ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση μέχρι 5 Ιουλίου στις αιτήσεις για το Power Pass

Παράταση στην προθεσμία υποβολής αίτησης για το Power Pass ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε ότι λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού και της αδιάκοπης ροής αιτήσεων και προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες, δίνεται παράταση έως τις 5 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων. Η προθεσμία για το Power Pass κανονικά έληγε στις 30 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του Power Pass ένα νοικοκυριό μπορεί να λάβει αναδρομικά το 60% των αυξήσεων (προσοχή: εξαιρούνται οι εκπτώσεις που είχαν ήδη κάνει προμηθευτές και κράτος) στους λογαριασμούς ρεύματος που είδε από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και τον Μάιο του 2022.

Power Pass: Οι οδηγίες

Η αποζημίωση μέσω του Power Pass καταβάλλεται για το 60% των επιπλέον χρεώσεων, αφού πρώτα αφαιρεθούν από αυτές οι επιδοτήσεις του κράτους και οι πιθανές επιδοτήσεις από τους παρόχους. Τα ποσά των αναδρομικών θα ξεκινούν από τα 18 ευρώ και θα έχουν «ταβάνι» τα 600 ευρώ.

Ας δούμε μερικά ενδεικτικά παραδείγματα.

Αν κάποιος έχει επιπλέον χρεώσεις, μετά την αφαίρεση των επιδοτήσεων για το εν λόγω διάστημα, συνολικού ύψους 300 ευρώ, θα λάβει αποζημίωση 180 ευρώ.

Αν οι επιπλέον χρεώσεις ανέρχονται σε 800 ευρώ, η αποζημίωση θα διαμορφωθεί στα 480 ευρώ.

Αν οι χρεώσεις είναι από 1.000 ευρώ και πάνω και πάλι η αποζημίωση θα είναι 600 ευρώ. Τα χρήματα αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως και τις 15 Ιουλίου.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version