχειριστούν- να αξιοποιούν, σε περίπτωση έλλειψης, προσωπικό από άλλες υπηρεσίες.

Ειδικότερα, η εγκύκλιος «διορθώνει» την οριζόντια υποχρέωση λήψης μέτρων και υποβολής των σχετικών μελετών, η οποία αρχικά αφορούσε όλα τα ακίνητα σε ακτίνα 300 μέτρων ακόμα και από πάρκα ή άλση, περιπτώσεις δηλαδή που σύμφωνα με τους ειδικούς αφορούσαν σε περισσότερα από 2 εκατ. ακίνητα. Πλέον ο Κανονισμός αφορά «σε δομημένα ακίνητα που βρίσκονται μέσα σε δάση, δασικές εκτάσεις, περιαστικό πράσινο, κηρυγμένες δασωτέες, αναδασωτέες και χορτολιβαδικές εκτάσεις, καθώς και σε ακτίνα 300 μέτρων από τα όρια των εκτάσεων αυτών. Αφορά επίσης κτίσματα εντός πάρκων και αλσών πόλεων και οικιστικών περιοχών. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση των αλσών, ο Κανονισμός εφαρμόζεται μόνο στα κτίρια που βρίσκονται εντός αυτών και όχι στα όμορα του άλσους ακίνητα, ούτε και σε αυτά που έχουν πρόσωπο στο άλσος».

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι ο Κανονισμός δεν εφαρμόζεται σε καλλιεργούμενες εκτάσεις, ούτε στην περίπτωση που υπάρχει εντός αυτών κτίσμα βοηθητικής χρήσης για την αποθήκευση εξοπλισμού, εργαλείων και υλικών που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση γεωργικής δραστηριότητας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δίκη για το Μάτι: Ελεύθεροι οι 6 ένοχοι – Τους επιβλήθηκε ποινή 5 ετών

Ποινές φυλάκισης από 111 έτη έως 3 έτη επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στους έξι ενόχους για τη φωτιά στο Μάτι ωστόσο εκτιτέα είναι μόνο τα 5 έτη. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι οι ποινές είναι εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ ημερησίως, απόφαση που προκάλεσε έντονες αποδοκιμασίες στην αίθουσα με τους αστυνομικούς να συγκρατούν τους συγγενείς που κατευθύνθηκαν προς την έδρα και τους κατηγορούμενους, ενώ ορισμένοι από τους συγγενείς πέταξαν και καρέκλες.

Ο καθένας από τους έξι καταδικασθέντες μετά την εξαγορά των ποινών τους που αποφάσισε το δικαστήριο καλείται να πληρώσει περίπου 40.000 ευρώ με συγγενείς να φωνάζουν «να τους κάνουμε και έρανο να τους βάλουμε και δοσεις». «Άμα καιγόταν ένα δημόσιο πρόσωπο θα ήταν κακούργημα. Αλλά εμείς είμαστε για έσας ένα πλημμέλημα. Εμείς έχουμε μόνο τάφους» φώναξε άλλος συγγενής θύματος μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συνεχίζονται τα σενάρια για τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Παραμένει το θέμα στο επίκεντρο που θέλει την συγχώνευση των υπηρεσιών ΔΕΥΑ όλης της χώρας.

Πολλά τα σενάρια που έχουν διατυπωθεί εως και σήμερα χωρίς τίποτα όμως να είναι σίγουρο αφήνοντας σε αβεβαιότητα τόσο εργαζόμενους όσο και αρμόδιους της υπηρεσίας.

Σενάριο υπάρχει γύρω από θέμα με τις ΔΕΥΑ να γίνονται μια ανά περιφερειακή ενότητα ενώ εκεί που χρήζει ανάγκη να υπάρχει ακόμη μια ως υποβοήθεια.

Σίγουρα όμως δεν είναι ένα σχέδιο που από οποίο σενάριο και να ισχύσει , θα φέρει θετικά αποτελέσματα.

 

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en